• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 27 Maart 2024

      8 ultieme verzorgingstips voor geblondeerd haar

      Als blondie weet je natuurlijk dat blond haar goed verzorgd moet worden, laat staan als je het haar geblondeerd hebt. Er zijn talloze manieren en talloze merken, met productlijnen die speciaal zijn ontwikkeld voor blond haar. Daarom is het weleens ingewikkeld om te weten wat je moet doen om jouw geblondeerde lokken ultiem te verzorgen. Met deze 8 tips zorg jij ervoor dat je blonde haar optimaal wordt verzorgd en mooi blijft!


       

      First things first - Producten voor blond haar 

      Om geblondeerd haar optimaal te verzorgen, zijn er verschillende stappen en producten die je kunt gebruiken om de gezondheid en de uitstraling van je lokken te behouden. Het is dus super belangrijk om een steady basis te hebben. Gebruik een milde, hydraterende shampoo en conditioner: kies producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Wij raden L'Oréal Resveratrol Shampoo in combinatie met de L'Oréal Resveratrol Conditioneraan voor het ultiem verzachten en beschermen van je geblondeerde lokken. Daarnaast is natuurlijk de welbekende BLONDME-lijn van Schwarzkopf ook ideaal voor blond en geblondeerd haar. Van de BLONDME-lijn raden wij de All Blondes Rich Shampooin combinatie met All Blondes Rich Conditioneraan. All Blondes Rich ontklit onmiddellijk en verbetert de sterkte en elasticiteit van het haar. Haircare producten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar, bevatten hydraterende ingrediënten om het haar zacht en glanzend te houden. Vermijd bovendien shampoos met sulfaten, omdat deze de kleur kunnen vervagen en het haar kunnen uitdrogen!


       

      My hair can’t take the heat - Vermijd hittetools

      Ja, ja, nu weten we het wel. Het is al zoooovaak verteld: “gebruik zo min mogelijk hittetools”. Toch gaan we het je nóg een keer vertellen. Hittegereedschap zoals föhns, stijltangen en krultangen worden super heet en die hitte kan leiden tot verdere schade aan geblondeerd haar. Niet echt ideaal natuurlijk als je je haar juist wilt herstellen! Een super handige methode voor het maken van prachtige krullen, zonder hitte is: de Heatless Curls Curler Kit. In deze unieke kit van Umberto Giannini zitten alle benodigdheden om (zonder hitte!) de perfecte krullen te creëren. Hair on fleek, zonder hitte schade! 

      Maar goed, we blijven natuurlijk wel realistisch: om de tijd gebruiken we allemaal weleens een föhn of stijltang. Dus als je toch besluit om wel hitte te gebruiken, zorg dan voor een goede hittebeschermende spray. ;)


       

      Hydrateren kan je leren - hydrateer blond haar 

      Hydrateren is mega belangrijk en super gezond. Genoeg water drinken (dit is jouw reminder om water te drinken) is goed voor je hele lichaam. Maar wist je dat je haar ook veel hydratatie nodig heeft? En ja: water is en blijft een perfecte manier om te hydrateren, maar je haar heeft een ander soort hydratatiemiddel nodig. Gebruik daarom regelmatig een haarmasker. Zoek hierbij naar producten die ingrediënten bevatten zoals keratine, arganolie of kokosolie, die helpen bij het herstellen van beschadigd haar. 

       

      Voorkom haarbreuk 

      Het voorkomen van haarbreuk zit vaak in het aanpassen van de kleine dingen. Natuurlijk kan je het proces helpen door voedende en hydraterende haarproducten te gebruiken. Maar het gebruiken van een andere borstel is ook een belangrijke factor. Gebruik daarom een grove kam of een borstel met natuurlijke haren om het haar voorzichtig te ontwarren, zoals de Touch of Nature Houten Ontwarborstel. Vermijd borstelen wanneer het haar nat is, omdat dit kan leiden tot breuk.

       

      Bescherm blond haar tegen de zon

      Heeft je haar zonnebescherming nodig? Ja! Ook je haar en hoofdhuid hebben zonnebescherming nodig. Dat wordt vaak (letterlijk) over het hoofd gezien, maar het is even belangrijk als het beschermen van je gezicht en lichaam. Blootstelling aan de zon kan geblondeerd haar namelijk doen vervagen en uitdrogen. Gebruik daarom producten met UV-bescherming of bedek je haar met een hoed of sjaal wanneer je langdurig in de zon bent. Geniet deze zomer lekker van de zon, zonder je haar te beschadigen met UV-bescherming!


       

      Voorkom gespleten punten!

      De meest bekende manier om gespleten haarpunten te bestrijden, is natuurlijk om naar de kapper te gaan. Dit zal vast geen straf zijn, want het is natuurlijk heerlijk om weleens je haar te laten opfrissen. Laat je haar dus regelmatig knippen. Dit is perfect om gespleten haarpunten te verwijderen, maar ook ideaal om de algehele gezondheid van je haar te bevorderen. Hairsalon here I come!


       

      No-wash day - Was je haar zo min mogelijk

      Doe je mee met de uitdaging? De No-wash day challenge gaat helemaal viraal en dat is niet zonder reden. Er zijn mega veel mensen die hun haar dagelijks of zelfs meerdere keren per dag wassen. Ook wij zijn er schuldig aan geweest… Het te vaak wassen van je haar kan de natuurlijke oliën verwijderen, waardoor het haar uitdroogt. Ga dus, samen met ons, de challenge aan om het wassen van je haar te verminderen. Gebruik droogshampoo tussen wasbeurten door om overtollig vet te absorberen. 


       

      Gebruik zilver shampoo

      Zilver shampoo, ook wel bekend als paarse shampoo, is een essentieel product voor mensen met geblondeerd haar. Deze shampoo helpt ongewenste gele tinten te neutraliseren en de blonde kleur op te frissen, waardoor het haar er helderder en koeler uitziet. Gebruik zilveren shampoo één of twee keer per week, afhankelijk van de intensiteit van de gewenste kleurcorrectie, maar vermijd overmatig gebruik om uitdroging te voorkomen.

       

      Kortom

      Door deze tips te volgen en de juiste producten te gebruiken, zorg je ervoor dat je geblondeerd haar gezond, glanzend en stralend blijft! Heb je toch nog vragen of twijfels over het verzorgen van je geblondeerde lokken? Dat is geen probleem! Het team van Haarspullen.nl staat altijd voor je klaar, zodat je met een gerust hart je beauty producten kan aanschaffen. Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons tijdens de kantooruren. Happy haircare!

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »