• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 4 April 2024

      Alle soorten zelfbruiners op een rij

      Ben je op zoek naar een gouden gloed zonder je huid aan de zon bloot te stellen? Zelfbruiners zijn de perfecte oplossing om het hele jaar door een prachtige, zongebruinde look te krijgen, zonder de schadelijke effecten van UV-straling. Maar met zoveel zelfbruiners op de markt, van mousses tot oliën tot sprays, kan het lastig zijn om te weten welke het beste voor jou werkt. Hoe kies je tussen een snelle droogtijd, een diepe kleur, of een formule die je huid ook verzorgt? In deze blog nemen we je mee langs alle soorten zelfbruiners en hun unieke voordelen. Zo kun je een geïnformeerde keuze maken en zorg je dat je de perfecte bruine gloed krijgt, net op tijd voor de lente!

       

      Voorbereiding en toepassing

      Een goede voorbereiding is essentieel voor een perfecte bronzen tint. Een gladde basis betekent een vlekkeloze tan en dat is natuurlijk wat we willen! Daarom is het belangrijk dat je je huid exfolieert om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor zorg je voor een gelijkmatige en gladde basis voor de zelfbruiner. Dit kun je het beste doen met een body scrub, hier verwijder je het efficiëntst de dode huidcellen mee. Daarnaast is het ook belangrijk om je huid grondig te hydrateren, vooral op droge plekken zoals knieen, ellebogen en enkels, om donkere plekken of strepen te voorkomen. Dit kan je goed doen met een body lotion, maar zorg wel dat dit helemaal is ingetrokken voordat je de zelfbruiner aanbrengt, anders krijg je strepen. Het beste om je zelfbruiner aan te brengen is met een tanning handschoen, dit zorgt voor een even applicatie en heb je straks geen oranje handen (toch wel fijn). Met al deze stappen heb je de perfecte basis voor je zelfbruiner!

       

      Hoe kies je de juiste tint voor jouw huidtype?

      Een zelfbruiner kan soms wat intimiderend zijn, omdat we niet oranje willen lijken. Een zelfbruiner kiezen die bij jouw huidtype past is daarom cruciaal voor een natuurlijke look. Hier zijn meerdere factoren belangrijk: je huidskleur en je kleurtoon. Een huidskleur is of je een licht, medium of donkere huidskleur hebt. Heb je een licht tot medium huidskleur, ga dan voor een zelfbruiner die voor lichte huidtinten bedoeld is. Heb je medium tot donkere huidskleur maar is dit je eerste keer en is er alleen keuze tussen licht en donker, begin dan met de lichte. Zo kan je eerst even kijken hoe die uitvalt en kan je altijd meer op doen of switchen naar een donkere. Heb je een donkere huidskleur ga dan natuurlijk voor de donkere, dit geeft je een diepere complectie en een heerlijke glowy look!

       

      Dan is kleurtoon ook iets wat je kan meenemen is je speurtocht naar de perfecte zelfbruiner. Iedereen heeft een andere ondertoon en kan dus belangrijk zijn om een matchende zelfbruiner bij te vinden. Als je een koelere ondertoon hebt is een zelfbruiner die licht van kleur is en een roze ondertoon heeft perfect. Heb je een warme ondertoon, is een olijfkleurige zelfbruiner een betere optie. Kan je eigenlijk geen verschil zien ik koel of warm en zit je er een beetje tussen, lucky you! Bij jou zullen de meeste zelfbruiners goed staan. Door te weten welke huidskleur en ondertoon je hebt, komt de zelfbruiner het natuurlijkste op je huid en lijkt het net alsof je een weekje Spanje hebt gepakt! 

       

      Lotion Zelfbruiners

      Laten we beginnen bij de beste optie voor beginners die wel een intense tan willen. Een zelfbruiner lotion is perfect voor beginnen, want het geeft controle over de applicatie  en is makkelijker uit te smeren. Een lotion geeft tegelijk ook hydratatie aan de huid, dus heb jij een droge huid is een lotion misschien de beste optie. De tan wordt geleidelijk bruin, dus het is vooraf soms moeilijk te zien hoe bruin het wordt. Daarom raden we aan beginners aan te beginnen met een dunne laag. Het mooie aan een lotion is namelijk dat het makkelijk dagelijks op te bouwen is. Deze lotion van Sunkissed is hier perfect voor, hij is vegan en geeft een glowy en gehydrateerde finish!

       

      Mousse Zelfbruiners

      Voor wie op zoek is naar snelle resultaten en een lichte, luchtige applicatie is een mousse zelfbruiner perfect! Een mousse zelfbruiner is denk ik de populairste variant onder de vaste tanners door zijn streeploos effect. Deze applicatie geeft het snelste resultaat en kan je zo snel mogelijk met een mooie tan de deur uit. Een goede mousse om te gebruiken is van BT cosmetics, dit is een milde tanning mousse met natuurlijke extracten. Wil jij een rijke, luchtige en snelle tan, this is your way to go!

       

      Spray Zelfbruiners

      Spray zelfbruiners zijn geweldig voor het bereiken van moeilijk bereikbare plekken. Ze bieden een gelijkmatige dekking en houden je handen lekker schoon! Je zou denken dat dit misschien de makkelijkste manier is voor zelftanning, maar we raden het wel aan om voor iemand met meer ervaring in het aanbrengen van zelfbruiners. Dit komt omdat je goed moet weten waar je het aanbrengt en of je alles hebt meegenomen. Het kan snel fout gaan als je plekken op je lichaam hebt gemist en hier later pas achter komt. Maar een goede tip is om het als extra te gebruiken als je al een kleine tan hebt. Dit zorgt ervoor dat je tan een extra boost krijgt en je een egale huid hebt. 

       

      Wij kunnen onze minder ervaren nog steeds wel een tanning mist aanraden, maar deze is alleen voor je gezicht.Dit is ideaal om snel een sun-kissed look te krijgen die je uitstraling direct verlevendigt. De tanning mist van Coco&Eve is hier ideaal voor! Snel de deur uit maar toch een kleurtje op je gezicht? Dan moet je deze zeker een kans geven!

       

      Gezicht Zelfbruiners

      We hebben het hiervoor al kort gehad over tanning voor je gezicht. Hier heb je ook andere varianten van. Tanning drops zijn hier de meest voorkomende in. Deze zelfbruiners zijn vaak lichter van textuur en ontworpen om niet alleen een mooie kleur te geven, maar ook om je huid te hydrateren en te verzorgen. Deze tanningdrops zijn er voor om je gezicht een lichte tan te geven die een paar dagen blijft zitten. Als je even geen zin hebt in foundation, maar toch een lekker kleurtje wilt is dit perfect! De tanning drops van Coco&Eve geven je een mooie tan en tegelijkertijd geeft het ook veel hydratatie en voeding door de hyaluronzuur en natuurlijke ingrediënten erin. Dus heb je geen zin om je hele lichaam te tannen, maar wil je wel een lekker bruin gezichtje, dan is dit voor jou!

       

      Zelfbruiners verwijderen

      Nu weet je alles van zelfbruiner en hoe je het moet opsmeren, maar hoe verwijder je zelfbruiner? Soms gaat een tan wat vervagen of kan het vlekkerig worden, dan is het tijd om het er volledig af te halen. Eigenlijk hoe je het op doet, doe je het er ook weer af. Namelijk met een exfoliant zoals een body scrub. Dit zorgt weer dat alle dode huidcellen, waar je tan eigenlijk op ligt, eraf gaan. Zo gaat je tan laag eraf en zou je weer helemaal ready kunnen zijn voor een nieuwe laag tanning zonder dat het vlekkerig wordt!

       

      Afsluiting

      Met zoveel opties op de markt, is er een zelfbruiner voor iedereen. Onthoud dat de sleutel tot een perfecte zelfbruiner ligt in de voorbereiding van de huid, nauwkeurige toepassing en het volgen van de instructies. Of je nu kiest voor een lotion, mousse, spray, olie of een speciale gezichtsbruiner, je kunt genieten van een prachtige, zongebruinde gloed het hele jaar door. Vergeet niet om altijd een patchtest te doen voordat je een nieuw product gebruikt om huidreacties te voorkomen. En geniet van je bruinste zelf!

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »