• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 24 November 2021

      Alles over grijze haren + 10 tips voor stralend grijs haar!

      Grijs haar - de één kijkt er tegenop en de ander omarmt het. Grijs haar is soms anders van structuur en lastig te verzorgen. Maar dat maakt grijs haar niet minder mooi. Grijs haar staat prachtig, en is gelukkig ook goed te verzorgen. In deze blog lees jij alles over grijs haar, hoe je het tegen kunt gaan of hoe je het juist tegemoet kan komen. Verberg jouw grijze haar niet, maar laat het juist stralen door alle tips & tricks!

       

      Wat is de oorzaak van grijs haar?

      De haarzakjes in ons haar bevatten pigment cellen die melanine produceren. Dit geeft het haar kleur. Wanneer je ouder wordt, gaat je haar minder melanine produceren. Als je dus minder melanine produceert, krijgt je haar minder pigment en kleurt je haar dus grijs of wit. Dit proces vindt niet overal in je haar op hetzelfde moment plaats. Daardoor kan het soms bij grijs haar voorkomen dat op sommige plekken in je haar je lokken grijzer zijn dan op andere plekken. 

       

      Hoe zorg ik voor een zachte overgang naar grijs haar?

      Aan het begin van het grijs worden van je haar, kan het zo zijn dat dus niet je hele haar in één keer grijs is. Vind je dit heel vervelend? Dan kun je gaan voor een korte coupe. Hierdoor zal het grijs worden van je haar sneller verlopen en ook mooier uitpakken. Om de overgang nog mooier te laten verlopen, kun je de kapper informeren over je grijs wordende haren. De kapper kan namelijk highlights aanbrengen, zodat de overgang naar grijs haar mooi en minder heftig verloopt. Zo kun jij vast wennen aan je prachtige grijze haar wat straks gaat komen!

       

      Kan ik het vergrijzingsproces vertragen?

      Yes, dat kan! De Neofollics Anti-Grey Tablets  kan jouw redder zijn als je grijze haren nog even wilt uitstellen. De tabletten zorgen ervoor dat je natuurlijke haarkleur langer mooi blijft. Ook wordt je haar er dikker, langer en gezonder van. Doordat de tabletten je eigen haarkleur langer mooi houden, stel je de grijze haarkleur langer uit. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat de grijze haren die je wel krijgt, minder wit worden. Ook stimuleren de tabletten de aanmaak van pigment, wat er dus voor zorgt dat je eigen haarkleur sterker domineert. Wel werken de tabletten van NeoFollics het beste bij beginnend grijs haar, omdat dit makkelijker te remmen is dan langdurig grijs haar.

       

      Kan ik natuurlijk grijs haar verven?

      Als je zelf je haar wilt verven, let er dan op dat je een goed dekkende haarverf in huis haalt. Ga je je haar bij de kapper laten verven? Geef dan bij de kapper goed aan dat je je grijze haar een beetje wilt verminderen. Dan kiest de kapper namelijk voor een goed dekkende haarverf. Anders kan het namelijk voorkomen dat de kapper een spoeling gaat gebruiken, en dit zie je helaas nauwelijks op grijs haar. Je kunt je grijze haar dus zeker verven, maar let wel extra goed op dat je de juiste haarverf kiest.

      Wil je je grijze haren grijs verven, om ze nog meer te laten schitteren? Bekijk dan de producten van Wella True Grey

       

      Heeft grijs haar een andere structuur?

      Ja. Als je haar grijs wordt, ondergaat de structuur van je haar ook een verandering. Als je ouder wordt, verliest je haar wat dichtheid en elasticiteit. Grijs haar is vaak wat stug en hard. Je grijze haar heeft meer vocht nodig, en kan sneller uit model raken. Ook kan het zo zijn dat als je ouder wordt, je haar wat meer uitvalt. 

       

      Hoe verzorg ik grijs haar?

      Doordat je grijze haren melanine verliest, kan het dus snel wat droog aanvoelen. Om dit goed te hydrateren, kun je het beste producten voor droog haar kiezen. Denk hierbij aan een goede shampoo en conditioner, die stug haar tegengaan en de droogte in het grijze haar hydrateren. Ook is het voor jouw grijze haar fijn om een lekker zacht haarmasker te gebruiken. Zo blijft je stugge haar langer en fijner zacht. Om de grijze kleur grijs te laten blijven, en er niet voor te zorgen dat je haar ineens een gele gloed krijgt, kun je een zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo zorgt er namelijk voor dat de gele gloed uit je haar wordt verwijderd en je grijze haarkleur er het allermooist uitkomt!

      Zorg ervoor dat jij met je grijze haren regelmatig een bezoekje aan de kapper brengt. Grijs haar is soms lastig in model te brengen, door de stugheid. Daarom is het belangrijk om je grijze haar regelmatig te laten knippen, zodat jij je haar makkelijker in model brengt en het er fris uit blijft zien. 

      Grijs haar heeft eerder last van schade door UV-stralen. Dit omdat je haar minder melanine bevat. Je haar wordt minder sterk, droger en geler door de zon. Genoeg reden dus om je haar even extra te beschermen met een zonnehoed of pet als je van plan bent om lekker te wandelen in de zon!

       

      Zijn er ook producten speciaal voor grijs haar?

      Yes, die zijn er! Wil jij een andere dimensie geven aan je grijze haren? Wella True Greybiedt natuurlijk grijs haar een nieuw kapsel: 7 op grijs gebaseerde toners die natuurlijke tinten van het haar prachtig uit laten komen. 

      Ben je nog niet toe aan het omarmen van je grijze haren, en wil je dit het liefst nog even uitstellen? Dan helpen de tabletten van Neofollics Anti-Grey Tablets jou bij het verhelpen van grijs haar door de natuurlijke haargroei zo lang mogelijk mooi te houden. 

      Gebruik daarnaast haarverzorging wat het haar intens voedt. Dit omdat de grijze haar de elasticiteit verliest en stugger kan worden. 

       

      10 tips voor stralend grijs haar

      Hieronder vindt jij een kort overzicht met de beste tips voor jouw grijze haar:

      1. Zilvershampoo is ideaal om jouw grijze lokken het mooist te houden. Dit omdat deze shampoo gele tinten onttrekt en je grijze kleur het allermooiste laat uitkomen.
      2. Was je haar niet te veel om de natuurlijke oliën op je hoofdhuid te behouden. Ongeveer 2 tot 3 keer per week wassen zorgt ervoor dat de glans in je haar het mooist wordt en je haar niet nog stugger wordt dan het al is. 
      3. Heb je het gevoel dat je haar er een beetje dof uitziet? Gebruik dan een Shinespray zodat jouw grijze lokken weer een mooie glow krijgen.
      4. Trakteer jouw hoofdhuid op een hoofdmassage tijdens het wassen. Daardoor zorg je voor een goede doorbloeding, waardoor je haargroei goed blijft.
      5. Zorg er altijd voor dat je op de temperatuur let tijdens het douchen. Te heet water kan je tere grijze haar nog meer uitdrogen en beschadigen. Probeer daarom altijd je haren te wassen met lauw water.
      6. Probeer je haar niet te vaak te borstelen. Dit kan je haar namelijk nog dunner maken en beschadigen.
      7. Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van hitte tools, zoals een stijltang of föhn. Als je ze toch graag wil gebruiken, probeer dan altijd een hittebeschermer te gebruiken, zodat je haar niet uitdroogt.
      8. Gebruik geen stylingproducten met alcohol erin. Deze zetten namelijk je haarschubben open en maken je haar dof en breekbaar.
      9. Droog je haar na het douchen niet te ruw af. Probeer het liever droog te deppen met een zachte handdoek, zodat jij jouw haar zo min mogelijk beschadigd.
      10. Een fijn zacht haarmasker is DE key om jouw stugge grijze haar weer zacht te maken. Haarmaskers zorgen er namelijk voor dat jouw haar weer volledig zacht wordt en zo heb jij geen last van je stugge haar!

      En nog een extra tip voor stralende haren: Wella True Grey

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »