• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 18 April 2024

   Alles wat je moet weten over haaruitval na de zwangerschap

   Helaas is het onvermijdelijke feit: de meeste vrouwen hebben last van haaruitval na de zwangerschap. We know, het is echt balen. Tijdens deze speciale periode zal het haar geen prioriteit hebben, maar wij vinden dat alle vrouwen, al helemaal na een zwangerschap, prachtige lokken verdienen! Dus ladies, wees niet getreurd, want wij gaan jullie een handje helpen! 

    

   Wat is de oorzaak van haaruitval na een zwangerschap?

   Wist je dat een gemiddelde vrouw zo’n 80 tot 100 haren verliest per dag? Over het algemeen bestaat de haarcyclus van een vrouw uit 4 fases en dat ziet er zo uit:

   1. Groeifase: tijdens deze fase vormen zich nieuwe haarcellen. Dit duurt gemiddeld twee tot zes jaar.
   2. De overgangsfase: in deze fase bereiken de haren hun maximale lengte. Vanaf dit moment groeit je haar niet meer. Deze fase duurt ongeveer twee weken.
   3. De rustfase: het haar blijft zo’n één tot drie maanden in de rustfase en valt daarna uit.
   4. De laatste fase is de uitvalfase, dan valt het haar uit. Gemiddeld verliest een vrouw dagelijks zo’n 80-100 haren. Op de plaatsen waar haren verdwijnen, groeien weer nieuwe en zo begint het hele proces weer opnieuw.

   Elke haar heeft zijn eigen cyclus en dat is dan ook de reden dat je elke dag een bepaald aantal haren verliest (en niet ineens al je haar verliest ;)).

   Bovendien is je hormooncyclus een super belangrijke factor in dit proces. Als je bijvoorbeeld ongesteld bent, kun je meer last ervaren van haaruitval dan normaal. Zoals je weet gebeurt er ook een heleboel met je hormonen tijdens en na je zwangerschap.

   Tijdens de zwangerschap wordt je oestrogeenniveaus verhoogd, wat ervoor zorgt dat de groei- en rustfase van je haarcyclus worden verlengd. Omdat je minder haar verliest ziet je haar er dikker en voller uit dan normaal. Dat lijkt te mooi om waar te zijn…

   ..En helaas is dat ook het geval. Je hormonen zullen na je zwangerschap terugkeren naar het normale niveau, wat betekent dat de (overgeslaagde) uitvalfase weer helemaal tot leven komt, yay… In andere woorden: al het “extra” haar dat opgebouwd is in je zwangerschap zal weer uitvallen. En dat zorgt ervoor dat je na je bevalling last hebt van haarverlies.

    

   Is het haarverlies na de zwangerschap permanent?

   Nee gelukkig is het haarverlies na de zwangerschap niet permanent. Wel verschilt het per persoon hoeveel haaruitval je hebt en hoelang het duurt totdat het stopt. In de eerste 3 maanden na de zwangerschap zal je het meest last hebben van het haarverlies.

   Na ongeveer vier maanden stopt de haaruitval voor zo’n 80% van de vrouwen. Soms is dat helaas iets meer. En in het ergste geval kan dit wel een jaar duren, voordat de haaruitval helemaal gestopt is! Dit is allemaal afhankelijk van hoelang je lichaam nodig heeft om de hormonen weer in balans te brengen. Maar gelukkig zijn er wel degelijk manieren om het haarverlies te verminderen!

    

   Hoe verminder ik haaruitval na de zwangerschap?

   Haaruitval is gewoon niet fijn. Daarom hebben we een paar tips voor je uitgewerkt die het haarverlies enorm kunnen verminderen, waardoor je weer kunt genieten van je oude vertrouwde lokken: 

    

   • Stylingtools even in de kast laten liggen

   We blijven het zeggen: hitte is niet ideaal voor je haar. Gebruik dan dus altijd een hittebeschermer, voordat je een hitte styling tool gebruikt. Maar als je haar hebt dat gevoelig is voor haaruitval, zijn styling tools nóg minder ideaal. Je haar kan hierdoor namelijk beschadigen en (nog meer) uitvallen. Gebruik daarom liever de Heatless Curling Set om je haar te krullen en laat je haar lekker drogen aan de lucht. :)  

    

   • Gebruik de juiste haarproducten

   Wanneer je last hebt van haaruitval, zijn de soort haarproducten die je gebruikt cruciaal. Wij raden aan om de Hair Growth Shampoo en Conditioner te gebruiken van Neofollics. Deze unieke haarproducten zijn speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van de haargroei. Bovendien staat Neofollics bekend om zijn effectieve werking tegen haaruitval!


    

   • Gezonder eten is gezonder haar

   De kwaliteit van je haar kan ook veel zeggen over het eetpatroon dat je aanhoudt. 

   Het is belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, vooral na een periode van haaruitval, zoals een zwangerschap. Een gevarieerd dieet, rijk aan eiwitten, veel fruit en groenten, volle granen en gezonde vetten is de beste manier om deze essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo houd je je haar sterk en gezond. Pak dus iets vaker een appeltje en neem als snack een handje noten voor het verbeteren van de gezondheid van je lokken én je lichaam!


    

   • Ga voor de extra vitamientjes

   Als je voor je pasgeboren baby moet zorgen, is het natuurlijk nog een stuk moeilijker om essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Daarom heeft Neofollics de perfecte Haargroei Tabletten ontwikkeld. Deze tabletten zijn verrijkt met biotine, dat ook wel vitamine B8 wordt genoemd. Biotine is een bekende vitamine die je nagels, huid en haar versterkt en laat groeien!


    

   • Give yourself a break

   Stress veroorzaakt meer dan je zou denken. Dit kan zelfs de reden zijn van haaruitval! Wij begrijpen natuurlijk volkomen dat stress ook wel een beetje hoort bij het hebben van een pasgeboren baby, maar gun jezelf af en toe wat extra liefde <3. Ga een lekker stukje wandelen of ga naar een cafeetje met je girlfriends. In welke vorm of maat het ook voor je is: Self care is een echte must!

    

   Waar kan ik terecht met vragen over haaruitval?

   Voor ons is het allerbelangrijkste dat jij met een gerust hart je favoriete haarproducten kunt shoppen! Stel daarom al je haar-gerelateerde vragen aan het Haarspullen Team! Stuur ons een mailtje via [email protected] of bel ons tijdens kantooruren. Happy haircare!

   News & updates

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »