• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 27 Januari 2022

      Collageen: wat is het en waarom is dit zo belangrijk voor je huid?

      Collageen is HOT. We horen er tegenwoordig ontzettend veel over en willen het allemaal! Maar waarom? Heel simpel: collageen zou ons er jonger uit laten zien en dat klinkt natuurlijk fantastisch. Maar wat is collageen precies en waarom is dit goed voor je? En werkt het eigenlijk wel? Zoveel vragen! In deze blog leggen wij het allemaal aan je uit.

      Wat is collageen?

      Collageen is een stof in ons lichaam en vind je terug in je haren, nagels, botten, gewrichten en spieren. Daarnaast zorgt de stof voor een stevige en elastische huid. En daar zit precies het ‘probleem’. Als we ouder worden, ongeveer vanaf 25 jaar, maakt ons lichaam minder collageen aan. Hierdoor wordt de huid slapper en krijg je rimpels. Natuurlijk hoort ouder worden erbij, maar hoe fijn is het om met een paar kleine aanpassingen in jouw beauty routine je huid meer te laten stralen. 

      Wat kun je doen om geen collageen te verliezen?

      Zo, nu je weet dat collageen ontzettend belangrijk is voor een mooie en jong uitziende huid, wil je vast weten hoe je collageen vasthoudt in je lichaam. Daar zijn een aantal manieren voor. Hieronder lees je wat je wel en een klein beetje wat je juist niet moet doen.


      Wel doen:

      • Een crème met collageen gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor de Varens Beaute Collageen Booster & Aloë Vera.
      • Altijd een zonnebrand of crème met SPF gebruiken. De zon is namelijk ontzettend schadelijk voor de huid (maar dat wist je vast al). 
      • Gezond eten is heel belangrijk. Suikers verminderen namelijk de collageen-aanmaak. 
      • Water drinken mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Het is één van de basisprincipes voor een mooie huid. 
      • Vitamine A stimuleert de aanmaak van collageen en verbetert de huidstructuur. Deze vitamine zit in dierlijke producten zoals vis, vlees en zuivel. 
      • Vitamine C zorgt ervoor dat je huid stevig blijft. Het serum Sunkissed Skin Collagen & Vitamin C Firming bevat vitamine C en collageen. Een perfecte combinatie! Maar ook in voeding vind je vitamine C, bijvoorbeeld in aardbeien en bessen. 
      • Vergeet niet om ook elke dag je huid goed te reinigen. Ook dit is een basis voor een mooie huid.
      • Niet doen: kijk uit met alcohol en sigaretten. Al pas je alle bovenstaande tips toe, dit zijn 2 boosdoeners voor de huid. 

      Waarom wil je collageen gebruiken?

      Daar kunnen we een heel kort antwoord op geven: als je graag je jonge huid wil behouden. Vanaf je 25e maakt je lichaam minder collageen aan en vanaf je 50e haast helemaal niet meer. Je kunt het natuurlijk niet helemaal voorkomen, maar wel vertragen, dus daar gaan we voor!
       

      Zijn er meerdere collageen soorten in je lichaam?

      Wist je dat er meerdere soorten collageen zijn? Allemaal bevinden ze zich in een ander lichaamsdeel en hebben ze een andere werking. We zetten ze even voor je op een rijtje:

      • Type 1: Vind je in haar, nagels, huid, kraakbeen, botten, bloedvaten, pezen en bindweefsel. 
      • Type 2: Zit in de gewrichten, ribben, neus en luchtpijp.
      • Type 3: Zit ook de huid, bloedvaten en weefsels. Dit type zorgt er bijvoorbeeld voor dat wondjes snel herstellen. 

      Huidverzorging met collageen

      Een makkelijke manier om huidveroudering tegen te gaan is door een crème of serum te kiezen met collageen. Wij van Haarspullen.nl zijn enorm fan van deze producten:

      Supplementen met collageen

      Nog zo één die je heel makkelijk kan toepassen: supplementen met collageen innemen. Wij kiezen voor de Bears Benefits Stop The Clock Youth Vitamin Collageen. De zoete maar suikervrije beren bevatten een vitaminecomplex met 2400 mg collageen en 30 mg co-enzym Q10 per portie. Collageen zorgt voor een huid verstrakkend effect. Het antioxidant Q10 speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen oxidatieve stress. Wel willen we je nog even meegeven dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl. Gezond eten blijft belangrijk.

      Good to know

      Collageen heeft ook een geweldig effect op je huid en nagels. Je haar wordt mooier, glanzender en steviger en dat zelfde geldt voor je nagels. WE LIKE! Heb je nog vragen over het gebruik van collageen? Dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

      News & updates

      Recente artikelen