• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 28 Januari 2023

      Fijn haar vs. Dun haar: wat is het verschil?

      Helaas hebben we niet allemaal zo’n mooie volle bos haar met natuurlijk volume. Met fijn en dun haar kan het soms wat lastig zijn om dat volumineuze effect te creëren. Weet jij eigenlijk wat het verschil is tussen fijn en dun haar? Want dat is zeker niet hetzelfde! In onze blog leggen we je uit wat het verschil is en met welke tips jij toch een volle look kunt creëren.

       

      Dun haar & fijn haar: wat is het verschil?

      Jij wilt toch ook het beste uit haren halen? Dan zijn er gelukkig een hoop verzorging- en stylingproducten die jou graag een handje meehelpen. Met verschillende lijnen kun jij eindeloos de mooiste looks maken. Zo is er voor ieder haartype wel een passend product te vinden! 

      Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen dun haar en fijn haar? Vaak noemen mensen het allebei en ook nog eens tegelijkertijd, terwijl er echt een verschil zit tussen beide. Hoe fijn (of niet) jouw haren zijn, wordt bepaald door de diameter van een individuele haar. Heeft jouw haar een vrij kleine diameter? Dan heb je fijn haar. Als je kijkt naar de hoeveelheid haren op je hoofd, dan praat je over de dichtheid. Bij weinig haren, heb je dun haar. Het kan dus zijn dat je fijn haar hebt, maar wel een dikke bos met haar, omdat je een hoge dichtheid haren hebt. In dat geval heb je vaak wel een volle bos haar, maar weinig volume. Vaak kan jouw haartype gekoppeld worden aan de genetica, maar het kan ook bepaald worden door leefstijlfactoren zoals slechte voeding en stress. 

       

      Laat je haar voller lijken!

      Fijn en dun haar zijn dus twee verschillende dingen, maar je haarroutine zal in principe hetzelfde zijn, omdat je voor meer volume in je haar wilt gaan. Dat is fijn, want of je nu dun en/of fijn haar hebt, wij hebben hier een aantal tips voor je die jouw look een volume boost geven!

       

      TIP 1 | Vermijd zware producten en kies voor een lichtgewicht shampoo en conditioner. Ga bijvoorbeeld voor de voor de Daydream Volume Shampoo en Conditioner. Zorg ervoor dat je de conditioner alleen gebruikt in de lengtes van je haar, zodat de aanzet luchtig blijft en niet vettig gaat ogen. 

      TIP 2 | Helaas is er geen wondermiddel dat je haren super snel laat groeien of waarmee je haar een stuk dikker wordt. Gelukkig kun je jouw lokken optisch voller laten lijken met de Supernatural Thickening Cream. De crème legt een laagje om iedere haar, waardoor jouw hele look meteen een stuk voller en dikker oogt. 

      TIP 3 | Droogshampoo. Wie kan er nog zonder? Met de Hustler Texturising Dry Shampoo of de Schwarzkopf Osis+ Texture Refresh Droogshampoo geef je jouw lokken meer body en textuur. Bijkomend voordeel:  het geeft je haar ook nog een schone look, waardoor het niet meer vettig lijkt! 

      TIP 4 | Dun, fijn haar lijkt al gauw plat. Maar met de Teaser Styling Dust geef jij jouw lokken door een quick fix een flinke volume-boost! Dit is er eentje om altijd in de buurt te houden voor een snelle upgrade van je look.

       

      Blijf je haar goed verzorgen

      Het is heel fijn natuurlijk dat je met een paar tips jouw haren een volume boost kunt geven. Toch is het ook belangrijk om je haar en hoofdhuid goed te blijven verzorgen. Daarom hebben we hier nog een paar korte tips voor je op een rijtje gezet die jou zullen helpen om dun en/of fijn haar goed te verzorgen. 

      Je bent wat je eet. Zo luidt het oude gezegde. Je haarzakjes hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om zo goed mogelijk te kunnen groeien. Een tekort aan deze voedingsstoffen is dus niet gewenst en zorgt ervoor dat je haar dun en breekbaar worden. Om je lokken sterk en gezond te houden, kun je gebruik maken van haar vitamines zoals die van Oase en Neofollics. Deze vitamines zitten vol met alles wat goed is voor je haren. En don’t forget, als het om vitaminen gaat is consistentie essentieel!

       

      Nog een handige tip is het gebruik van een Tangle Teezer. Fijn haar is vaak kwetsbaar, dus is de kans dat het beschadigt en breekt sneller. Zeker wanneer het nat is, breek het haar sneller. Daarom moet je extra voorzichtig zijn met het borstelen van je haar na het wassen. Met de Tangle Teezer ontklit jij je natte haar voorzichtig, zonder te hard aan je fijne haren te trekken waardoor je na verloop van tijd zult merken dat je haar voller en gezonder aanvoelt. 

       

      Gebruik na het ontklitten van het natte haar geen gewone handdoek om je haar te drogen. Wist je dat een gewone handdoek je haarschubben kan beschadigen? Een microvezel- of bamboe handdoek is daarom dé beste keuze. De Anti Frizz Hair Towel is zacht en droogt je haar heel snel zonder wrijving.

       

      Heb jij nog tips voor de verzorging en styling van fijn en/of dun haar? Laat het ons dan zeker even weten!

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »