• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 25 Oktober 2023

   Hoe kom je van grijze haren af?

   Hoewel grijs haar een teken is van wijsheid en levenservaring, beschouwen we grijze haren nog steeds als een ongewenste gast. Grijs worden is onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces, maar vaak ervaren we veel weerstand tegen grijs worden. Ons doel is om aan jullie uit te leggen hoe grijs haar ontstaat, hoe (en of) je het eventueel zou kunnen omkeren. Mocht je al redelijk grijs zijn, hebben we voor jou een aantal tips & tricks om grijs haar te verbloemen. Let’s dive into this! 

    

   Wat veroorzaakt grijs haar? 

   Grijs worden is uiteraard onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Bij sommigen begint dit eerder dan bij de ander. Dit heeft te maken met het stofje ‘melanine’. Dit stofje bevindt zich in je haarzakjes en zorgt voor het pigment in je haar. Zodra je ouder wordt vertraagt (uiteindelijk stopt) de aanmaak van melanine. 

   Daarnaast zijn er verschillende andere redenen waardoor het vergrijzingsproces wordt veroorzaakt of versnelt. First of all: Als je vroeg (of voor jouw gevoel snel) grijs wordt, is het vaak een kwestie van genen. Je kunt er vrij zeker vanuit gaan dat je ongeveer op dezelfde leeftijd als je familieleden (ouders) grijs wordt. Op deze manier kan je in ieder geval een goede inschatting maken. Er zijn nog een aantal factoren die dit natuurlijke proces kunnen beïnvloeden: 

    

   Stress

   Een hoge stressfactor kan een oorzaak zijn van grijs wordend haar. Het feit dat stress een rol speelt in het proces van grijs worden, toont aan dat het psychisch welzijn invloed heeft op veranderingen in dit proces. Dit blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. In Jip en Janneke taal: Stress zorgt ervoor dat de zenuwen in je lichaam noradrenaline aanmaken. Noradrenaline verandert stamcellen in pigmentmakende cellen. Er zijn niet oneindig veel van deze cellen in je haarvaten, dit zorgt voor een tekort aan deze pigmentmakende cellen. 

    

   Vitamine B12 tekort 

   Vitamine B12 is een vitamine die je haar hard nodig heeft. Een tekort aan vitamine B12 kan sterk invloed hebben op de gezondheid van je haar. Uit onderzoek blijkt dat mensen die vroegtijdig grijs worden vaak een tekort hebben aan vitamine B12 (gepaard met foliumzuur en biotine). Je zou dus kunnen concluderen dat voeding een rol speelt bij het grijzer worden. Gezonde voeding, waarbij je genoeg vitamine B12, foliumzuur en biotine binnenkrijgt, is belangrijk als je het proces van grijs worden zo veel mogelijk wil uitstellen. 

    

   Roken 

   Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft roken invloed op verschillende aspecten als het gaat om gezondheid. Roken veroorzaakt haaruitval en dof haar, en versnelt het vergrijzingsproces. Roken vergroot dus zeker de kans op vroegtijdig grijs worden. 

    

   Kun je grijs haar omkeren? 

   Dan de vraag waarvoor je hier waarschijnlijk bent: kun je grijs haar omkeren? In sommige gevallen is het mogelijk om grijs haar terug te draaien. Echter werkt dit niet als je haar op een natuurlijke manier grijs is geworden. Als dit het geval is, kan grijs haar nooit meer gepigmenteerd worden. Als de pigmentatie in je haarzakjes eenmaal is ‘versleten’, komt het niet meer terug. Gelukkig zijn er wel heel veel manieren en technieken die het grijs worden kunnen uitstellen of verbloemen, maar daar komen we later op terug. 

   Het is wel mogelijk om grijs haar weer gepigmenteerd te maken als je grijze haar een gevolg is van een medisch probleem. Het grijs worden is dan in sommige gevallen te stoppen. Het is zelfs mogelijk om de natuurlijke haarkleur te herstellen. 

    

   Hoe kun je grijs haar voorkomen?

   Grijs worden kun je op verschillende manieren uitstellen. Zoals hierboven gezegd, is het belangrijk om te letten op een gezonde leefstijl. Goede voeding is key, en daarnaast helpt het om te werken aan je stressmanagement. Dit gaat natuurlijk gepaard met niet roken. We hebben hieronder nog een aantal manieren om grijs worden te vertragen op een rijtje gezet: 

    

   Neofollics Anti-Grey Haarserum

   Dit revolutionaire serum is speciaal ontwikkeld om vroegtijdige vergrijzing aan te pakken en tegen te gaan. En het werkt echt! Neofollics is een toonaangevend merk in de haarindustrie - vanwege haar effectief bewezen, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor haarproblemen. Het Neofollics Anti-GreyHaarserum is verrijkt met een geavanceerde techniek. De Eclat Grey-Be-Gone techniek bevat een geheime formule met Melanine, het natuurlijke pigment dat zich richt op die ongewenste grijze haren, ze aanpakt en vermindert. Je kunt dit serum na iedere wasbeurt inmasseren op de hoofdhuid, simple as that! 

    

   Anti grijze haren pillen 

   Neofollics heeft de geweldige Neofollics Anti-Grey Hair Tablets ontwikkeld, en ze werken echt! Waarom kunnen grijze haar pillen effectief zijn? Dit is te wijten aan de ingrediënten die Neofollics gebruikt. Zoals eerder besproken, speelt voeding (met name vitamine B12, foliumzuur en biotine) een grote rol bij het proces van grijs worden. De anti-grijs tabletten vertragen de vorming van grijze haren, wat betekent dat ze de progressie van het vergrijzingsproces vertragen. Bovendien kunnen deze tabletten zelf resulteren in minder witte of grijze haren. De tabletten zijn het meest effectief bij beginnend grijs haar, omdat het makkelijker is om de ontwikkeling van grijze haren te vertragen. 

    

   Hoe kun je grijs haar verbloemen? 

   Je kunt natuurlijk je grijze lokken verbloemen door ze te verven. Als je van nature blond haar hebt, kun je jouw grijze haren makkelijk verbloemen door je haar te verven in een wat koelere tint. Als je geen behoefte hebt om je haar te verven, maar je wil wel van je grijze haren/uitgroei af, raden we de Color WoW Root Cover Up aan. Color WoW Root Cover Up is een innovatieve poedervormige haarkleuring die tijdelijk je uitgroei verhult. Deze fantastische formule bevat een mineraal poeder dat als make-up op de haarwortels fungeert en zich naadloos vermengt met je natuurlijke haarkleur. Je kunt het zien als een soort foundation voor je haar. De Root Cover Up bedenkt direct uitgroei en eventuele grijze haren. De poeder blijft op zijn plaats, zelfs bij zwemmen, zweten en slapen. 

    

   Feitjes over grijs haar

   We hebben nog een aantal zeer belangrijke ;) feitjes over grijs haar op een rijtje gezet: 

   Grijs haar vs wit haar: wat is het verschil?

   En waarom krijgt de een wit grijs haar en de ander grijs haar? Eigenlijk komt dit simpelweg door het feit dat grijs haar nog wat pigment behoudt, terwijl wit haar volledig pigmentvrij is en een sneeuwwitte kleur heeft. Beide ontstaan naarmate mensen ouder worden.

    

   Worden mannen eerder grijs dan vrouwen?

   Over het algemeen worden mannen eerder grijs dat vrouwen. Dit komt doordat de genetische aanleg voor grijs haar vaak sterker is bij mannen. Bovendien hebben vrouwen meestal een lager percentage grijs haar op jongere leeftijd in vergelijking met mannen. Ook hormonen spelen hierbij een rol. Vrouwen worden vaak pas grijs na de menopauze. 

    

   Welke haarkleur wordt het snelst grijs?

   Bij mensen met donker haar vallen grijze haren sneller op. Dit is logisch, want er is een groter kleurcontrast. Mensen met een lichte haarkleur, zoals blond of rood, merken vaak eerder grijs haar op dan mensen met donkerdere haarkleuren. Lichtere haarkleuren bevatten minder pigment (melanine), waardoor de afname van melanine in de haarzakjes sneller opvalt. Uiteraard blijft het grijs worden een genetisch bepaald ding. 

    

   Tot slot 

   Omarm je haarkleur en wees trots op jezelf, ongeacht of het grijs is. Als je echter liever wat stappen onderneemt om dit natuurlijke proces te vertragen, zijn er gelukkig genoeg opties!

   News & updates

   Recente artikelen

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »