• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 28 Augustus 2022

      Met deze 6 tips heb jij binnen no time langere lokken!

      Droom jij van lang haar maar lukt het niet om je haar voorbij je normale lengte te laten groeien?

      Wat mensen vaak doen zijn kapperbezoekjes overslaan, dit raden we af. Voor lang én gezond haar is de heilige graal heel veel geduld en de juiste verzorging. In deze blog vind je alle do's and don'ts als het aankomt op haargroei.

       

      Gaan mijn haren groeien van de juiste voeding?

      Het haar groeit van alle vitamines en mineralen die jij binnenkrijgt. Een gezonde leefstijl draagt dus zeker bij aan de conditie van jouw haar. Let er dus op dat je ten alle tijden genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt om je haargroei te stimuleren. Vitamine B is de belangrijkste vitamine als het op groei van het haar aankomt. Mocht je erg weinig vitamine B binnenkrijgen, dan kun je dit gelijk zien aan het haar, het ziet er futlozer uit en het groeit langzamer. Naast genoeg vitamine B is het ook erg belangrijk dat je proteïnerijk voedsel eet, zoals vis, eieren, fruit en groenten. Vind je het lastig om elke dag genoeg van deze stoffen binnen te krijgen? Dan zou je als aanvulling ook vitamines en andere supplementen kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan Biotine of Visolie.

      De laatste tip op het gebied van voeding: drink genoeg water. Water is niet alleen een wondermiddel voor je lichaam en huid, maar ook voor je haar. Van water wordt je haar sterker en gezonder en hierdoor gaat het sneller groeien en voorkom je haaruitval. Water is namelijk nodig voor de opbouw. Let dus goed op wat je naar binnen werkt, je bent nou eenmaal wat je eet en drinkt!

       

      Gaan mijn haren groeien als ik mijn routine afstem op mijn haartype?

      Het is natuurlijk logisch dat als je de verkeerde producten voor je haar gebruikt je weinig tot geen verschil gaat zien. Is jouw haar bijvoorbeeld geblondeerd en hierdoor beschadigd, gebruik dan een voedende zilvershampoo. Veel zilvershampoos kunnen een uitdrogende werking hebben en dit wil jij jouw beschadigde, droge haar natuurlijk niet aan doen. Als je haar de verzorging krijgt dat het nodig heeft wordt je haar levendiger en gezonder, hierdoor gaat het weer sneller groeien.

      Naast een normale shampoo is het ook belangrijk dat je een fijne conditioner blijft gebruiken, dit is namelijk meestal de kers op de taart voor gezonde lokken. Ook hierbij geldt dat als je je haar goed verzorgt dat het sterker wordt en sneller groeit. Het gebruik van een haarmasker 1 keer in de week doet ook wonderen voor de gezondheid van jouw dierbare lokken.

      Was je haar regelmatig, maar niet te vaak. Elke dag je hoofdhuid reinigen, is geen goed idee. Shampoos halen het vuil uit je haar, maar nemen ook de natuurlijke oliën mee, terwijl deze jouw haar juist gezond en soepel houden. Probeer je haar dus niet vaker dan 2 of 3 keer per week te wassen.

       

      Gaat mijn haar langer groeien als ik mijn haarlengte sterk en gezond houdt?

      Buiten het gebruik van de juiste shampoo, conditioner en haarmaskers zijn er nog veel andere manieren om jouw haarlengte sterk en gezond te houden. Hieronder een overzicht van de dagelijkse dingen die schadelijk of juist heel goed voor het haar kunnen zijn.

      • Krijgt jouw haar voldoende bescherming? We beginnen bij de eerste stap die niet mag ontbreken uit jouw long hair routine, heatprotector. Als jij je haar veelvuldig stijlt, föhnt of krult met heating tools zal je haar op den duur poreus worden en afbreken. Probeer deze tools zo veel mogelijk te vermijden. Kan je echt niet zonder jouw styling tools? Zorg er dan voor dat je goeie producten gebruikt om je haar gezond te houden.

       

      • Waarschijnlijk herkennen we dit allemaal: je natte haar droog wrijven in je handdoek na het douchen. Dit is totaal niet goed voor je haar. Je haren komen namelijk vast te zitten in de vezels van de handdoek en hierdoor breekt jouw haar sneller af. Probeer de volgende keer je haar dus niet droog te wrijven in de handdoek, maar voorzichtig te deppen of te knijpen. Of sla de handdoek een keer helemaal over. Deze blijft namelijk, hoe voorzichtig je ook bent, altijd schadelijk door zijn vezels.

       

      • Het is heel vanzelfsprekend om even snel tussendoor een borstel door je haar te halen als je vindt dat het niet meer in model zit, maar pas op. Doe dit niet te vaak! Het haar kan namelijk gemakkelijk afbreken, al helemaal als het haar nat is tijdens het borstelen. Het is aangeraden om je haar maximaal 2 keer per dag te borstelen.

       

      • Je haar opsteken in een knot of staart kan ook schadelijk zijn voor je haar. Door het ijzeren stukje aan je elastiekje beschadigt je haar en breekt het af. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook elastiekjes op de markt zonder dit ijzeren stukje, zoals de invisibobble. Deze zijn minder schadelijk voor je haar, maar het kan geen kwaad om je haar af en toe lekker over je schouders te laten vallen.

       

      • Je haar kan tijdens het slapen ook schade oplopen. Op een katoenen kussensloop slapen is niet bevordelijk voor jouw haar, net als in een handdoek komt je haar vast te zitten in de vezels van de katoenen stof. Je kan beter kiezen voor een zijden kussensloop, zachter voor jouw lange lokken en 100% natuurlijk. Hiernaast is het een goed idee om te slapen met een losse vlecht inplaats van los haar of een knot om klitten te voorkomen die zorgen voor haarafbreuk tijdens het uitkammen.

       

      • Ga eens in de zoveel tijd naar de kapper om je coupe een oppepper te geven. Als alle gespleten en uitgedroogde punten eruit zijn valt het haar weer mooier en is het weer gezonder.

       

      Heeft een massage voor de hoofdhuid invloed op de groei van mijn haar?

      De hoofdhuid masseren tijdens het wassen of met producten speciaal gemaakt voor jouw hoofdhuid helpt om de haargroei te stimuleren. Met een massage stimuleer je de bloedsomloop bij de haarzakjes. Hierdoor kan je haar langer en voller worden. Het kan dus geen kwaad om je partner eens in de zoveel tijd lief aan te kijken voor een hoofdmassage maar je kan het natuurlijk ook zelf doen met een handige scalp massagerNaast dat je haar sneller gaat groeien, is een hoofdhuid massage ook erg ontspannend. Een win-win situatie dus!

       

      Heeft zonlicht invloed op de groei van mijn haren?

      Hoe kan het dat je haar zichtbaar langer groeit in de zomer? Dit komt door vitamine D die zich in het zonlicht bevindt. Dit neemt je haar vanzelf op. Met deze vitamine groeit jouw haar 2 keer zo snel. Naast dat het haar sneller groeit, wordt het ook lichter door zonlicht. Een plus punt voor alle blondines onder ons! ;) Alleen maar meer redenen om uit te kijken naar de zomer!

      Let wel op, als de zon veel schijnt kunnen de haarvezels uitdrogen. Zorg er dus voor dat je je haar goed verzorgt met haarproducten die je haar diep hydrateren om uitdroging te voorkomen.

       

      Hebben vitamine tabletten effect op de groei van mijn haar?

      Je kent ze misschien wel: Hair vitamins om je haargroei te stimuleren. Ik hoor je al denken: Werken deze tabletten echt? Ja, dat doen ze! Er zijn al veel verschillende mensen die de werking hebben mogen ervaren en ze zijn er zeker over te spreken. De zoete tabletjes zitten boordevol vitamines en deze geven jou mooi, lang, gezond en glanzend haar. Laat dat nou net zijn waar we allemaal opzoek naar zijn, toch? De bedoeling is dat je de haar vitamines dagelijks voor langere tijd inneemt. Na een aantal maanden beloven deze tabletjes jou een gezonde, volle bos met haren.
      De hair vitamins die Haarspullen verkoopt zijn 100% vegan en cruelty free!

       

      We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij jouw long hair journey. Probeer lief te zijn voor je haar en wie weet heb jij binnenkort langere lokken dan je ooit had durven dromen!

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »