• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 19 Oktober 2020

      Nooit meer futloos haar met Big Sexy Hair!

      SexyHair heeft voor elke haartype de perfecte producten. Heb jij futloos haar? Last van dun, fijn haar wat wel wat meer volume kan gebruiken? Big Sexy Hair is dé oplossing! Je haren krijgen een volumeboost en slap, futloos, dun en/of fijn haar verandert in volumineus, sexy hair.

      Een haarregime start bij de haarverzorging en eindigt met een finishing stylingsproduct. SexyHair heeft een complete lijn ontwikkeld die slap haar in alle gemakken voorziet en elk product focust op je haren meer volume geven: Big SexyHair. Hierover straks meer, want waarom heb je eigenlijk dunne haren? En heeft dun haar eigenlijk speciale verzorging nodig? Daarvoor moet je eerst weten wat de oorzaak is van dun haar:

       

      Wat is de oorzaak van futloos haar?

      Voordat we gaan uitleggen hoe jij een volumineuze haardo’ creëert, gaan we eerst uitleggen waarom jij dun, fijn haar hebt. Dun of fijn haar kan verschillende oorzaken hebben. Zo is een klein percentage geboren met fijn/dun haar, dan zit het in de genen. Hier kun je helaas niet veel aan veranderen, maar het beste uit je dunne haren halen door de juiste haarspullen te gebruiken! Bovendien is beschadigd haar een groot oorzaak van futloos haar. Beschadigd haar is in een mum van tijd geschied. Je haren te hard borstelen, stevig droog wrijven, geen hittebeschermer gebruiken - allemaal funest voor je haren. Stress is ook een oorzaak van dunne haren. Bij stress komt er namelijk een hormoon vrij die een negatieve invloed heeft op de bouwstenen van je haren. Deze bouwstenen zijn proteïne, keratine en aminozuren. Dun haar kan veroorzaakt worden door een tekort aan proteïne. Proteïne zijn de bouwstenen voor sterk haar, en dus heel belangrijk! Daarnaast hebben je haren de juiste voedingsstoffen nodig. Een te kort aan vitamines leidt tot futloos, slap haar. Vitamine B is dé vitamine voor jouw haartype. Het bevorderd een gezonde haargroei en draagt bij aan een goede stofwisseling in de cellen. Je kunt hiervoor extra haarvitamines slikken, maar ook je voedingspatroon aanpassen. Tot slot het gebruik van verkeerde haarspullen. Controleer goed het doel van haarproducten. Een voorbeeldje: een heerlijke conditioner met kokosolie die je haren intens voedt klinkt perfect, maar is een echte no-go! Dit verzwaart je haren enorm en dat is net wat je niet wilt. Tot slot zijn producten die vrij zijn van sulfaten echt een aanrader, omdat deze je fijne haren op een milde manier reinigen en minder beschadigen.

      In het artikel ‘De échte oorzaak van dunner wordende haren’ duiken we nog dieper in de materie. Je weet nu beknopt wat de oorzaak is van dun haar, waardoor we automatisch kunnen nagaan waar je haren dan wél naar snakken:

       

      Wat is de beste verzorging voor mijn futloze haren?

      Dat zetten we voor het gemak even op een rijtje:

      • Voldoende vitamines en mineralen, het liefst vitamine B
      • Vermijd sulfaten voor een milde reiniging en optimale hydratatie
      • Lichtgewicht formules om je haren niet te verzwaren
      • Gebruik hittebeschermers om je haren niet te beschadigen
      • Proteïne voor sterker haar en om de haardichtheid te versterken

       

      Welke verzorgingsproducten van Big Sexy Hair kan ik gebruiken tegen slap haar?

      Terug naar de haarverzorging van Sexy Hair. Bovenstaande rijtje is wat je futloze haren nodig hebben en daar komt de Big-lijn van SexyHair om te hoek kijken. De shampoo en conditioner bevatten een mix aan ingrediënten die perfect aansluiten bij de behoefte van deze haartype.

      De Big Sexy Hair Volumizing Shampoois de perfecte start voor meer volume. De shampoo is speciaal voor fijn en dun haar en heeft een unieke mix aan ingrediënten. Zo wordt slap haar versterkt door proteïne en zorgen ingrediënten als vitamine B3, humectants en botanische extracten voor een goede vochtbalans. De shampoo is vrij van sulfaten, gluten, parabenen en salt en is hierdoor lekker mild. De shampoo versterkt je haren, heeft een lichtgewicht formule, beschermt de haarkleur en laat je haren steviger en gezonder aanvoelen. Een lichtgewicht conditioner die je haren niet verzwaart, geweldig voor dun en fijn haar! De shampoo en conditioner samen geven je haren meer body en hydratatie met als gevolg luchtige volume. Ook de conditioner heeft een kleurbeschermende formule en is vrij van schadelijke ingrendiënten. Je haren voelen dikker, zacht, en gezond aan. Als kers op de taart krijg je een mooie glans.

      Wat is dan de mix aan ingrediënten van de Big Sexy Hair Shampoo? We lichten de belangrijkste toe:

      Vitamine B3 - zorgt voor een verwijding van de bloedvaten wat de bloedtoevoer in de hoofdhuid stimuleert. Hierdoor kunnen voedingsstoffen beter de hoofdhuid bereiken.
      Lemongrass - Cymbopogon Schoenanthus Lemongrass Extract werkt vooral reinigend en verwijdert productresten en olie build-ups. Lemongrass is veel minder agressief dan sulfaten.
      Proteïne - Hydrolyzed Quinoa Protein heeft een unieke combinatie van aminozuren en eiwitten die de haarconditie verbetert, door het te herstellen en hydrateren.
      Humectants - Glycerin en Pathenol zijn humectanten die uitdroging helpen voorkomen. Ze houden het vocht vast in je haren waardoor ze de hele dag gehydrateerd blijven.
      Horsetail Extract - Jup, je leest het goed! Maar wees gerust, Equisetum Arvense Horsetail Extract is een plant die je haren hydrateert en sterker maakt. Dus geen paard aangeraakt!
      Matricaria Flower Extract - Chamomilla Recutita Matricaria Flower Extract is kamille-extract uit de bloesem, stelen en bladen van kamille die een kalmerende werking hebben.
      Blue-Green Algae Extract - Spirulina Maxima Blue-Green Algae Extract hebben een hoog eiwit-, ijzer- en mineraalgehalte die uitstekend bijdragen aan de bouwstenen van je haren.

      Dit waren de ingrediënten uit de shampoo. In de conditioner kun je nog meer ingrediënten vinden:

      Aloë Vera - Aloe Barbadensis Leaf Extract is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft een herstellend vermogen. Er is geen beter ingrediënt voor je haren dan dit!
      Amandel Olie - Prunus Amygdalus Dulcis Sweet Almond Oil heeft een hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren en linolzuur wat de elasticiteit van je haren verbetert.
      Jojoba Olie - Simmondsia Chinensis Jojoba Seed Oil heeft een intensief hydraterende werking en is niet vettig. Het beschermt ook tegen vochtverlies.

       

      Nu je je haren verzorgd hebt kun je aan de slag met stylingsproducten. Big Sexy Hair heeft heel wat stylingsproducten dus we begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet, dus we hebben het wat overzichtelijker gemaakt:

       

      Welke stylingsproducten van Big Sexy Hair kan ik gebruiken tegen slap haar?

      Big Sexy Hair System geeft volume aan fijne en dunne haartexturen. We laten je zien welke stylingsproducten je kunt gebruiken, zo kun je gemakkelijk jouw favorieten uitzoeken!

       

      1. Een hittebeschermer + een goede basis voor volume

      Een geweldige go-to, everyday volumizer is de SexyHair Big Altitude. Het is een bodyfying blow-drying mousse die zacht en tastbaar blijft. Je krijgt er lichte, bewegelijke volume van. Het geeft hold, maar niet zo veel hold dat het strak op z’n plek blijft zitten en verzwaart je haren totaal niet. Een vergelijkbaar product is de SexyHair Big Blow Dry Volumizing Gel. Dit is een gel, maar voelt niet als een gel. Het is een satijnachtige substantie die niet plakkerig en sticky is. Het verschil tussen de Big Altitude en de Volumizing Gel is dat de gel nog meer controle en hold geeft.

       

      2. Volume start vanaf de roots!

      De fundatie van volumineuze haren, start met volume bij de aanzet. Oftewel: de Root Pump. De Root Pump is speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden bij de haaraanzet. Het is een volume spray mousse. Wil je nog meer volume, hold en stevigheid dan kun je de Root Pump Plus gebruiken. Beide producten hebben 72-uur humidity-resistance, dus eenmaal aangebracht en de volume zal niet verdwijnen! Wil je graag langdurige volume? Dan heb je een product nodig die je haren vanaf de roots een boost geeft. Een goede start om langdurig volume te behouden.

       

      Bovenstaande hittebeschermers en root pumps gebruik je op handdoekdroog haar. Föhn vervolgens je haren droog met behulp van een (föhn)borstel of met de vingers.

       

      3. Tijd voor nog Bigger, Sexy Hair!

      Tijd voor nog meer body en volume! Nadat je je haren hebt geföhnd is het tijd to push it up, met de SexyHair Big Push Up! Dit is een verdikkende spray die wel 2x meer volume geeft. De spray werkt anti-kroes, laat geen stijve of knapperige textuur achter en geeft een mooie, natuurlijke glans. Daarnaast is volumepoeder je allerbeste vriend. De SexyHair Powder Play is extra geschikt voor fijn haar en zorgt voor een extra volume boost. De volumepoeder is kleurloos en laat geen waas achter, maar enorm veel volume! Tot slot willen we graag de volumegevende droogshampoo toelichten, deze absorbeert overtollige oliën en onzuiverheden en geeft meer body. Het is een kleurloze aerosol-spray waarmee jij vet haar zo hebt gefixt! Je kunt het natuurlijk ook gebruiken zonder vet haar, want de droogpoeder is altijd fijn om te gebruiken. Kies jouw favoriet of ga voor alledrie!

       

      4. Finish

      We willen natuurlijk niet dat de volume na een tijdje alweer uitzakt. Een ideale haarspray voor dagelijks gebruik is de SexyHair Big Spray&Play. Deze heeft een medium hold en tot wel 72 uur vochtwerend. De haarlak droogt snel op en geeft je haren nog meer volume. Wil je liever een stevigere hold? Ga dan voor de SexyHair Big Spray&Play Harder. Ook deze spray geeft je haren enorm veel gewichtloze volume en heeft een stevige hold. Maar SexyHair doet er nog een tandje bovenop, met deze stevige, sneldrogende haarspray met intense hold: SexyHair Big Spray&Stay. De hold blijft tot wel 12 uur in je haren zitten en je haren krijgen een prachtige glans. Last but not least, het product die je als aller-allerlaatste gebruikt: Big SexyHair Weather Proof. Dit is de finishing touch op jouw volumineuze coupe. De Weater Proof werkt eigenlijk als een soort paraplu. Het beschermt je haren tegen vochtig weer, voorkomt pluis, kroes en bevat ook nog eens vitaminen die je haren sterker maken. Heb jij bijvoorbeeld net je haren in model gebracht met prachtige volume, misschien wel voor dat ene feestje of gewoon voor naar je werk? Dan is het natuurlijk ontzettend zonde als de big volume direct weer uitzakt door het vochtige weer. Dit heeft normaal als gevolg: pluizige, snel uitgezakte haren. Daar kun jij een streep door halen met dit product van SexyHair!

       

      Waarom is de SexyHair Big-lijn goed voor mijn fijne haren?

      Big Sexy Hair System geeft volume aan fijne en dunne haartexturen. Daarnaast zijn de ingrediënten afgestemd op de haartype, zo zal het je haren niet verzwaren maar juist luchtig volume geven. Bovendien zijn de producten vrij van allerlei schadelijke ingrediënten. Zo zijn de shampoo en conditioner vrij van sulfaten, gluten, parabenen en zout. De producten bevatten juist fijne ingrediënten die je haren een boost geven van volume, maar ook de conditie gaat vooruit. Tot slot sluiten de producten perfect op elkaar aan.

       

      Hoe kan ik de Big Sexy Hair producten het beste gebruiken?

      De producten zijn allemaal simpel in gebruik. Voor het specifieke gebruik per product verwijzen we je graag door naar de productenpagina, bij elk product staat duidelijk omschreven hoe je het kunt gebruiken!

       

      Nog meer tips voor dun, futloos haar?

      1. Gebruik haarproducten die mild zijn voor de haren. Vermijd bijvoorbeeld suflaten, dit tast namelijk de natuurlijke oliën van je haren aan.
      2. Dunne haren zijn breekbaarder, waardoor je sneller gespleten haarpunten krijgt. Onderhoud je haren dus goed en breng regelmatig een bezoekje aan de kapper!
      3. Gebruik een goede conditioner die je haren niet verzwaart. Geen olie-achtige conditioner!
      4. Gebruik conditioner alleen op de mid-lengtes en puntjes.
      5. Let op op welke haarolie je gebruikt. Zo is kokosolie een echte no-go!
      6. Vermijd hete hittetools zonder hittebeschermer.
      7. Eet gevarieerd en zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt
      8. Vermijd hele strakke kapsels of elastiekjes met metaal.
      9. Kies je haarspullen zorgvuldig uit, qua ingrediënten en doel van het product. Met een volumepoeder kom je al een heel eind!
      10. Dun haar is kwetsbaar dus ga er extra voorzichtig mee om. Dep het rustig door ipv wrijven, borstel het niet als het nat is en gebruik altijd een hittebeschermer.

       

      * Credits picture: Instagram @audreyjudith_ *

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »