• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Zondag 28 Mei 2023

      Redken Acidic Bonding de dupe van Olaplex?

      Als we last hebben van beschadigd haar en op zoek gaan naar wondermiddelen om ons haar weer te laten glanzen komen we vaak uit bij het merk Olaplex. Helaas hangt er een aardig prijskaartje aan dit wondermiddel en dus zijn wij op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief.

       

      De voordelen van Olaplex

      Olaplex helpt extreem beschadigd haar weer te herstellen van binnenuit. Door de bindingen van binnenuit te herstellen ziet het haar er weer gezond, glanzend en mooi uit. Het unieke aan Olaplex is dat het merk haarverzorgingsproducten heeft ontwikkeld die geschikt zijn voor ieder haartype: van krullen tot stijl en van dik tot dun. De verschillende producten werken perfect samen om het haar te herstellen. Het meest populaire product van Olaplex is de Nº.3 Hair Perfector. Dit is een pre-shampoo die twee keer per week te gebruiken is om het haar te herstellen en te beschermen. Nadat je het product hebt laten inwerken spoel je het uit met de bijbehorende Olaplex Shampoo en Conditioner. Olaplex is niet voor niets razend populair, het werkt namelijk echt heel goed. Helaas zijn de producten niet voor iedereen betaalbaar en daarom zijn wij op zoek gegaan naar een betaalbare dupe! 

       

      Vergelijkbare resultaten

      De productlijn waar wij op uitkwamen is de Acidic Bonding van Redken. Deze lijn bestaat uit een pre-treatment, shampoo, conditioner en een leave-in treatment. De Acidic Bonding producten helpen net zoals de producten van Olaplex beschadigd haar te herstellen van binnenuit. Veel haarverzorgingsproducten bevatten een hoge pH-waarde van boven de 6. De pH-waarde van de Acidic Bonding producten is teruggebracht tot 4,5-5,5. De lage pH-waarde van de Redken producten komt overeen met die van Olaplex, de pH-waarde van de producten van Olaplex ligt namelijk tussen de 3,5-5. Dankzij de lage pH-waarde wordt kleurvervaging tegen gegaan. Daarnaast heeft een lage pH-waarde ook een positief effect op de gezondheid van het haar. De Acidic Bonding producten van Redken zijn net als de Olaplex producten vrij van sulfaten. 

       

      Acidic Bonding Pre-treatment vs Olaplex Nº.3 Hair Perfector

      Omdat de Hair Perfector van Olaplex het meest populair is besteden we wat extra aandacht aan het product uit de Acidic Bonding lijn die hier het meest op lijkt: de pre-treatment. 

      De pre-treatment van Redken gebruik je op dezelfde manier als de Hair Perfector van Olaplex. Je brengt de pre-treatment aan op vochtig haar en laat het 10 minuten inwerken. Vervolgens kun je het product uitwassen met de bijbehorende Redken Shampoo en Conditioner. 

       

      De Acidic Bonding Pre-Treatment150 ml scoor je met een beetje geluk al voor 21,50. De Olaplex Nº.3 Hair Perfector100 ml kost rond de 30 euro. Als we kijken naar de prijs per liter is er hier dus een duidelijk verschil. Beide producten hebben als voordeel dat ze erg geconcentreerd zijn. Dit betekent dat je dus minder van het product nodig hebt dan minder geconcentreerde producten en je er dus langer mee vooruit kan. Dit maakt de prijs op de lange termijn weer een stukje aantrekkelijker. 

      Wat zijn de overeenkomsten van Redken Acidic Bonding en Olaplex?

      Uiteraard hebben we de ingrediënten uit beide producten ook onder de loep genomen. Als we naar de ingrediëntenlijsten kijken zien we een aantal verschillen in de samenstelling, maar er komen maar liefst 9 ingrediënten overeen! 

       

      Ingrediënten Redken

      Aqua / Water / Eau / Cetearyl Alcohol / Glycerin / Behentrimonium Chloride / Stearyl Alcohol / Citric Acid / Cetyl Esters / Sodium Citrate / Isopropyl Alcohol / Parfum / Fragrance / Phenoxyethanol / Polyquaternium-10 / Polysorbate 20 / Hydroxypropyl Guar / Limonene / Linalool 

       

      Ingrediënten Olaplex

      Water (Aqua) / Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate / Propylene Glycol / Cetearyl Alcohol / Behentrimonium Methosulfate / CetylAlcohol /Phenoxyethanol / Glycerin / Hydroxyethyl Ethylcellulose / Stearamidopropyl Dimethylamine / Quaternium-91 / Sodium Benzoate / Cetrimonium Methosulfate / CetrimoniumChloride / Fragrance (Parfum) / Polyquaternium-37 / Tetrasodium EDTA / Benzyl Benzoate / Etidronic Acid / Ascorbic Acid / Phytantriol / Tocopheryl Acetate / Aloe Barbadensis Leaf Juice / Panthenol / Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil / Citric Acid / Potassium Sorbate

       

      Als we alle eerder genoemde kenmerken naast elkaar zetten hebben beide producten behoorlijk wat overeenkomsten:

      • Geschikt voor alle haartypes en structuren
      • Lage pH-waarde
      • Vrij van Sulfaten
      • Versterkt het haar van binnenuit
      • Zelfde in gebruik: beide producten worden als een pre-treatment gebruikt
      • De hoge concentratie zorgt ervoor dat het product langer meegaat
      • 9 overeenkomende ingrediënten

      Wij zien erg veel overeenkomsten tussen de Acidic Bonding lijn van Redken en Olaplex, daarnaast is de prijs van de Acidic Bonding producten een stukje aantrekkelijker. Als het aan ons ligt kunnen we dus spreken van een échte dupe!

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »