• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 27 Januari 2024

      Tips & Tricks - Essentiële zorg voor je haar en huid in de winter

      Winter: dit betekent korte dagen, koud, regen, wind en sneeuw. Voor je haar betekent dat: droog, statisch, futloos, pluizig en onhandelbaar. Het gaat alle kanten op en je haar plakt aan je gezicht. Je krullen zakken uit en de pluis neemt toe. Winterhaar. Gelukkig heeft ons team daar een aantal perfecte tips en tricks om jou wat op weg te helpen in deze donkere wintertijden. Met deze tips en tricks is jouw haar snel weer de oude! 

      Deze blog gaat jou helpen om jouw haar winterproof te maken en te beschermen tegen de schade van invloeden van buitenaf. Ook al zijn de dagen donker: be your own sunshine! Help je kostbare lokken een eindje op weg. 

      Hier … handige tips die jou de winter doorgaan helpen! 

       

      Kan ik met nat haar naar buiten tijdens de winter?  

      Wij raden af om met nat haar naar buiten te gaan. Vooral niet als het vriest! De vrieskou zorgt er namelijk voor dat de watermoleculen in je haren uitzetten. Hierdoor zet je haar uit, waardoor het kan afbreken. Bevroren haren kunnen ervoor zorgen dat je haar op langer termijn beschadigd raakt. Bescherm je hoofdhuid en haar bijvoorbeeld met een warme muts. Zorg ervoor dat je haar goed droog is als je naar buiten gaat. Gebruik een verzorgende haarolie of serum die het haar soepel houdt en beschermt tegen invloeden van buitenaf. We hebben een aantal beschermende producten voor je op een rijtje gezet: 

      1. Biosilk Silk Therapy Original Treatment 

      2. Maria Nila True Soft Argan Oil (100% vegan en cruelty free!)

      3. CHI Silk Infusion 

      4. CHI Keratin Silk Infusion 

      5. Wella SP Luxe Oil Elixer

      En door naar de volgende tip! 

       

      Hoe vaak moet ik mijn haren wassen in de winter? 

      Door het winterse klimaat is de lucht over het algemeen wat droger. Dit zorgt ervoor dat je haar ook sneller droog wordt. Het wassen van je haar, en met name wassen met heet water, maakt je haar ook droger. Daarom raden we aan om je haarwas routine iets aan te passen. Was je haar 2 tot 3 keer per week, zodat het uitdroging voorkomt. Wil je toch je haar vaker wassen? Gebruik dan een droogshampoo. Dit geeft je haar een frisse boost en absorbeert overtollig vet! 

      De volgende droogshampoos kunnen jou helpen met het uitstellen van een wasbeurt: 

      1. TIGI Oh Bee Hive! 

      2. Maria Nila Dry Shampoo 

      3. Schwarzkopf Refresh Dust

      4. Wella EIMI Dry Me Droogshampoo 

      5. Fudge Dry Shampoo 

      6. CHI Luxury Dry Shampoo 

       

      Wat voor shampoo kan ik het best gebruiken in de winter?  

      Ben je geen fan van droogshampoo en wil je toch je haar wassen zoals je gewend bent? Kies dan voor een shampoo die perfect aansluit bij jouw haartype. Vergeet dan geen conditioner te gebruiken om de haarschubben te sluiten en nog extra te verzorgen. 

      Wij adviseren om een shampoo en conditioner te gebruiken die het haar goed hydrateert, beschermt en verzorgt. Kies daarom voor een shampoo die zich vooral richt op het herstellen van de vochtbalans in het haar. 

      We hebben een aantal hydraterende shampoos op een rijtje gezet: 

      1. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 

      2. L’ Oreal Serie Expert Absolut Repair Lipidium Shampoo 

      3. Olaplex No.3 Hair Perfector 

      4. Schwarzkopf Bonacure Fibre Force Shampoo

      5. Wella Nutri Enrich Deep Nourishing Shampoo

      6. L’Oreal Serie Expert Sensi balance Shampoo

      7. Fudge Clean Blonde Damage Rewind Shampoo

      Bij elke shampoo is ook een passende conditioner. Dan ga je voor de optimale verzorging! 

       

      Hoe bescherm ik mijn haar in de winter?

      Futloosheid. Statisch. Plat. Vet. Dit zijn zo ongeveer de kernwoorden wat betreft haar in de winter. Je verlangt met de minuut meer naar de mooie zomer en naar weer een stralende bos glanzende lokken. Niet getreurd, dit resultaat kan ook behaald worden in de winter. Het is een kwestie van wat extra verzorging. Wat erg goed helpt tegen futloos haar, het wondermiddel, namelijk een goede treatment. Denk hierbij aan een haarmasker of een verzorgende leave-in. Het beste is om voor een volledige behandeling te gaan. Zeker voor de dames met lang haar. Je krijgt vaak last van uitgedroogd, futloos en statisch haar. Ook de haarpunten gaan sneller splijten. Op dat laatste zit niemand te wachten.  

      Favorite hair treatments: 

      1. Nanoil Keratin Hair Mask

      2. Wella Fusion Intense Repair Mask

      3. Maria Nila Structure Repair Mask 

      4. Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick Treatment

      5. Fanola Nutri Care Masker

      6. Indola Repair Keratin Filler

      7. CHI Luxury Black Seed Oil Revitalizing Masque

      8. L'Oreal Metal Detox Mask

      Wordt mijn haar futloos door het winterse weer?

      Naast de juiste verzorging en hydratatie voor je haar kunnen de juiste stylingproducten het verschil maken. Een goede texture spray of volumepoeder die voorkomen dat je haar plat wordt, en een goede settingspray om je haar de hele dag in model te houden. We hebben hieronder een aantal krachtige stylingproducten voor je op een rijtje gezet: 

      1. Fudge Skyscraper Extra 

      2. Maria Nila Style & Finish Volumespray

      3. Wella EIMI Dynamic Fix 

      4. REF Dry Shampoo
      5. Schwarzkopf OSiS+ Freeze Strong Hold Hairspray

      6. Indola Innova Finish Strong Lacquer Haarlak 

      7. REF Extreme Hold Spray nº525

      8. Goldwell StyleSign Creative Texture Texturizer Spray

      9. Four Reasons Volume Powder

      Last van statisch haar?

      Spray een beetje haarlak op je borstel en verdeel het door je haren te kammen. Je kunt ook een borstel kopen met varkenshaar, dit zorgt ervoor dat je haar minder snel statisch wordt. Ook zorgen kledingstukken als wol, nylon of synthetische stoffen ervoor dat je haar statisch wordt. 

       

      Heeft warmte en kou extra effect op mijn haren? 

      Temperatuursveranderingen hebben invloed op je haar. Je haar krijgt iedere keer een klap van de extreem warme temperatuur of van de koude droge buitenlucht. Daarom is het belangrijk je haar goed te beschermen tijdens/na het föhnen, stijlen of krullen. Voordat je hiermee begint, smeer dan een haarserum in je haar. Als finishing touch kan je kiezen voor een finishing serum of een haarolie. Er zijn ook speciaal ontwikkelde sprays, die zijn  helemaal geschikt, om het haar vooraf mee in te sprayen. We hebben een kleine collectie samengepakt die jou haar kunnen helpen de temperatuursverschillen te tackelen. 

      Hittebeschermende sprays: 

      1. Indola Innova Setting Thermal Protector Spray 

      2. Maria Nila Style & Finish Quick Dry Heat Spray

      3. Fudge Tri Blo Violet Spray 

      Deze sprays zijn de stylingproducten die jouw haar de gezonde glans en volume laten behouden ondanks het gebruik van een föhn, stijl - of krultang. Om het hele proces af te werken, de nazorg, de bescherming en het behoud van je prachtige lokken hebben wij een aantal haarproducten die jou daarbij kunnen helpen. 

      1. Biosilk Silk Therapy Original

      2. Indola Innova Finish Smooth Serum

      3. Fanola Nutri Care Crystal Fluid Serum

       

      Hoe bescherm ik mijn huid tegen de kou? 

      Het winterse weer kan uitdagend zijn voor je huid, met koude temperaturen, droge lucht en gure wind die om vocht onttrekken. Hieronder vind je enkele tips om je huid te beschermen tegen het winterse klimaat

       

      Hydrateer je huid 

      Het geheim van een gezonde winterse huid en glanzend haar begint met hydratatie. De koude lucht buiten en de verwarmde lucht binnen kunnen beide leiden tot uitdroging. Kies daarom voor vochtinbrengende crèmes die rijk zijn aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine. Gebruik een vochtinbrengende crème om je huid te beschermen tegen de kou.

       

      Bescherm je huid tegen de zon

      Ook in de winter is het goed om je huid te beschermen tegen zon. Gebruik ook in de winter SPF. 

       

      Regelmatige exfoliatie 

      Dode huidcellen kunnen zich opstapelen, vooral in de winter, waardoor je huid er dof uit kan zien. Regelmatige exfoliatie helpt dit te voorkomen en bevordert een gezonde, stralende huid. Gebruik een zachte scrub voor je gezicht en lichaam.

       

      Kleed je warm aan

      De luchtvochtigheid ligt in de winter een stuk lager waardoor de huid droger wordt. Je merkt dat je huid droog is en trekt. Draag daarom warme kleren om je huid goed te bedekken en warm te houden.

       

      Vitamines

      Schoonheid begint van binnenuit, en dat geldt ook voor de winterse zorg voor je haar en huid. Zorg ervoor dat je genoeg voedingsstoffen zoals vitamine E, omega-3 vetzuren en antioxidanten binnenkrijgt om je huid van binnenuit te voeden. Deze voedingsstoffen bevorderen de gezondheid van je haar en dragen bij aan een stralende huid. 

      1. YummyGums Vegan Omega-3 Gummies

      2. Oase Skin Vitamins

      3. Isza Beau Haarvitamines Wilde Bes

       

      Mocht je na het lezen van bovenstaande er toch niet helemaal uitkomen, dan kan je natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen met ons team via [email protected]. Wij helpen je graag verder! Bel je liever, dat kan! Ons team is bereikbaar op werkdagen van 9.00-17.00 :-)

      News & updates

      Recente artikelen