• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 13 Januari 2023

   Tips voor Blue Monday

   BLUE MONDAY

    

   Maandag 16 januari 2023 is het Blue Monday! De feestdagen liggen ver achter ons en de lente is voorlopig nog niet in zicht. Mensen hebben in de  donkere wintermaanden vaker last van deprimerende gevoelens, en dat is niet onlogisch. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht in 2005 een volgens hem verantwoorde wetenschappelijke formule. Daaruit bleek dat de meeste mensen zich neerslachtig voelen op maandag in de derde week van januari. Dit zou komen door mislukte voornemens en zonnige vakanties die nog ver weg lijken. Maandag is voor de meeste mensen de eerste dag van de werkweek en als je in het donker naar werk gaat en in het donker weer thuiskomt, neemt je lichaam minder vitamine D op. Je lichaam krijgt in de zomermaanden meer vitamine D. Dit zorgt voor sterkere botten, een verbeterd immuunsysteem en een beter humeur. Daarnaast maakt je lichaam in het donker meer melatonine aan waardoor je slaperig wordt en sneller in een sleur beland. De term Blue Monday is afgeleid van het Engelse begrip feeling blue: neerslachtig, somber, down, depri. Kortom: januari is een druilerige, donkere maand. Gelukkig heb je zelf in de hand wat je hiermee doet en hebben wij een aantal tips om het beste te maken van jouw Blue Monday en alle andere maandagen in januari!

    

   WEES EXTRA LIEF VOOR JEZELF

   Na het weekend is opstarten soms lastig. Je bent later naar bed gegaan, hebt ongezond gegeten en het weekend is voorbij gevlogen. Je werkzaamheden en socializen met collega’s kunnen veel energie kosten op maandag. Daarom is het goed om maandagochtend de tijd te nemen en jezelf op te warmen voor de dag. Zet je wekker een uurtje eerder zodat je nog even kan genieten van je eigen tijd. Zet een warme kop koffie of thee, lees een boek of kijk nog even naar je favoriete serie op de bank. Wat maakt jou blij? Probeer doelen te stellen om jouw maandag draagbaar te maken. Maak een feestje van je ontbijt of lunch, trek je mooiste outfit aan, besteed extra aandacht aan je haar en make-up en luister naar je favoriete muziek.

    

   WEES EXTRA LIEF VOOR ANDEREN

   Een compliment geven is nog mooier dan er eentje krijgen.  Geef een compliment aan een vreemde, een collega of een vriend. 1 op de 5 volwassenen in Nederland lijdt wel eens aan een depressie. Bedenk nu hoeveel mensen je tegenkomt op een dag. Je bent hierin dus echt nooit alleen. Het verspreiden van positiviteit kan zowel voor jezelf als voor een ander erg aanstekelijk zijn! 

    

   KOM IN BEWEGING

   Breek het ijs van je winterdip en ga sporten om het fysiek én mentaal lekker warm te krijgen! Door te sporten maakt je lichaam dopamine, endorfine en serotonine aan. Dopamine geeft je een voldaan en tevreden gevoel, endorfine vermindert stress en serotonine maakt je blij en ontspannen. Deze heerlijke cocktail overtreft alle borrels die jij het afgelopen weekend hebt gehad. 

    

   VERWENNERIJ

   Aangezien je Blue Monday van mijlenver aan kan zien komen, is het leuk om twee dagen eerder iets leuks voor jezelf te bestellen. Kleding, make-up, een haarmasker, nieuwe schoenen... Zo heb je op Blue Monday iets om naar uit te kijken als je thuis komt. Een cadeautje voor jezelf! 

    

   THE LAW OF ATTRACTION

   The Law of Attraction of De wet van aantrekking, staat voor de aantrekking van hetgeen dat je denkt. Positieve gedachten trekken positieve dingen aan, maar andersom zullen negatieve gedachten negatieve dingen of ervaringen aantrekken

   Dus heb je vaker blue days? Luister naar je gevoel en neem meer rust voor jezelf. Denk hierbij aan het verminderen van je schermtijd en meer ontspanning tussen het werken door. Ga in het weekend lekker naar buiten. Blijf communiceren en gezellige momenten delen met collega’s en de mensen in jouw directe omgeving. Blijf in beweging, slaap voldoende en eet gezond. Doe wat jou blij maakt! Stel jezelf regelmatig de vraag: Wat is goed voor mij? Wat heb ik nodig? Hoe kan ik van deze dag een succes maken? Focus on the good.

    

    

       News & updates

   Recente artikelen