• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Woensdag 26 Mei 2021

      Zo krijg jij een volle baard met Neofollics

      Voor de mannen onder ons: heb je altijd al een volle, strakke baard gewild? Dan zijn jij en Neofollics een goede match! Neofollics is hèt merk op het gebied van haargroei & baardgroei. Een volle, strakke baard laten groeien kost veel energie en is niet gemakkelijk. In deze blog lees je alles over baardverzorging en baardgroei. 


      Hoe lang duurt het om een baard te groeien?

      Als je het plan hebt om een volle baard te laten groeien is het handig om eerst te weten hoe de baardgroei werkt en hoe lang het duurt. Je hebt gelukkig wel zelf invloed op de snelheid van je baardgroei, maar dat is tot op een zekere hoogte, dus alvast een tip: heb geduld ;) 

      Gemiddeld groeit een baardhaar een halve centimeter per maand. Dit betekent niet dat je na 30 dagen gelijk een volle baard hebt. Het optimale resultaat zie je pas na ongeveer 2 tot 4 maanden. Zoals eerder aangegeven heb je wèl invloed op de snelheid van de baardgroei. Door middel van de juiste baardverzorging, de Neofollics baardgroei kiten een beetje gezonder aan doen kun je de baardgroei zeker stimuleren. 

       

      Kan ik baardgroei ook stimuleren?

      En of! Je kan de baardgroei stimuleren door de producten van Neofollics te gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld de Neofollics Beard Growth Set gebruiken. Ook een goed afgerond dieet vol eiwitten, vitaminen en mineralen helpt je baard in stand te houden of te laten groeien. Ook moet je je baard natuurlijk goed verzorgen, zo kun je een baardolie of balsem voor je baard gebruiken. Geef als laatste ook niet te snel op, bij de één duurt de baardgroei een stuk langer als bij de ander. 

       

      Wat is de baardgroei kit van Neofollics?

      De Baardgroei Kit van Neofollics bestaat uit deNeofollics Beard Growth Serum en de Neofollics Dermaroller. De dermaroller is een rolapparaat met dunne micronaaldjes. Deze micronaaldjes maken microgaatjes in de toplagen van de huid, zodat het Neofollics Baardgroeiserum extra goed opgenomen kan worden. Dit proces zorgt ervoor dat de haarzakjes geactiveerd en gevoed worden, wat uiteindelijk de gezichtshaargroei stimuleert. Het serum bevat naast haargroeistimulerende ingrediënten ook essentiële oliën als Sandelhout extract, Castor olie en Rozemarijn olie én verzorgende agave tequilana gel dat de huid verzorgt en de baardharen een gezonde glans geeft. De baardgroei kit is geschikt voor iedereen die bijna tot geen baardgroei heeft, last heeft van open plekken, last heeft van gaten in de baard of graag een vollere baard wil. 

       

      Hoe voorkom ik jeuk en irritaties tijdens de baardgroei?

      Jeuk en irritaties komt veel voor tijdens de baardgroei. Dit komt omdat de huid onder de baard vaak weinig  bevat en droog is. Alle huideigen oliën gaan namelijk naar de baardharen. Om dit te verminderen kun je een vochtinbrengende baard olie of crème gebruiken, dit kan wonderen doen!

      Een baardolie of baard balsem hydrateert de huid met verzachtende ingrediënten, waardoor je huid minder droog is. Daarnaast worden de haartjes door middel van een baard olie soepeler en minder hard, dit helpt ook tegen de vervelende kriebel. Als je last hebt van een droge huid, helpt het ook om warm water op en rondom de baard te vermijden en is koud water een must! 


      Welke uitspraken over baardgroei zijn niet waar?

      Net als mythes over de haargroei op je hoofdhuid, zijn er ook genoeg tips over de stimulatie van baardgroei die niet waar zijn! Om te voorkomen dat je onnodig je tijd investeert in deze mythes hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

      • Scheren zorgt voor een snellere baardgroei: dit is niet het geval. Als je je baard helemaal afscheert, in de hoop dat je baard sneller terug groeit, bereik je niks. Je verlangzaamt dan eigenlijk alleen maar het proces. Vaak hebben mensen het gevoel dat je baard sneller of dikker terug groeit als je de haren afscheert, wat logisch lijkt. Maar dit is nog nooit (wetenschappelijk) bewezen. 
      • Scheer je baard voor de zomerdagen: het feit dat een baard te heet is voor de zomer is niet waar. Het werkt juist verkoelend. een baard blokkeert UV-stralen en helpt het zweet af te voeren. Dus je hoeft je baard zeker niet af te scheren voor de zomer! Dat zou alleen maar zonde zijn van de moeite. 
      • Een baard jeukt altijd: over het algemeen hoort de baard zelf niet te jeuken. Is dit wel het geval? Dan heeft dit hoogstwaarschijnlijk te maken met de baardverzorging. Hierbij kun je denken aan een droge huid, onjuiste baardverzorgingsproducten, baardroos en ga zo maar door. 
      • Geen goede baardgroei is niet mannelijk: Baardgroei heeft niks te maken met mannelijkheid of testosterongehalte, zoals velen misschien wel eens denken. Alleen genen en de juiste verzorging hebben invloed op de baardgroei. Daarentegen is een baard natuurlijk een 'mode' statement en heeft een baard een stoere uitstraling.


      Hoe laat ik mijn baard groeien?

      Wij hebben de stappen op een rijtje gezet, hoe jij jouw baard goed, gezond (en snel) laat groeien. Er zijn wel een aantal factoren die meespelen bij de baardgroei waar je helemaal geen invloed op hebt. Het zal daarom bij de één dus wat soepeler verlopen dan bij de ander. 

      Voor optimale baardgroei is de Neofollics Beard Growth Dermarollerde key! De Neofollics baard roller heeft ook effect op mannen met weinig tot geen baardgroei. De baard roller stimuleert de haargroei door middel van microneedling de duizenden mini naaldjes activeren in combinatie met het Neofollics Beard Growth Stimulating Serum de bloedcirculatie naar de haarzakjes. Neofollics ontwikkelt alle haargroei producten door middel van wetenschappelijk onderzoek, dit zul je terugzien in de resultaten. 

       

      #1 First of all, het allerbelangrijkste van het ‘baardgroei proces’ is discipline. Een baard laten groeien vergt veel toewijding. De eerste paar weken zal je baard er niet mooi en strak uit zien, op de ene plek groeien de haartjes soms sneller dan op een andere plek. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk reacties veroorzaken binnen je omgeving. De uitdaging is om dan niet het scheermes te pakken. Dus maak duidelijke afspraken met jezelf. Dit is een kwestie van doorzetten! 

       

      #2 Stap 2 is een beetje vanzelf sprekend. Je stopt natuurlijk met scheren! 

       

      #3 Je gebruikt dagelijks de Beard Growth Set. Dit stimuleert de baardgroei en verzorgt je baard en snor. Gebruik de dermaroller 1-2x per week, met een rustperiode ertussen van 3 dagen. De lotion gebruik je 2x per dag, het liefst ’s ochtends en ’s avonds. Maar na gebruik van de dermaroller kun je het beste 12 uur later het baardserum gebruiken. Bij gebruik van de dermaroller sla je het serum dus even over. Bekijk de kit om de precieze instructies te bekijken. 

       

      #4 Na een maandje ongeveer kun je eventueel je nek- en wanglijn bijwerken. Je hoeft je geen zorgen te maken als je baard nog gaten heeft, of nog niet egaal is. Dit komt later in het proces goed. 

       

      #5 Als je een wat langere baard hebt, zou je een baardbalsem kunnen gebruiken om de baard in model te houden, dit kan en mag in combinatie met de baardgroei kit van Neofollics. Het advies is wel om de dit alleen op de haren aan te brengen en zo min mogelijk op de huid. Dit geldt ook als je een andere baardolie gebruikt.  

       

      #6 Leef gezond: slaap, eet gezond, sport, verminder stress. Deze dingen hebben ook invloed op baardgroei. 

       

      Wat zijn veelvoorkomende problemen bij het groeien van een baard?

      Bij het laten groeien van de baard lopen veel mannen tegen verschillende problemen aan. Zo hebben veel mannen last van baard kriebels. Als de baard gaat groeien beginnen de haren te krullen, die punten kunnen in de huid gaan prikken en dat kan gaan jeuken. Als de haren langer worden zal de jeuk ook afnemen, dit kan één tot twee weken duren. Om de jeuk te verminderen kun je in die tijd baardolie gebruiken en de baard goed uitkammen.

      Ook kunnen sommige last hebben van stukken baard en kale plekken. Geen stress! Dit kan bij sommige wat langer duren, dus geef het de tijd. Dit kan onder andere ook te maken hebben met de leeftijd. 

      Daarnaast kun je last krijgen van baardroos. Dit is roos wat in de baard komt. In de meeste gevallen is dit een teken dat je de huid onder de baard moet exfoliëren. Hydrateren, voeden & verzorgen dus! 

       

      Moet ik mijn baard ook reinigen?

      Ja, ook je baard heeft een goede reiniging nodig. Zo is het belangrijk om je baard goed te wassen. Zorg alleen dat je dit niet te vaak doet, maximaal 2 keer per week. Zo verlies je de glans en zachtheid van de haartjes niet. Voor de reiniging van je baard kun je baardshampoo & conditioner gebruiken. Was je baard niet met warm water, dit droogt de huid en haartjes uit. Koud water is een natuurlijke conditioner a.k.a. glans! Voorbeelden van baardshampoo:

       

      Hoe verzorg ik mijn baard onder de douche?

      Onder de douche kom je als snel in de verleiding om gewoon shampoo en conditioner voor je baard te gebruiken. Deze producten zijn echt ontwikkeld voor het haar op je hoofd en niet de huid onder je baard. Voor je baard kun je het beste gewoon een baardshampoo en verzachter gebruiken, deze producten zijn wel speciaal ontwikkeld voor de huid onder de baard. Om een droge huid te voorkomen kun je het best je baard wassen met lauw water. 

       

      Welke producten passen bij mijn baard?

      Elke baard heeft een andere verzorging nodig, maar welk product past nou het beste bij jouw baard? Hoewel wij voor elke baard het Neofollics Serum aanraden, zijn er meer verzorgings- en stylingsproducten speciaal voor de baard. Laten we kijken: 

      Stoppels: bij een stoppelbaard spreken we van haartjes van ongeveer 1-2 millimeter. Met een baardtrimmer kun je jouw stoppelbaard perfect in model houden. Met een simpele baardolie of serum houd je de huid en de haartjes soepel. 

      Kort: bij een korte baard kan baardolie ook niet ontbreken. Bij een korte baard komt namelijk vaak voor dat mannen last krijgen van jeuk en irritaties. Door de baardolie wordt de huid heerlijk gehydrateerd. Onmisbaar dus!

      Lang: bij een lange baard heb je gelukkig vaak geen last meer van de jeuk. Bij lange haren is de styling en verzorging vooral belangrijk. In de aanzet van de baard kun je nog steeds baardolie gebruiken, maar voor de rest van de baard raden wij zeker een baardbalsem aan. Hierdoor worden je haren gehydrateerd en blijven ze ook nog eens in model.

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »