• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 25 April 2021

   3 tips zodat jij de beste babycare koopt ♡

   Welke babycare is nu het allerbeste voor je kleine wondertje? Je hebt tegenwoordig zoveel merken en babyproducten dat het soms te ingewikkeld wordt en je denkt, laat maar! Ik ga wel voor het bekende gele merk of een eigen merk van een grote drogist. Daarom hebben wij een kort en informatief artikel voor je geschreven zodat je in no-time weet waar je op moet letten, wat handige tools zijn + directe babycare producten tips. Wil je meer diepgaande informatie, dan raden we je aan om deel 1 te lezen "Waar op letten bij aanschaf van babycare".

    

   Tip 1 - Lees het etiket van het babyproduct

   Er zijn onwijs veel soorten en maten op de markt die allemaal beweren natuurlijk en biologisch te zijn. Hierdoor is het ontzettend moeilijk om de juiste keuze te maken! Dan hebben we het nog niet eens over de onmogelijke ingrediëntenlijsten die onbegrijpbaar zijn.
   Helemaal als je al moe bent, overweldigd van al het nieuwe en veranderende omstandigheden, en wellicht een huilende baby op je arm. Om het heel simpel te houden zijn er praktische tools die je kunt gebruiken als je opzoek bent naar schadelijk-vrije babyverzorging. De Skin Deep Cosmetics Database is een ideale tool om ingrediënten te checken of het schadelijk is of dat je een groen licht krijgt:

   Wil je graag complete ingrediëntenlijsten kopiëren en in een machine gooien? Dan raden we deze aan:

   De zoekfunctie toont de resultaten voor elk ingrediënt in lichaamsverzorgingsproducten, zodat je kunt kiezen wat het beste is voor je kleintje. Het vermeldt zelfs mogelijke productieresiduen en verontreinigingen die verband houden met bepaalde grondstoffen. Deze database is een uitstekend hulpmiddel om erachter te komen wat er daadwerkelijk in zit, wat niet vermeld staat op het etiket.

    

   Tip 2 - Ga op zoek naar erkende certificaten op de babyproducten

   Als babyverzorging het EWG certificatie draagt, dan weet je dat de de producten en het merk conform de EWG gestelde gezondheid en veiligheidsrichtlijnen zijn. Om een EWG certificatie te krijgen is het merk verplicht om alle details van de gebruikte ingrediënten, dus ook die niet op het etiket vermeld staan (zeer kleine hoeveelheden), te vermelden. Daarnaast moet het bedrijf volledig transparant zijn en verklaren dat hun producten geen kankerverwekkende stoffen, hormoonontregelaars, mutagene stoffen en andere synthetische en vervuilende chemische stoffen bevatten. Dat is toch super!

   Voor babies en kinderen met eczeem of een extreem gevoelige huid is het van belang om te kijken naar het NEA SEAL OF ACCEPTANCE™ certificaat. Dit is het certificaat van national eczema. Babyverzorging die dit certificaat hebben gekregen zijn geschikt voor baby's en kinderen met eczeem of een extreem gevoelige huid.

    

   Tip 3 - Let op allergenen en irriterende ingrediënten

   Ons team raadt aan om etherische oliën te vermijden bij kinderen onder de drie jaar. Ze worden gewonnen of gedestilleerd uit de vluchtige moleculen van aromatische planten. De geëxtraheerde essence heeft een hoge concentratie aan krachtige actieve ingrediënten. Sommige etherische oliën zijn rijk aan zeer irriterende ketonen (neurotoxisch in hoge doses) of fenolen (anti-infectieuze moleculen).  Als je oudere kinderen hebt of je wilt het voor jezelf gebruiken, dan kan dit prima! Dan is er niks aan de hand.

   Om allergische reacties te voorkomen, raden we ook aan om babyverzorging en kindverzorging te vermijden die methylchloorisothiazolinon en/of methylisothiazolinon bevatten. Dit zijn twee bekende contactallergenen die tegenwoordig vaak gebruikt worden als vervanger van parabenen.

   Ook raad het team van Attitude Living aan om producten te mijden die parfums en alcohol bevatten, aangezien deze de huid overduidelijk kunnen irriteren. Daarnaast is het extra van belang om op te passen met ‘geurvrije’ producten, want er kunnen geurmaskerende middelen inzitten. Dan zie je “Parfum-Fragrance” (INCI) op de ingrediëntenlijst. Lees ons laatste artikel over dit onderwerp voor meer informatie.

    

   Ben je opzoek naar natuurlijke en schadelijk vrije babyverzorging?

   Hieronder hebben we de meest veilige babyverzorging voor je op een rijtje gezet:

   Ben je opzoek naar een milde en hypoallergenic shampoo or body wash? Dan hebben wij hieronder 2 aanraders die absoluut super zijn voor zowel de huid voor de baby als zijn of haar gezondheid:

   Ben je opzoek naar veilige billencream die je met een gerust hart kan gebruiken? Ook daar hebben wij 2 tips voor!

   Ben je opzoek naar veilige en non-nano zonnebrand die alleen maar veilige ingrediënten bevat en betaalbaar is? 

   News & updates

   Recente artikelen

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »