• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 13 Oktober 2022

   Alles over haaruitval in het najaar

   Merk jij het ook? Haren in het doucheputje, je borstel - en niet te vergeten all over de badkamervloer. De herfst is begonnen! Maar wat heeft de herfst nu met (extra) haaruitval te maken? Wij hebben alle vragen over dit onderwerp gesteld aan niemand minder dan de oprichter van Neofollics, ons nummer één merk tegen haaruitval. 

    

   Maik van den Berg, oprichter van Neofollics, kreeg jaren geleden te maken met haaruitval. Een verwijzing naar de dermatoloog bracht geen oplossing. Daar begon de zoektocht naar een behandeling die daadwerkelijk iets kon doen.

   In zijn eigen strijd met haaruitval ontdekte Maik dat veel producten op de markt claimen de oplossing te hebben om haaruitval tegen te gaan. Veel van deze producten zijn echter van slechte kwaliteit met een lage dosering en geven onvoldoende resultaat. Een belangrijke reden hiervoor is dat actieve ingrediënten die haargroei bevorderen duur zijn, waardoor veel producenten lage concentraties gebruiken. Farmaceutische producten met een bewezen werking hebben vaak ernstige bijwerkingen, waardoor ze niet lang genoeg worden gebruikt.

   Het gebrek aan eerlijke, doeltreffende en gebruiksvriendelijke middelen om de haargroei te bevorderen, was voor Maik aanleiding om samen met een team van specialisten producten te ontwikkelen die tegemoet zouden komen aan de behoeften van miljoenen mensen met haarproblemen. Het resultaat is Neofollics Hair Technology.

    

   Alright, let's start! Dit hebben wij aan Mike gevraagd:

    

   Waarom krijg je meer haaruitval in het najaar?

   ''Elk van de 100.000 tot 150.000 individuele haren op de menselijke hoofdhuid doorloopt een cyclus van groei en uitval die kan worden beïnvloed door leeftijd, stress, conditie van het haarzakje en een groot aantal andere factoren. Op elk moment bevindt ongeveer 90% van de haarzakjes zich in de actief groeiende of anagene fase, terwijl de overige 10% zich in de telogene fase (of "rustfase") bevindt. De haren in de telogene fase blijven daar ongeveer twee tot zes maanden voordat ze uitvallen om plaats te maken voor de volgende groeicyclus. Elke vorm van ernstige fysiologische of emotionele stress, zoals medicijngebruik of het overlijden van een dierbare, kan echter leiden tot tijdelijk haarverlies. Dit wordt telogeen effluvium genoemd, waarbij een groter dan normaal aantal haarzakjes in één keer de telogene fase ingaat. Ongeveer twee tot zes maanden na het trauma dat het telogene effluvium heeft veroorzaakt, vallen al deze haren tegelijk uit, waardoor het lijkt alsof je aan wijdverspreide haaruitval lijdt.

    

   Waarom dan meer haaruitval in het najaar? Sommige wetenschappers speculeren dat de seizoensgebonden trend in haaruitval het resultaat is van een gelijkwaardig fenomeen. Schadelijke ultraviolette straling van de zon, die veel meer voorkomt in de hete zomermaanden, zorgt ervoor dat een hoger percentage follikels dan normaal rond juli de telogene fase ingaat, wat betekent dat rond oktober of november meer haren uitvallen dan gemiddeld in het jaar.

    

   Je ervaart daarom in deze periode dus meer haaruitval. Je haar wordt dus niet dunner in deze periode, de haren die in de groeifase zijn veranderen niet plotseling van dikte.''

    

   Zijn er dan ook andere periodes in het jaar dat je meer haaruitval kunt krijgen?

   ''Naast extra haaruitval in de herfst zien we ook regelmatig extra haaruitval in de lente terug. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een verandering van het weer. Ook hierbij zou de zon een rol spelen. Door de UV-straling gaan de haarfollikels eerder in de rustfase waardoor er extra haaruitval kan ontstaan.''


   Kan ik haaruitval in het najaar verhelpen?

   ''Gelukkig is de haaruitval als gevolg van telogeen effluvium meestal slechts tijdelijk. De haarzakjes zijn niet permanent beschadigd, dus als de externe oorzaak die de aandoening veroorzaakte van korte duur is, zullen de haarzakjes op termijn weer terugkeren naar de groeifase. Om dit proces te versnellen is het belangrijk om een goede haarverzorgingsroutine toe te passen. Zo zorgt de Neofollics Shampoo ervoor dat zowel het haar als de hoofdhuid in goede conditie is en met de Neofollics Tablets krijgt het haar de juiste voedingsstoffen binnen om gezond te groeien. Je zult na gebruik van deze producten al binnen 3 maanden kunnen merken dat de seizoensgebonden haaruitval afneemt en nieuwe haargroei ontstaat.''

    

   Beter voorkomen dan genezen... Kan ik haaruitval in het najaar ook voorkomen?

   ''Haaruitval in het najaar is inderdaad deels te voorkomen. Naast een gezonde haarroutine met de Neofollics producten is het verstandig om in de zomer niet teveel in de zon te gaan zitten. De UV straling heeft een negatief effect op je haarzakje. Draag in de volle zon zoveel mogelijk bescherming zoals een hoed.''

    

   Heb je nog tips om het haar voor te bereiden op de winter?

   ''Zoals al eerder benoemd is een goede haarroutine erg belangrijk. Door de koudere temperatuur is het extra belangrijk om je haar de juiste verzorging te bieden. Het haar wordt daardoor namelijk droog (pluizig) en breekbaar. Met de Neofollics Shampoo en Conditioner voed je zowel je haar als je hoofdhuid. Dit laatste is erg belangrijk omdat een gezonde hoofdhuid de basis is voor gezonde haargroei.''

    

   De productlijnen van Neofollics zijn ontwikkeld om verschillende haar- en hoofdhuidproblemen op te lossen. Onderzoek in de afgelopen jaren heeft geresulteerd in een aantal unieke producten en het revolutionaire haargroeicomplex: Neoxyl®. Dit haargroeicomplex is 41% effectiever in het stimuleren van haargroei dan Minoxidil.

   De ontwikkelingen van Neofollics zijn in de wereld niet onopgemerkt gebleven. Op dit moment is Neofollics actief in meer dan 30 verschillende landen. Ook worden zij nationaal en internationaal aanbevolen door apothekers, trichologen en dermatologen. Meer weten over dit merk? Check dan eens deze blog: 20 vragen beantwoord over Neofollics.

   News & updates

   Recente artikelen