• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 23 April 2021

      Alles wat je moet weten over droogshampoo

      Je kent het wel… iets te vaak op de snooze button gedrukt, een haastige ochtend en je hebt geen tijd meer om je haren te wassen. Wat nu?! Gelukkig is daar onze life savior: droogshampoo! Met droogshampoo is vet haar snel opgelost en het geeft je haar een verfrissende boost. Ook superhandig als je een wasbeurt wilt uitstellen of toe bent aan een verfrissende touch. Vet haar is in no time verdwenen en je haar krijgt meer textuur. Droogshampoo is ook verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: in poedervorm, schuim, spray en nog veel meer. In deze blog gaan we je alles uitleggen over onze best friend: de droogshampoo!

       

      Wanneer kan ik een droogshampoo gebruiken?

      De ene shampoo focust op het ontvetten van het haar, de andere focust zich naast het ontvetten ook op volume geven. Er zijn veel verschillende soorten en daarbij ook meerdere functies van de droogshampoo. Hieronder vind je de verschillende soorten droogshampoos, met daarbij een aansluitende droogshampoo:

       

      Droogshampoo tegen vet haar
      Dit geldt natuurlijk voor elke droogshampoo en is hoofddoel nr. 1! Er zijn veel oorzaken waardoor je haren snel vet worden, één daarvan is je haren vaak wassen met een shampoo met sulfaten. Droogshampoo is een snelle en eenvoudige oplossing. Poedervormige droogshampoo is een goede optie bij het absorberen van talg. Hierdoor zal het vette gedeelte verwijderd worden waardoor je haar weer verfrist wordt. Een droogshampoo met poeder is bijvoorbeeld de Maria Nila Cleansing Powder.

       

      Droogshampoo voor textuur en volume 
      Vet haar hangt vaak wat sluik en verzwaard langs het gezicht. Maar ook niet-vettig haar kan er soms slap en futloos bij hangen. Ook hier is een droogshampoo goed voor. Bijvoorbeeld de The Insiders Undone Texturising Dry Shampoo. De spray shampoo is speciaal voor dun en futloos haar. Naast het absorberen van overtollige oliën en onzuiverheden geeft deze droogshampoo extra body en volume aan het haar. Zit je haar net niet helemaal lekker voor je gevoel, kan een droogshampoo de oplossing zijn. Een simpel knotje of een staart krijgt meer textuur, voor een stylish en volumineuze look. Voor volume is het slim om de droogshampoo zo goed mogelijk in te masseren in je hoofdhuid, hierdoor zal je haar meer volume krijgen vanaf de aanzet.

       

      Droogshampoo waarmee je langer kunt genieten van gekleurde haren
      Iedere wasbeurt is weer een stapje dichterbij de volgende kappersafspraak - hoe heerlijk dat ook is. Als je wat langer wilt genieten van je gekleurde lokken, kun je een droogshampoo gebruiken speciaal voor gekleurde haren, zoals de Goldwell Kerasilk Color Gentle Dry Shampoo. Zo kun jij wat vaker een wasbeurt overslaan!

       

      Droogshampoo aangepast op haarkleur
      Een droogshampoo met een kleurtje - het bestaat! Vooral voor degenen met donkere haren kan het geen kwaad om goed te checken of jouw droogshampoo geen witte waas achter laat. Voor blondies maakt dat niet zoveel uit. REF Stockholm heeft een droogshampoo speciaal voor brunettes: REF Stockholm Dry Shampoo Brown. Nooit meer een witte waas! 

       

      Droogshampoo voor de lekkere geur
      Heb je bijvoorbeeld helemaal geen zin om je haren te wassen, kun je de droogshampoo ernatuurlijk ook gewoon bij pakken. Het ruikt namelijk heerlijk en je kunt je look een verfrissende touch geven.

       

      Tip van ons!
      Een tip is om je droogshampoo de avond voordat je gaat slapen in je haar aan te brengen. Gek he? Maar het is echt zo! Hierdoor heeft de dry shampoo meer kans om zijn werk te doen. Hierdoor voelt je haar ook minder plakkerig en hard en verspil je niet nog meer tijd in de ochtend. Je wordt wakker met frisse haren, helemaal top!

       

      Hoe gebruik je droogshampoo? 

      Nu weet je wat droogshampoo is, maar hoe gebruik je het nou eigenlijk? Hieronder vind je de drie vormen van droogshampoo en hoe je deze kunt gebruiken:

       

      Spray-droogshampoo 
      Het is belangrijk om de dry shampoo eerst even goed te schudden. Spray de dry shampoo altijd op de juiste plek, dat is bij de aanzet van de haren. Spray de droogshampoo op de haarlijn waar het vettig is. Til daarna in verticale secties het haar op, om zo op de rest van het haaraanzet te kunnen bereiken. Spray ongeveer op een afstand van 20-25 cm. 

       

      Poeder-droogshampoo
      Ook de poeder-droogshampoo breng je aan op de aanzet van het haar. Laat dit 1 a 2 minuten opdrogen en ga vervolgens met een kam of met je vingers door het haar heen. Voor de dare-devils kun je dit ook op een andere manier doen: breng een beetje poeder aan op je handen (pas goed op dat je niks verspilt!), ga met je haren op de kop hangen en werk je handen over de hoofdhuid. Je haren hangen op deze manier losser van de hoofdhuid waardoor je goed bij de aanzet van de haren kunt komen. 

       

      Mousse-droogshampoo
      Het gebruik van de mousse is heel eenvoudig. Spray de mousse op de aanzet van je haren of eerst in je handen en dan op de aanzet. Je kan je lokken ook in secties verdelen, op deze manier spray je de droogshampoo direct op de aanzet. Masseer het in, laat het 1 tot 2 minuten opdrogen en ga dan met de vingers door je haren of gebruik een borstel.

       

      Hoe vaak kan ik droogshampoo gebruiken?

      We weten dat droogshampoo je beste vriend is... maar gebruik 'm niet dagen achter elkaar! Als je het lange tijd achter elkaar gebruikt zonder je haren te wassen, kunnen je haarzakjes verstoppen door de build-ups. Dat wil je natuurlijk niet! Het beste wat je kunt doen is de droogshampoo ongeveer 1 tot 2 keer gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld tussen het haren wassen door doen. 

       

      Welke droogshampoo kan ik het best gebruiken bij gekleurd haar?

      De brunettes onder ons herkennen dit vast: de witte waas van de droogshampoo. Daar hebben we natuurlijk geen zin in! Gelukkig zijn er tal aan droogshampoos speciaal voor gekleurde haren. Zo voorkom je niet alleen een witte waas, maar wordt ook de haarkleur beschermd tegen vervaging. Daarom is het fijn om te weten welke droogshampoo nou wel echt bij jou past! Dit zijn goede droogshampoos die je kunt gebruiken bij gekleurd haar:

       

      Welke droogshampoo kan ik het best gebruiken voor mijn krullen? 

      Curly Girls know the struggle - krullen hebben vaak net wat meer aandacht nodig dan andere haartypen. Als jij de Curly Girl Methode volgt, check je ongetwijfeld de ingrediëntenlijsten van al jouw haarproducten. Als Curly Girl vermijd je het liefst schadelijke ingrediënten, die je krullen kunnen uitdrogen bijvoorbeeld. Ook wij hebben de ingrediëntenlijst goed bekeken en hebben een CG-Proof droogshampoo, speciaal voor alle krullenbollen: Maria Nila Cleansing Powder (met proteïne) of de L'Oreal Tecni Art Moning After Dust (zonder proteïne). Deze droogshampoo is super easy in gebruik waardoor je heel easy je krullen in een mooi model kan brengen! 

      Heb je krullen, maar ken je de Curly Girl Methode niet? Dan raden we je aan om even ons uitgebreide artikel over deze methode te lezen: De Curly Girl Methode van A tot Z. . 

       

      Welke droogshampoo kan ik het best gebruiken om meer volume te krijgen?

      Hoofddoel nr. 1 van een droogshampoo is natuurlijk jouw haren minder vet maken en reinigen. Maar je kunt een droogshampoo ook gebruiken om meer volume en textuur te creëren aan je haren. Het grote verschil tussen een droogshampoo en volume poeder is dat een droogshampoo vet absorbeert en een volume poeder doet dat niet, maar er zijn droogshampoos die hier een mix in hebben. Voor een volumegevende droogshampoo zit je goed met deze producten:

       

      The Insiders Undone Hustler Texturising Dry Shampoo
      Deze droogshampoo geeft jouw haar direct meer volume en textuur! De droogshampoo maakt het haar fris en schoon - terwijl jij je favoriete beach-look kunt creëren!

       

      Goldwell Kerasilk Repower Volume Dry Shampoo
      Deze droogshampoo is perfect voor dun en fijn haar. En deze droogshampoo is ook echt een topper op het gebied van volume! De droogshampoo van Goldwell is de gouden parel voor mega volume!

       

      Is droogshampoo slecht voor je haren en hoofdhuid?

      In principe is droogshampoo niet direct schadelijk voor je haar, als je het niet elke dag gebruikt. Droogshampoo zorgt er namelijk voor dat de olie en het natuurlijke talg op je hoofdhuid absorbeert. Als je teveel droogshampoo gebruikt, zou dit bijvoorbeeld irritatie of jeuk kunnen veroorzaken. 

      Als je bijvoorbeeld 1 keer tussen de wasbeurten door droogshampoo gebruikt is dat een hele goede structuur. Zo krijgt je hoofdhuid naast zijn normale wasbeurten ook nog de tijd om te ademen. Yeeeheesssss!

       

      Wat zijn de bestselling droogshampoo’s bij Haarspullen?

      Op onze webshop zijn natuurlijk mega veel soorten droogshampoo te koop. We gaan onze toppers met je doornemen. Zit jouw musthave ertussen?

       

      1 TIGI Bed head Oh Bee Hive Droogshampoo
      Deze droogshampoo heeft een lichte structuur. De droogshampoo spray bestaat uit fijn poeder die ervoor zorgt dat de onnodige oliën uit je haar worden gehaald en je haar weer helemaal fris is!   

       

      2 L'Oréal Morning After Dust Droogshampoo
      Deze droogshampoo van L'Oréal is top voor een haastige ochtend wanneer je geen tijd meer hebt om te douchen. Hij is absorberend waardoor je haar goed wordt verfrist. Het verwijdert bijvoorbeeld ook productresten zoals bijvoorbeeld haarlak of gel. En wat al helemaal een super pluspunt is aan deze droogshampoo; hij geeft je haar super veel volume! 

       

      3 Schwarzkopf Refresh Dust 
      Deze droogshampoo is bedoeld om het haar tussen twee wasbeurten een opfrisser te geven. Door de poedervorm kan je het direct op de aanzet van je haar sprayen. Met deze droogshampoo is het super easy om je haar te stijlen en het geeft je een mega volume boost! 

       

      4 Maria Nila Dry Shampoo
      Deze droogshampoo van Maria Nila is een poederspray die je haren meteen verfrist en een mega volume boost geeft! Deze droogshampoo is 100% vegan en beschermt je haren tegen kleurverlies. Hij heeft ook nog is een beschermende werking tegen UV-stralen. Een echte topper dus!

       

      5 Fudge Dry Shampoo
      Last but definitely not least, de droogshampoo van Fudge! Deze droogshampoo geeft je haar een schone look en zorgt er ook nog is voor dat geföhnd haar langer in model blijft zitten. Er zit ook nog is een heerlijke geur aan dus ook dit is zeker een topper!

       

      Is er ook een droogshampoo zonder sulfaten en parabenen?

      Yes, zeker! Een groot en fijn pluspunt is natuurlijk als je shampoo of droogshampoo vrij is van sulfaten en parabenen. Sulfaten en parabenen kunnen namelijk bij veel gebruik de hoofdhuid irriteren. De droogshampoo van REF is een heel goed voorbeeld hiervan. Deze droogshampoo is ook nog is vegan en een mega goede verfrisser! Ook zijn alle droogshampoos van Maria Nila vrij van sulfaten en parabenen. Ook is onze bestseller, de TIGI Oh Bee Hive Droogshampoo, is helemaal vrij van sulfaten en parabenen!

       

      Bestaan er ook droogshampoos met een kleurtje?

      Ook voor degene met bruin haar bestaan bijpassende droogshampoos! Bekijk deze maar eens:

       

      Wat is het verschil tussen een droogshampoo of volume poeder?

      Als je droogshampoo gebruikt, zorg je ervoor dat er vet geabsorbeerd wordt. Als je volumepoeder gebruikt worden deze vetten niet geabsorbeerd. Ook maakt volumepoeder je haar veel stugger en daarom is het dus eigenlijk meer om textuur te brengen in je haar. Volume poeder is dus niet echt bedoeld om het haren wassen uit te stellen maar meer om je haar een goede textuur te geven! Wel heb je van een busje volumepoeder vaak langer plezier dan van een bus droogshampoo, omdat je echt maar een mini beetje nodig bent. Wil je dus je wasbeurt nog een dagje uitstellen, kun je dus het beste gaan voor een droogshampoo! 

       

      Wat kan ik nog meer doen tegen vet haar? 

      Vet haar ontstaat als je hoofdhuid te veel talg afscheidt. Het is vooral belangrijk dat je je haar niet te vaak wast met sulfaten. Er zijn talloze redenen waarom je haren snel vet worden - het is een van de meest irritante dingen die je kunt hebben. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor! We hebben er even een paar voor je op een rijtje gezet:

       

      Probeer je haar niet te vaak te wassen
      Bij het vaak wassen van je haren , wordt het sneller vet. Probeer niet je haar te wassen omdat het je vaste wasdag is, maar probeer juist aan te voelen wanneer je haar echt vies is, en ga het dan pas wassen, om onnodige wasbeurten te voorkomen!

       

      Ga niet te vaak met je handen door je haar
      Doordat je de hele dag door je handen gebruikt, komen alle viezigheden ook in je haar terecht als je met je handen door je haar gaat. Probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen.

       

      Spoel je shampoo uit met koud water
      Bij je haren wassen met warm water kan je talgproductie omhoog gaan, waardoor je sneller vet haar krijgt. Als je je haar uitspoelt met koud water zorg je ervoor dat je dit voorkomt. Nog een mega pluspunt is dat door je haar te spoelen met koud water je haar ook nog is super mooi gaat glanzen.

       

      Maak je hairtools goed schoon
      Probeer 1 keer in de 2 weken je stijl of krultang en je haarborstel schoon te maken. Hiermee zorg je ervoor dat de oude viezigheid uit je haar niet te lang op je producten blijft zitten, wat ervoor kan zorgen dat je haar minder snel vettig wordt.

       

      Wil je nog meer te weten komen over alles wat te maken heeft met vet haar? Lees dan onze eerdere blogs over alles rondom vet haar en hoe je dit tegen kan gaan!

       

      Bekijk hier alle droogshampoos. 

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »