• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 26 April 2022

      Complete stappenplan: hoe verzorg je als man je wenkbrauwen?

      Mannen doen tegenwoordig ook steeds meer aan hun uiterlijk, en waarom ook niet? Mocht jij je storen aan die twee wenkbrauwen op je gezicht, tijd om er wat aan te doen! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het verzorgen en bijwerken van je wenkbrauwen, of dit nu je wenkbrauwen epileren of verven is! Benieuwd? Lees dan snel verder! 

       

      Hoe breng ik mijn wenkbrauwen in model?

      Zitten twee wilde wenkbrauwen je dwars? En wil je toch liever niet dat deze twee jouw gezichtsbeeld verstoren? Geen probleem! Hier kun je gemakkelijk thuis, zelf wat aan doen. Zo zijn er een aantal verschillende manieren die we gaan behandelen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen het epileren, trimmen of knippen? Dat gaan we je hieronder haarfijn uitleggen! ;) Met deze simpele stappen zitten jouw wenkbrauwen zo weer in topvorm. 

       

      Wenkbrauwen epileren 

      Bij het epileren van de wenkbrauwen, verwijder je de haartjes met de bijbehorende haarwortel, met behulp van een pincet. Op deze manier blijft het haar langer weg en komt het niet als een stoppeltje terug. Epileren zorgt voor een langdurige zachtheid en gladde huid tot wel 4 weken lang! Daarnaast groeien de haartjes fijner en dunner terug dan voorheen, en zijn de haartjes vaak minder zichtbaar. Epileren is ook goed mogelijk bij een gevoelige huid! 

       

      Benodigdheden voor het wenkbrauwen epileren:

      We snappen dat je je misschien afvraagt: ''Waar moet ik dan beginnen?'', Logisch. Laten we daarom beginnen bij de benodigdheden voor het epileren van de wenkbrauwen! De benodigdheden zijn:

      • een spiegel
      • goed licht
      • een pincet

       

      Zo epileer je jouw wenkbrauwen

      Alle benodigdheden verzameld? Dan kunnen we nu beginnen.

      1. Vorm bepalen: Bepaal eerst tot waar je haartjes kunt weghalen met de potloodtruc. Houd een potlood langs je neusvleugel recht omhoog naar je wenkbrauw. Dit is het punt tot waar je je wenkbrauw aan de binnenkant kan epileren. Vervolgens leg je het potlood vanaf je neusvleugel langs de buitenkant van je oog. Waar het potlood nu terecht komt, is het uiterste punt van je wenkbrauw waaronder je haartjes kunt weghalen. Small reminder: dit zijn slechts richtlijnen en kunnen voor jouw gezicht natuurlijk net iets anders liggen. 

      2. Epileren: Trek de huid rondom je wenkbrauw goed strak tussen je vingers. Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel en trek ze er in de richting waarin de haar groeit uit. Epileer nooit aan de bovenkant van je wenkbrauw, maar alleen aan de binnen-, onder- en buitenkant. Ook is het belangrijk om af en toe even een stapje naar achter te doen om te kijken hoe het ervoor staat. 

      Tip: Epileer je wenkbrauwen na het douchen. Door het warme water en stoom is de huid zacht en soepel geworden, hierdoor kun je je wenkbrauwen gemakkelijker en minder pijnlijk epileren, wel zo prettig!

       

      Wenkbrauwen trimmen

      Trimmen kan heel gemakkelijk en is ook een goede manier om je wenkbrauwen uit te dunnen. Het makkelijkst is om dit zelf te doen met een neustrimmer, deze is wat kleiner dan een gewone trimmen en werkt dus net wat preciezer! 

       

      Benodigdheden voor het trimmen:

       

      Zo trim je jouw wenkbrauwen

      Kam je wenkbrauwen met het wenkbrauwborsteltje en doe dit met de groeirichting van de wenkbrauwen mee. Zet de trimmer aan en beweeg de wenkbrauw kam van de buitenste punt van de wenkbrauw tegen de haargroeirichting in naar de neus toe. Let op: let goed op dat je de juiste opzetborstel op de trimmer hebt. Beter iets te lang en wat bijwerken, dan ineens veel te kort! 

       

      Wenkbrauwen knippen

      Heb je na het epileren of trimmen van je wenkbrauwen toch nog wat langere haren die je liever niet wilt? Dan kun je er ook voor kiezen om je wenkbrauwen te knippen. Dit is heel easy en we leggen je hieronder uit hoe je dat doet!

       

      Benodigdheden voor het wenbrauwen knippen:

       

      Zo knip je jouw wenkbrauwen

      Het knippen van je wenkbrauwen is eigenlijk heel simpel en kun je gemakkelijk zelf thuis doen! Namelijk: Borstel je wenkbrauwen goed omhoog met een wenkbrauwborsteltje. Vervolgens kun je met een klein schaartje de langere, uitstekende haren wegknippen. Pas hierbij wel op dat je niet meteen teveel weghaalt! 

       

      Wat kan ik doen tegen mijn unibrow?

      Wanneer je last hebt van doorlopende wenkbrauwen, ook wel een unibrow of monobrow genoemd, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen! De beste manier om hier wat aan te doen is door de haartjes tussen je wenkbrauwen te epileren met een pincet. Doe dit vooral niet met een scheermesje of scheerapparaat. Je zult merken dat je dan stoppels zal krijgen tussen je wenkbrauwen, oei! Wanneer je simpelweg je wenkbrauwhaartjes epileert met een pincet, trek je ook de haarzakjes mee. Hierdoor komen de haren minder snel terug en zul je geen stoppels krijgen.  

       

      Kan ik mijn wenkbrauwen ook verven?

      Tuurlijk kan dat! Je wenkbrauwen verven is een slimme manier om je wenkbrauw een kleur te geven en perfect om een volle look te creëren (wat tegenwoordig super hip is bij mannen). Met het verven van je wenkbrauwen kun je de kleur en volheid van je wenkbrauwen op een semi permanente manier veranderen. Ben je benieuwd wat het verven van je wenkbrauwen precies inhoudt en hoe je je wenkbrauwen makkelijk thuis kunt verven? Lees dan snel onze blog over wenkbrauwen verven.

      Tags:Man (9)

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »