• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 29 April 2022

      De perfecte skincare routine

      Skincare - het is helemaal hip en happening. Enkel een dagcreampje is tegenwoordig niet meer genoeg, SPF is een must en een serum kan ook zeker geen kwaad. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel producten voor het gezicht: cleanser, toner, serum, SPF, lotion en nog veel meer. Ben jij de weg kwijt geraakt in welke volgorde je het beste deze producten kunt gebruiken? Wij leggen stap voor stap uit hoe je het beste jouw skincare routine kunt inzetten voor een flawless skin! 

       

      De beste volgorde om je skincare aan te brengen

      Hieronder volgt de juiste huidverzorgingsroutine volgorde opgesplitst in dag en nacht:

       

      Stap 1: Reinigen

      De skincare routine begint natuurlijk met het reinigen van je gezicht. Dit is zowel 's ochtends als 's avonds super belangrijk! Als we het dan toch over belangrijk hebben: vergeet nooit je make-up te verwijderen en je gezicht goed te wassen voordat je andere producten gaat gebruiken. Make-up doekjes kun je het beste achterwege laten, deze drogen vaak je huid uit, vooral mensen met een gevoelige huid zullen hier last van krijgen. Maar wat kun je dan het beste wel gebruiken? 

      Waterproof make-up wordt het beste verwijdert met een reinigingsproduct op oliebasis. Deze lost alle make-up op (ook waterproof) zonder je huid vettig te maken. Gebruik daarna een zachte, romige, schuimende reiniger, zoals de Clinique Foaming Facial Soap. Deze manier van reinigen, ook wel double cleanse genoemd, heeft vooral voordelen voor mensen met een vette tot gecombineerde huid of een acne gevoelige huid! 

      Gebruik geschikte reinigingsproducten die passen bij jouw huidtype

      Maak je huid elke dag schoon 

      ✔ Was je gezicht met lauw water

      ✖  Vermijd make-up doekjes

      ✖  Reinig je gezicht niet met de heet water 

      ✖  Ga niet slapen met make-up op

       

      Stap 2: Toner

      Na het verwijderen van je make-up en het reinigen van je huid met een cleanser, is het tijd voor het gebruik van een toner. Een toner heeft meerdere functies, waaronder het terug in balans brengen van de natuurlijke pH-waarde van je huid en het verwijderen van de laatste overgebleven restjes vuil en make-up. Ook al heb je je huid net gereinigd, toch zul je op het wattenschijfje nog wat vuilresten tegenkomen na het gebruik van de toner. Je huid zal er na gebruik egaler en gladder uitzien, ook zorgt de toner voor een betere absorptie van alle producten die je later worden opgenomen. Bovendien geeft het een heerlijke verfrissing aan je huid! Gebruik de toner na het reinigen, zowel 's ochtends als 's avonds.

       

      Stap 3: Serum

      Een gezichtsserum is een super geconcentreerde en hydraterende formule dat specifiek inspeelt op een bepaald huidtype of huidprobleem. Vaak heb je ze in je kast staan, zonder dat je weet wat je ermee moet, of je slaat het zelfs helemaal over. Vanaf nu niet meer! Ze zijn namelijk een van de belangrijkste producten in je skincare routine. Je brengt je huid in optimale gezonde en gehydrateerde staat met een serum, waardoor de rest van je skincare routine veel effectiever zal zijn. Maar wat is nu het verschil tussen een toner en een serum? Een toner is vooral bedoeld om de pH waarde van je huid in balans te brengen en de laatste restjes vuil te verwijderen. Een serum is een extra hydraterende tussenstap die je huid een boost geeft voor de volgende producten uit je skincare routine. Je kunt deze twee dus niet voor elkaar vervangen, doordat het twee hele andere skincare producten zijn met elk hun eigen werking. Hieronder leggen we je ook uit welk serum je het beste kunt gebruiken op welk moment! 

      In de ochtend: Vitamine C, daar kan je huid wat mee! Voor vitaliteit en een mooie gloed, is Vitamine C een echte aanrader. Het beschermt je huid tegen ontstekingen en schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen gedurende de dag. Daarnaast verheldert het ook de huid. Houdt er wel rekening mee dat het een sterke werking heeft. Heb je een gevoelige huid? Dan kun je beter het serum om de ochtend gebruiken in plaats van dagelijks. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld de Nanoil Vitamin C Face Serum.

      In de avond: 's Avonds kun je het beste gaan voor een serum met hyaluronzuur. Het serum haalt water uit de lucht en laat dit in de huid intrekken om je huid voller en gehydrateerd te houden terwijl je slaapt. 

       

      Stap 4: Oogcrème of -serum

      Oogcrèmesis een lichte, dunne crème die je aanbrengt voordat je je andere crèmes en oliën, zoals bijvoorbeeld dagcrème, aanbrengt. Breng een kleine hoeveelheid van de oogcrème met een zachte kloppende beweging aan op de oogcontouren. Oogserums hebben over het algemeen anti-verouderings eigenschappen die ervoor zorgen dat je huid rondom je ogen een jeugdige uitstraling blijft geven, daarnaast zorgt het ervoor dat rimpels vertraagd verschijnen!

       

      Stap 5: Gezichtscrème of -moisturizer

      Er zijn veel verschillende keuzes in gezichtscrèmes. Zo heb je bijvoorbeeld gezichtscrèmes voor de droge huid, tegen veroudering of een vitamine C crème. Dagcrèmes bevatten vaak een goede SPF om je huid te beschermen tegen schade van UV-straling. Nachtcrèmes hebben natuurlijk geen SPF nodig, maar zijn vaak extra hydraterend. Dit omdat je huid tijdens je slaap grotere kans heeft om uit te drogen. Nachtcrèmes bevatten daarnaast vaak retinol, dit ingrediënt doet zijn werk beter in de avonduurtjes. Nachtcrèmes met Retinol zijn vaak te te vettig en vol om overdag te dragen. 

      Goed de huid hydrateren 

      ✔ Een gezichtscrème of -moisturizer kiezen die bij jouw huidtype past 

       

      Stap 6: Zonnebrand

      De laatste stap van de skincare routine, maar zeker niet onmisbaar: SPF! Waarom? Zonnebrand beschermt jouw gezicht als pantser tegen de buitenwereld. De absolute minimum SPF die je op je gezicht nodig hebt is SPF30. Dit voorkomt vroegtijdige veroudering, verergerde littekens en een verhoogd risico op huidkanker. Zit er geen SPF in jouw dagcrème, dan is het absoluut een must daarna nog zonnebrand aan te brengen. Hiermee sluit je de skincare routine af, en is jouw huid ready voor de dag!

      ✔ Het hele jaar door SPF gebruiken

       

      Overige skincare opties:

      Bovenstaande skincare routine, is eigenlijk de 'alledaagse routine'. Omdat je een scrub of masker niet alledaags gebruikt, zijn deze niet opgenomen in de skincare routine hierboven. Toch is het goed om deze twee producten af en toe eens te gebruiken voor een gezonde, stralende huid! Hieronder lees je er meer over: 

       

      Stap 7: Scrub

      Iedere dag verliest je huid duizenden huidcellen, dit is een natuurlijk proces. Maar wanneer deze dode huidcellen zich opstapelen op de huid, ziet je huid er ineens een stuk minder stralend uit. Met het scrubben van je gezicht verwijder je dode huidcellen en zorg je ervoor dat de talgkliertjes minder snel verstopt raken en je dus minder last hebt van onzuiverheden. 

      Scrub of exfolieer je huid echter niet té vaak, tenzij er op de verpakking staat aangegeven dat het zo mild is dat het geschikt is voor alledaags gebruik. Over het algemeen wordt er gesproken over dat je een huid niet vaker dan tweemaal per week zou moeten scrubben. Dit verschilt per huidtype en heeft ook met je leeftijd te maken. De celcyclus van een oudere huid duurt gemiddeld wat langer dan 28 dagen en daarom kan deze huid vaker gescrubt of geëxfolieerd worden dan een jongere huid.

      ✖  Je gezicht te vaak scrubben 

       

      Stap 8: Masker

      Nadat je je gezicht heb gescrubd, kun je een maskertje aanbrengen om je huid een extra oppepper te geven. Maskers bevatten geconcentreerde ingrediënten die zeker na een scrubbeurt, goed tot in de diepere lagen van je huid kunnen dringen. Ze voeden en kalmeren je huid, stimuleren nieuwe celgroei of verwijderen onzuiverheden, dat verschilt natuurlijk per masker. Een maskertje gebruik je doorgaans zo’n één tot tweemaal per week.

      Verwen je huid met een masker 

       

      Voorbeeld van een perfect skincare routine

      Om het nog iets gemakkelijker voor je te maken, hebben we hieronder voor een hele week precies per dag uitgewerkt in welke volgorde je de skincare het beste kunt gebruiken! Kan niet meer mislukken, toch? ;)

      Maandag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

      Dinsdag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Scrub, Masker, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

      Woensdag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

      Donderdag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

      Vrijdag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Scrub, Masker, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

      Zaterdag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

      Zondag:

      • ‘s Ochtends: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Gezichtscrème, SPF
      • ‘s Avonds: Reinigen, Toner, Serum, Oogcrème, Nachtcreme

       

      Draag je ook make-up? Dan sluit deze blog: De perfecte make-up routine, perfect aan op de skincare routine! 

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »