• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 23 December 2021

   Haren opsteken: zo gedaan met deze 7 tips!

   Hoe leuk en handig is het om je eigen haren op te steken?! Voor een feestje of juist als je een bad hair day hebt. Om je daar verder mee te helpen hebben wij een paar handige haartips, waardoor het voor jou een stuk gemakkelijker wordt. Inspiratie kom je vaak genoeg tegen op Pinterest, magazines of natuurlijk die ene vriendin met perfect opgestoken haar. Het geheim achter een perfect opgestoken kapsel is de basis. Hieronder staan de fantastische haartips voor de basis van jouw opgestoken haren! Are you ready?

    

   Tip 1: Maak je haren niet te schoon

   Vermijd (voor één keer ;)) een conditioner of andere producten die je haren zacht of glad maken. Vooral als je veel en dik haar hebt, kan het opgestoken haar snel uitzakken. Grip is key!

    

   Tip 2: Maak van te voren krullen in je haren

   Als je van jezelf krullend haar hebt, is je haar opsteken vaak zo gepiept. Wanneer je daarentegen stijl haar hebt, kan je ervoor kiezen om je haar eerst te krullen. Vooral voor de nonchalante look is het handig om je haar te krullen. Door de krullen creëer je voller haar en voorkom je gaten in je opgestoken haar. Maar je kan je haar ook stijl opsteken. Beide kan heel erg leuk zijn! Extra tip voor het krullen: gebruik een heat protection spray om je haar goed te beschermen en te verzorgen. Bijvoorbeeld de Schwarzkopf Keep it Light Spray. De spray helpt bij het creëren van natuurlijk ogende, flexibele looks voor blijvende krullen of gladde stijlen met hitte tools. Je net gekrulde of gestijlde haar zal perfect blijven zitten en beschermd zijn door de heat protector 230 graden. 

    

   Tip 3: Maak je haren stug

   Na het wassen is het belangrijk om je haren lekker stug te maken en voldoende volume in je haar te creëren. Door het haar stug te maken, zit je haar de hele dag goed en hoef jij je geen zorgen te maken dat de opgestoken haren uitzakken. Soorten producten die hierbij helpen zijn een verstevigingsmousse of textuur spray.

   • Goldwell Dry Boost Spray: Je haren krijgen een luchtige textuur, met mooie frisse volume. Gebruik op droog haar en kneed of scrunch het haar met je vingers. Als resultaat krijgt je haar meer definitie met een zachte grip.
   • Schwarzkopf Refresh Dust: De droogshampoo zorgt voor meer volume en textuur waardoor vettig haar verleden tijd is en het haar gemakkelijk te stylen is. Spray de droogshampoo op de aanzet en laat 1-2 minuten opdrogen.
   • Wella EIMI Extra Volume Mousse: Ideaal te gebruiken om volume en vorm te geven aan lang, schouderlang en kort haar. Voor het aanbrengen van de mousse is het belangrijk dat de bus goed geschud wordt. Breng daarna gelijkmatig aan op vochtig haar van de aanzet tot in de punten. 
   • Schwarzkopf Dust It: Een mattifying poeder welke zorgt voor een ruige, matte en volumineuze look. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met aanbrengen en de volume poeder met de handen in het haar te wrijven. Dit zorgt voor de meeste textuur en volume.

    

   Tip 4: Creëer voldoende volume in het haar

   Een stijf kapsel wil je voorkomen. Nu kom je met stug haar al een heel eind, maar daarnaast is het belangrijk om voldoende volume in je haar te creëren. Met genoeg volume lijkt je haar ten eerste voller, en het komt lekker nonchalant over. Hieronder staan een paar merken waarmee jij fantastisch volume creëert in jouw haar:  

    

   Tip 5: Kies een kapsel die bij je haren past

   Oftewel: let goed op de lengte en dikte van je haren en kies daar een passend opgestoken kapsel bij. Niet elk opgestoken kapsel is geschikt voor jouw haar. Heb jij lang en dik haar? Je zou denken dat dat heel gemakkelijk is om op te steken. Maar lang haar opsteken kan nogal een… laten we zeggen, nachtmerrie zijn. Ten eerste heb je veel haar, dat vaak ook nog vrij zwaar is, en dan heb je te veel elastieken, clips en haarpinnen nodig om de boel bij elkaar te houden. Met het gevolg dat je hoofd eruit ziet als een vogelnest. Niet helemaal de bedoeling. Is lang haar opsteken eigenlijk wel te doen? Natuurlijk! Op heel veel manieren zelfs! En vooral met de haartips die wij jou geven, gaat het een heel stuk gemakkelijker zijn. 

   Met halflang haar kan je oneindig opsteken! Er zijn maar weinig opsteekkapsels die niet mogelijk zijn. Genoeg keus dus, kijk wel goed naar je haarstructuur. Wanneer je dun haar hebt, is touperen een handig trucje om volume en stevigheid te creëren! 

    

   Tip 6: Gebruik stevige schuifspeldjes

   Als je schuifspeldjes gebruikt, is het heel belangrijk om stugge schuifspeldjes te gebruiken. Deze schuifspeldjes schuiven niet uit je haar. Zorg ook voor dezelfde kleur schuifspeldjes als je haarkleur. Dan vallen de schuifspeldjes niet op in je haar. Pro-tip: spray een schuifspeldje in met wat haarspray en plaats de geribbelde kant onderop voor een lange houdbaarheid. Wil je meer volume creëren dat ook daadwerkelijk blijft zitten? Gebruik dan een toupeerkam tijdens het opsteken. Met de CHI Backcomb Brush creëer je volume op de nodige plekken. 

    

   Tip 7: Finish met een strong hold haarspray

   Met een van de onderstaande strong hold haarspray’sheb jij extra lang plezier van jouw opgestoken haren! Zorg ervoor dat je de haarspray van een afstandje in je haar sprayt. Zo is de haarspray goed verdeeld over het hele haar. 

    • Schwarzkopf Silhouette Spray: Voor een glanzend en langdurig resultaat. De naam doet zeker zijn eer aan en zorgt de hele dag voor een super hold. De spray zorgt voor een optimale fixatie maar zorgt er wel voor dat het haar werkbaar blijft.
    • Goldwell Stylesign Big Finish: Een microfijne haarspray welke zorgt voor sterke versteviging en volume de hele dag lang! Tevens beschermt de Big Finish tegen de gevolgen van hoge luchtvochtigheid en maakt het, het haar voller. 
    • Wella EIMI Super Set: Neem volledige controle over elke look met deze extra sterke finish spray. Geformuleerd om te helpen beschermen tegen effecten van vochtigheid, UV en hitte.

    

   Tip 8: En een extra tip: werk niet te precies 

   Wij adviseren om het eerst losjes te proberen, wanneer je nonchalant opsteekt krijg je een speelse look! En komen er wat plukjes los te hangen. Dit ziet er heel natuurlijk uit. De strakke opgestoken haren komen later wel, als je er wat beter in bent. Oefening baart kunst! 

   News & updates

   Recente artikelen