• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 26 Maart 2023

      Je haren stylen tijdens het slapen

      Slapend je haar in model krijgen. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Wij hebben goed nieuws voor je, want tijdens de nachtelijke uurtjes kun jij prima je haar stylen voor de volgende dag! In deze blog delen we een aantal simpele tips en tricks voor jouw lokken tijdens het slapen. Zo ben je super easy ready for the next day!

       

      Heatless curls tijdens het slapen

      Je hebt er vast al eens van gehoord, de TikTok trend heatless curls. Er zijn ontelbaar manieren om dit te doen en geloof ons, je hoeft er niet eens iets nieuws voor aan te schaffen! Je hebt vast wel eens de satijnen rollen voorbij zien komen die je in je haar draait voor een mooi krullend effect, maar wist je dat je dat ook heel goed kunt doen met items die je zeer waarschijnlijk al in huis hebt? Lees snel verder!

       

      Je kunt bijvoorbeeld de volgende items perfect gebruiken:

      • Sjaal
      • Badjas ceintuur
      • Legging

       

      Het krullen van je haar met bijvoorbeeld een badjas ceintuur is niet alleen beter voor je haar, maar het bespaard je in de ochtend heel veel tijd in de badkamer. 

       

      Zo ga je te werk

      Je kunt je haar in één richting om de ceintuur heen draaien, maar je kunt er ook voor kiezen om het af te wisselen. Welke manier je ook kiest, beide geven en prachtig krullend effect. Deze methode werkt het beste op net gewassen haar. Zorg er wel voor dat je haar handdoekdroog is, want zo pakt je haar de krul het beste. Je gaat op de volgende manier te werk:

      • Verdeel je haar in twee delen en plaats de badjas-riem bovenop je hoofd en zet deze even vast met bijvoorbeeld een klem. De badjas-riem valt op deze manier langs beide kanten van je hoofd. 
      • Pak een pluk vanaf de voorkant van je hoofd en wikkel deze via de bovenkant om de ceintuur heen. Als het goed is komt de pluk vervolgens weer aan de voorkant uit. 
      • Vervolgens pak je een nieuwe pluk erbij en die wikkel je ook weer om de ceintuur heen, zodat deze pluk (die inmiddels iets dikker is) weer aan de voorkant uit komt. 
      • Deze stappen herhaal je tot één van de twee delen volledig rondom de ceintuur is gedraaid. 
      • Maak de onderkant van je haar vast met een scrunchie of ander elastiekje om het goed op zijn plek te houden.

       

      Je kunt de badjas-riem nu zo laten, maar wij vonden dit niet zo prettig om mee te slapen. Daarom is het handig om de twee uiteinden van de riem via de achterkant van het hoofd te wikkelen en los te strikken. Dit kan zowel aan de achterkant als bovenkant van het hoofd. Zo heb je er het minste last van en blijft alles goed vast zitten. Now it’s time to sleep!

       

      Wanneer je wakker wordt, haal je de badjas-riem uit je haar. Doe dit voorzichtig om zo de krullen in de beste shape te houden. Wikkel de lokken rustig van de ceintuur af tot alles los is. Ga voorzichtig met je handen door het haar om de krullen wat los te schudden, breng een beetje haarolie aan in de punten voor een gezonde glans en jij bent ready to go met een volumineuze bos krullen! 

       

       

      Fake blow-up tijdens het slapen 

      Ben je niet zo van de krullen en wil je graag een natuurlijke, maar volumineuze look? Ga dan voor de fake blow-up look. Hierbij lijkt het alsof je je haar met een föhn gestyled hebt, maar er komt geen hittebron aan te pas. 

      Voor een look met veel volume kun je s’nachts heel goed een losse knot in je haar doen. 

      • Breng voor wat extra va va voom volume wat sea salt spray of volume mousse aan op je haar
      • Verzamel je haren bij elkaar bovenop je hoofd. Dit werkt het makkelijkste door ondersteboven te hangen, zodat je het haar goed omhoog kunt krijgen. 
      • Vervolgens rol je het haar losjes op tot je een knot hebt. 
      • Maak de knot vast met een haarspeldjes of een zacht haarelastiekje, zoals een scrunchie

      Na een nachtje slapen kun je de knot rustig uit je haren halen. Breng het met handen voorzichtig in model als dit nodig is en voeg nog een beetje haarspray toe ter versteviging.  


       

      Beachwaves tijdens het slapen

      Deze techniek is jullie waarschijnlijk niet geheel onbekend en je kunt er gemakkelijk je eigen draai aan geven. Voor subtiele maar mooi krullen kun je voor het slapen gaan één of meerdere vlechten in je haar maken. Jij bepaalt zelf hoeveel vlechten en hoe dik deze worden, wat hoe groter de vlecht, hoe grover de krul. 

       

      Verdeel je haar in gelijke delen (afhankelijk van de hoeveelheid vlechtjes die je wilt) en begin met het vlechten van je haar. We raden je aan om je haar te vlechten met droog of licht vochtig haar voor het beste resultaat.

       

      Wanneer je wakker wordt, maak je voorzichtig de vlechtjes los en haal je je vingers door het haar om de krullen los te maken. Een beetje texture spray toevoegen, et voila!

      Wat wordt het voor jou - heel veel kleine vlechtjes of juist een grove krul?

      Lees ook onze blog ‘Zo blijft jouw partylook de hele dag in model’. Want of het nou om een partylook of een dagelijkse look gaat, het is toch fijn als je jouw kapsel langer mooi kunt houden!

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »