• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 29 Oktober 2021

      Jouw vegan hairroutine

      Je ziet het steeds vaker voorbij komen: vegan haircare producten. Vegan producten zijn niet alleen beter en gezonder voor jou, maar ze zijn ook veel beter voor het milieu (en de dieren natuurlijk!). Vegan producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en worden niet getest op dieren. Dat is toch wat je het liefst wilt als je jouw beauty producten aanschaft? Als jij de eerste stap wilt zetten naar vegan haircare - gaan we je verder helpen in deze blog! 

       

      Vegan en/of cruelty free haircare

      De meeste mensen kiezen voor vegan haircare omdat zij niet willen dat dieren moeten lijden om jezelf mooier te maken. Op Europese bodem zijn dierproeven al een tijdje verboden, er mag in geen enkel cosmeticaproduct (shampoo, mascara, tandpasta, ect.) ingrediënten zitten die getest zijn op dieren. Helaas zijn er nog veel werelddelen waar dierproeven juist verplicht zijn. Om je verder te helpen, leggen we eerst deze twee termen uit:

      • Veganistische (Vegan) producten = Vegan producten hebben geen enkel dierlijk ingrediënt en zijn vrij van dierproeven.
      • Cruelty free = Dit garandeert dat cosmetica niet op dieren is getest. Maar de producten kunnen nog wél dierlijke ingrediënten bevatten. 

      Dus een cruelty free (dus dierproefvrij) product hoeft niet vegan te zijn, omdat het bijvoorbeeld bijenwax of honing bevat. Per merk wordt hier anders mee omgegaan. Zo geeft Lee Stafford bijvoorbeeld aan dat veel van hun producten vrij zijn van dierlijke ingrediënten, maar dat sommige producten mogelijk niet geschikt zijn voor vegans omdat het bijvoorbeeld bijenwas bevat. Zij classificeren dit dan als 'vegetarian friendly'. Daarom plaatsen zij sindsdien een 'Vegan Friendly' en 'Vegetarian Friendly' logo op de verpakking. Zo gaat elk merk hier anders mee om!

       

      Veelvoorkomende dierlijke ingrediënten in haircare

      Weten waar je op moet letten als je op zoek bent naar een vegan haarproduct? Check dan dit rijtje met ingrediënten die niet vegan zijn:

      • Elastine - een elastisch eiwit
      • Panthenol - vorm van vitamine B5
      • Bijenwas - natuurlijk was dat wordt gemaakt door bijen
      • Aminozuren - chemische moleculen
      • Collageen - een eiwit
      • Honing - natuurlijk stof wat door bijen wordt gemaakt

      Maar ook termen als 'hyaluronzuur' en 'zijde' horen niet thuis in vegan haircare.

       

      Wat zijn de voordelen van vegan haircare?

      Vaak bevat vegan haircare mildere ingrediënten. Er is met extra aandacht gekeken naar de ingrediënten die vaak van natuurlijke oorsprong komen. Deze mildere ingrediënten bevatten minder schadelijke ingrediënten, en daar worden je haren blij van! Een ander voordeel is natuurlijk dat de ingrediënten niet getest zijn op dieren. Een groot voordeel voor de diertjes zelf, want die hebben een veel mooier leven. 

       

      Jouw vegan hairroutine

      Wil jij de stap zetten naar een vegan hairroutine? Dan hebben wij producten voor je op een rijtje gezet die vegan zijn en de beste verzorging geven aan je haren! Check hieronder een opsomming van de fijnste producten:

       

      Vegan haircare routine: Shampoo

      • Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo is een verzorgende shampoo die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid. Alle Maria Nila producten zijn 100% veganistisch, zorgvuldig ontwikkeld en geproduceerd in de Maria Nila fabriek in Zweden. Bij alle producten die je kiest, kies je dus voor een goede en fijne verzorging!
      • Indola ActNow! Color Shampoo is speciaal voor gekleurde haren. Alle shampoos van de Indola ActNow!-lijn zijn vegan, maar ook vrij van SLS/SLES, siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen. 
      • Attitude Little Leaves 2in1 Watermelon Cocos Shampoo is een mild reinigende shampoo & bodywash in één, speciaal voor de allerkleinsten. 

       

      Vegan haircare routine: Haarmasker

      • Maria Nila Head & Hair Heal Masque is een verzorgend masker. De ingrediënten zoals Aloë Vera zorgen voor een frisse hoofdhuid. Hiernaast stimuleren vitamine E, Apigenin en peptides de verzorging van het haar. Ook dit product is helemaal veilig en vegan!
      • Imbue Curl Restoring Intensive Mask maakt elke krullen behandeling compleet. De weelderige maar lichtgewicht formule glijdt moeiteloos door je haar, wordt snel geabsorbeerd om het risico van zware, vettige productresten te verminderen. Het haarmasker, geformuleerd met zoete, luxe kokosnoot, Cupuaçu en Shea, hydrateert je lokken en zorgt voor langdurige, voelbare zachtheid. Een echte musthave voor je haarroutine!
      • Indola ActNow! Repair Mask is een haarmasker speciaal voor beschadigde haren. Het sluiten de schubbenlaag en verstert de haarstructuur. Ook dit masker is helemaal vegan.

       

      Vegan hair care routine: Conditioner

      • Maria Nila True Soft Conditioner is ontwikkeld voor haren die droog en poreus zijn. De arganolie in deze heerlijk ruikende conditioner zorgt ervoor dat je haren gehydrateerd en gerevitaliseerd worden. Deze conditioner bestaat voor 100% uit plantaardige stoffen, wat betekent dat het cruelty free is! Ook bevat hij geen sulfaten en parabenen
      • Lee Stafford Conditioner For Curls & Coils is speciaal ontworpen voor golvend en krullend haar. Deze zachte conditioner bevat kokosnootolie, cocoa seed butter, shea butter en zonnebloemolie - ingrediënten die jouw haren verzorgen en een boost geven. Hij is vegan friendly en is volledig vrij van siliconen, sulfaten, uitdrogende alcohol, minerale oliën en waxen.
      • Indola ActNow! Moisture Spray is een hydraterende spray due je haren handelbaar, zacht en glanzend maakt. De spray is naast 97% recyclebaar natuurlijk ook 100% vegan! 

       

      Vegan haircare routine: Droogshampoo

      • Maria Nila Style & Finish Dry Shampoo is een poederspray die je vette haren direct verfrist en tegelijkertijd ook nog volume en stevigheid geeft aan je haar. Deze 100% Vegan Maria Nila Droog Shampoo beschermt je haren tegen kleurverlies. 100% vegan betekent natuurlijk 100% plantaardige ingrediënten.
      • REF Dry Shampoo is perfect voor een lekkere opfrisbeurt tussen door. Het verfrist je haar tussen de wasbeurten door, zonder het haar te beschadigen. Te veel wassen is uiteraard niet goed voor je lokken. De REF Dry Shampoo is vrij van sulfaten, parabenen, siliconen en SLS. En ook nog eens 100% vegan! Perfect toch? 

       

      Vegan hair care routine: Heat Protector

      • Maria Nila Style & Finish Quick Dry Heat Spray is een verzorgende spray die het haar beschermt tegen de hitte van styling tools. Door de unieke formule wordt het haar sneller droog. Daarnaast voorkomt het gespleten haarpunten en het beschermt het haar tegen de warmte van stylingapparaten. De heat protector is vrij van parabenen en sulfaten. 100% gemaakt van plantaardige ingrediënten.
      • De REF Heat Protection Spray beschermt het haar tegen de hitte van styling tools zoals een föhn of stijltang. Breuken en gespleten haarpunten worden hersteld en het haar is beschermd tegen extreme hitte. Dit product is perfect voor iedereen die het haar vaak föhnen of regelmatig een stijltang gebruiken. Deze tools kunnen het haar vaak uitdrogen of beschadigen.

       

      Vegan haircare routine: Haarspray

      • Maria Nila Finishing Spray is een zachte spray met een sterke hold, die gemakkelijk uit te borstelen is. De Spray is vrij van parabenen en sulfaten. Ook geeft het een bescherming tegen UV-stralen en bestaat het uit 100% plantaardige ingrediënten. Hij is geschikt voor alle haartypen.
      • Indola ActNow! Hairspraycreëert fixatie voor alle haartypes! De haarspray heeft een extra fijne verdeling en een medium hold waardoor je haren goed op hun plek blijven zitten. De hairspray is gemaakt van 97% gerecycled plastic en voor 97% recyclebaar. En natuurlijk vegan! 

       

      Twijfel je na bovenstaande informatie nog steeds of weet je niet zeker of de producten helemaal bij jou passen? Geen probleem! Ons team staat altijd voor je klaar. Je kan ons altijd bellen of mailen voor al je vragen. We zijn telefonisch bereikbaar op038-4582584 (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). En je kan ons mailen via [email protected].

      Credits picture: @shepelevich

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »