• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 26 Februari 2023

      Rozemarijnwater en rijstwater - Werkt dit écht?

      Iedereen is op zoek naar manieren om hun haren langer en sterker te laten groeien. Er zijn veel trends, maar tegenwoordig zijn er twee trends die er echt uit springen. Je hebt er vast wel van gehoord of voorbij zien komen: rozemarijnwater en rijstwater! Veel video’s op TikTok beweren dat deze twee manieren enorm goed werken voor het versterken van je haar. Of deze trends ook echt doen wat ze beloven? Dat hebben wij voor je onderzocht. In deze blog zullen wij dan ook meer vertellen over wat het inhoudt, hoe je het maakt, en of het echt de moeite waard is. Kortom, alles over deze twee populaire manieren voor een snellere en sterke haargroei. 

       

      Wat is rozemarijnwater?

      Het zal je vast niet voorbij zijn gegaan op TikTok, maar we leggen toch even kort voor je uit wat het is. Laten we beginnen bij rozemarijnwater. Rozemarijn zit vol vitamines, mineralen, antioxidanten en andere ingrediënten. Dit wondermiddel is simpel gezegd het water wat je overhoudt na het koken van een aantal takken rozemarijn. Rozemarijn heeft een positief effect op je spijsvertering en luchtwegen. Naast deze positieve effecten werkt het ook heel goed voor je haar. Het stimuleert de haargroei en verstevigt je haar.

       

      Wat zijn de voordelen van rozemarijnwater?

      Naast alle voordelen van rozemarijn biedt deze kleine struik ook veel voordelen aan het haar. Rozemarijnwater zorgt ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd en je vollere en sterkere haren krijgt. Het bevat actieve ingrediënten zoals antioxidanten en antibacteriële eigenschappen die de haarzakjes activeren en stimuleren. Het water hydrateert de hoofdhuid en voedt de haarwortels. Het helpt bij het verminderen van schilfers, jeuk en roos, wat het haar voller maakt. Het water helpt ook bij het verbeteren van de bloedsomloop waardoor de haarwortels meer voeding krijgen, waardoor het haar sterk en gezond blijft. Bovendien vermindert het rozemarijnwater de haaruitval en versterkt het de haarwortels, waardoor het haar langer en dikker wordt. Vooral als je dun haar hebt of je haar sneller wil laten groeien is dit middel echt ideaal. Rozemarijn is dus niet alleen goed voor bijvoorbeeld een goede vochtbalans en bloeddruk, maar het doet ook veel wonderen met je haar. 

       

      Wat is rijstwater?

      Rijstwater is het water wat je overhoudt van het koken van rijst. Ook rijstwater zit verrassend genoeg vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere ingrediënten. Je zou er niet bij stil staan, maar het is echt waar. Rijstwater heeft dezelfde positieve effecten voor je haar als rozemarijnwater. Beide wateren kunnen worden gebruikt als een verzorgende behandeling voor het haar en helpen het haar te versterken, te voeden en te beschermen.  Rozemarijnwater wordt gemaakt met rozemarijnblaadjes, in tegendeel tot rijstwater, wat wordt gemaakt met rijst.  

       

      Wat zijn de voordelen van rijstwater?

      Rijstwater heeft uiteraard ook veel voordelen voor je haar. Naast rozemarijnwater stimuleert rijstwater ook de haargroei en versterkt het je haar. Hierdoor is je haar dus ook minder breekbaar en verhoogt het de elasticiteit. Het bevat veel vitamine B, die het haar gezond en sterk houdt. Daarnaast vermindert het roos, en verlicht het een droge, geïrriteerde hoofdhuid. Rijstwater is rijk aan vitamines en mineralen die de haarzakjes voedt en bovendien ook de haarkleur verbetert. Het zorgt ook voor een betere vochtbalans, waardoor het haar beter tegen vocht, warmte, en andere schadelijke invloeden beschermt is. 

       

      Wat is het verschil tussen rozemarijnwater en rijstwater?

      Rozemarijnwater en rijstwater hebben veel dezelfde kenmerken en voordelen voor je haar. De twee wondermiddelen staan bekend om de stimulerende haargroei en haarversterking.  Er zit echter wel verschil tussen rozemarijn- en rijstwater. Rozemarijnwater wordt gebruikt na het reinigen van je haar. Integendeel tot rijstwater, wat je voor je wasbeurt kan laten intrekken. 

       

      Is het enige verschil dat je het voor- en na je wasbeurt gebruikt?

      Naast dat rozemarijnwater bedoeld is voor na het reinigen van je haar en rijstwater daarvoor, is er nog een verschil. Rozemarijnwater bevat etherische oliën, antioxidanten en kruiden, terwijl rijstwater voornamelijk bestaat uit rijst en water. Rijstwater bevat voornamelijk natuurlijke zetmeel en voedingsstoffen zoals vitamine B en rijst-fermentatie die het haar voeden en de haargroei stimuleren. Rozemarijnwater heeft meer voordelen voor je haar omdat het meer voedingsstoffen bevat. Het is een effectievere behandeling voor vochtigheid, droogheid en gespleten punten door de voedingsstoffen die in rozemarijnblaadjes zitten. Daarnaast is rozemarijnwater ook langer houdbaar in de koelkast dan rijstwater. Hoe lang beide middelen houdbaar zijn, staat verder in de blog vermeld. 

       

      Is het écht goed voor je haar?

      Het antwoord is simpel: Ja! Zowel rijstwater als rozemarijnwater is erg goed voor je haar. Het bevat namelijk veel vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die goed worden opgenomen in de haarzakjes en op deze manier haargroei stimuleert. Zowel rijstwater als rozemarijnwater versterken het haar van de aanzet tot de puntjes en zorgen voor een gezonde, stralende glans. 

       

      Hoe maak je rijstwater?

      Let’s get to the point: Hoe maak je nou rijstwater? Het is erg simpel. Wij gaan je drie methodes uit leggen om zelf rijstwater te maken. Wat je nodig hebt:

      • Half kopje rijst (bij voorkeur biologische witte rijst)
      • Twee koppen water
      • Steelpan 
      • Potje of kom
      • Sprayflesje
      • Zeef 

       

      Gefermenteerde rijst

      Bij deze methode komen er meer antioxidanten, mineralen en vitaminen vrij, en zorgt voor een lagere pH waarde. Dit is dus eigenlijk de beste methode. Spoel de rijst eerst goed af met water door de zeef te gebruiken. Giet de rijst met voldoende water in een pot of kom waarin het kan inweken. Twee glazen water is hiervoor genoeg. Tip: Gebruik bijvoorbeeld een weckpot. Laat het vervolgens ongeveer 24 uur weken op kamertemperatuur. Je zult dan zien dat het rijstwater een witte substantie heeft gekregen. Vang het water op door de rijst af te gieten en schenk het rijstwater in het sprayflesje. 

       

      Geweekte rijst

      Vind je 24 uur wachten te lang? Laat het dan minimaal 45 minuten inweken. Ook dan zal het water een witte substantie krijgen. Giet de rijst af en vang het water op. Schenk het water in het sprayflesje. 

       

      Gekookte rijst

      Je kunt rijst ook koken om rijstwater te maken. Doe de rijst in een steelpan en vul het met water. Laat het vervolgens 15-20 minuten koken en giet de rijst af met de zeef. Schenk het rijstwater in het sprayflesje. 

       

      Good to know: Rijstwater is ongeveer vijf dagen houdbaar in de koelkast. 

       

      Hoe maak je rozemarijnwater?

      Rozemarijnwater voor haargroei en sterker haar, wat heb je nodig?

      • Aantal takjes verse rozemarijn
      • Steelpan
      • Sprayflesje
      • Zeef 

       

      Doe een aantal takjes verse rozemarijn in een steelpan en laat het 15-20 minuten koken in water. Giet de rozemarijn vervolgens af en vang het rozemarijnwater op in een potje/kom of schenk het direct in een sprayflesje. Laat het ten slotte even in de koelkast afkoelen en dan is je rozemarijnwater klaar om te gebruiken! 

       

      Hoe gebruik je rijstwater en hoe vaak?

      Rijstwater kan je niet zo vaak gebruiken als je maar wil. Je krijgt dan een build up van de proteïne en als dit teveel wordt breekt je haar af. Kijk dus hoe je haar erop reageert en stem daar de hoeveelheid op af.  Rijstwater is heel simpel aan te brengen. Verdeel je haar in secties en spray het rijstwater bij je haarlijnen en door de lengtes van je haar. Laat het zo’n 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens grondig haar. Je kunt ook rijstwater in een kom in een keer over je haar gieten en het dan laten intrekken. Tip: De Lussoni Crocodile Clips Verdeelklemmen zijn ideaal om je haar in secties te verdelen. Bekijk ze hier: Lussoni Crocodile Clips Verdeelklem. 

       

      Belangrijk is om het rijstwater goed in te masseren in de haarwortels. Ben je opzoek naar een geschikte massage borstel om het rijstwater goed te laten inwerken? We got you! De Lee Stafford Shampoo Massage Brush is de ideale massage borstel om hiervoor te gebruiken. Deze Scalp Massager zorgt ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd en zo het rijstwater nog beter kan laten inwerken. De massage borstel beschikt over een fijn handvat en heeft een positief effect op de gezondheid van je haar. 

       

      Good to know: Rozemarijnwater blijft maximaal twee weken goed in de koelkast.



      Hoe gebruik je rozemarijnwater en hoe vaak?

      Rozemarijnwater gebruik je na het reinigen van je haar. Spray het rozemarijnwater nadat je je haar hebt gewassen. Je brengt het rozemarijnwater eigenlijk op dezelfde manier aan als rijstwater. Maak secties in je haar, dat maakt het sprayen een stuk makkelijker. Spray het rozemarijnwater op je hoofdhuid en door de lengtes en masseer het goed in je haarwortels. Ook hiervoor is het ideaal om een Scalp Brush te gebruiken. Wij raden de Lee Stafford Shampoo Massage Brush aan. Laat het goed intrekken en spoel het vervolgens grondig uit. 

       

      Ben je op zoek naar een andere professionele haarborstel of andere haaraccessoires?: Bekijk ons aanbod hier:

      - Haarborstels 

      - Accessoires

       

      Is het de moeite waard om te proberen?

      Rozemarijnwater en rijstwater worden allebei gezien als wondermiddelen voor je haar. Vooral als je dun en dof haar hebt is het ideaal om te proberen voor een betere haargroei en sterker haar. Droom je van lang, vol haar? Dan is het zeker de moeite waard om één van de twee uit te proberen. 

       

      Wil je meer tips over het krijgen van snel lang haar? Lees het hier in onze blog! :) 

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »