• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 6 Februari 2023

      Snel lang haar? Met deze tips stimuleer je de haargroei!

      Droom jij van lang haar en kan je wel wat hulp gebruiken? Goed nieuws: Er bestaan verschillende tips & tricks die je haargroei stimuleren. In deze blog geven we je dan ook 8 tips voor het groeien van lang en gezond haar! 

       

      Laten we beginnen met wat algemene informatie: hoe snel groeit haar eigenlijk? Gemiddeld groeit haar gemiddeld 1 tot 1,5 centimeter per maand. Maar… Wist je dat je haar sneller groeit in de zomer dan in de winter? Dit komt doordat je lichaam meer vitamine (D) bevat door het zonlicht en hierdoor gaat je haar sneller groeien. In de zomer groeit het haar namelijk gemiddeld 0,4 millimeter per dag, terwijl de groei in de winter daalt tot 0,375 millimeter per dag. Hoe graag je ook zou willen, er bestaan helaas geen wondermiddeltjes die je haar sneller kunnen later groeien, maar er bestaan echter wel middeltjes die je haargroei stimuleren! Let’s get started! 

       

      HAARGROEI-TIP 1: Stimuleer  je haargroei met Castor olie!

      Nanoil Ricinusolie staat ook wel bekend als: Wonderolie of Castor Oil. De olie is namelijk razend populair omdat het haren laat groeien. Nu zal je vast denken: Hoe kan Castor olie hierbij helpen? Eigenlijk is het vrij simpel: Voor langer haar zijn er drie dingen heel belangrijk: 

       

      1. De hoofdhuid gezond houden
      2. Je haar in optimale conditie behouden
      3. Goede voeding

       

      Castor olie helpt bij zowel bij de conditie van het haar als de verzorging van de hoofdhuid. Het is namelijk een zeer voedende olie: De essentiële vetzuren die in de olie zitten, zorgen ervoor dat de haren vanuit de wortels gevoed worden. Pluizig en droog haar krijgt een boost en gaat er weer glanzen en gezond uitzien. De olie draagt dus bij aan een goede conditie van het haar en ondersteunt de groei van sterker en voller haar. Daarnaast krijgt de hoofdhuid een goede reiniging van de olie. Je hoofdhuid wordt intensief gevoed, waardoor droger schilfers verleden tijd zijn.  Daarnaast is deze olie ook nog eens multifunctioneel! Het kan namelijk ook worden gebruikt voor gezichtsreiniging, echt een musthave dus! :-) 



      HAARGROEI-TIP 2: Geef aandacht aan je hoofdhuid. 

      Om je haargroei te stimuleren is het belangrijk om je ook op de hoofdhuid te focussen. Je hoofdhuid is namelijk de indicator voor de gezondheid van je haar. Met de Scalp Massager Brush van Lee stafford, kun jij je hoofdhuid een goede massage geven. Dit zorgt namelijk voor een goedebloedcirculatie in de hoofdhuid, wat ervoor zorgt dat de haargroei wordt gestimuleerd. 

       

      Hoe gebruik je de massage brush? 

      Het gebruik van de Scalp Massager Brush is super eenvoudig! We raden je aan om de Brush te gebruiken onder de douche, je plaatst de Brush in je hand en maakt vervolgens cirkel bewegingen, of gaat van voor naar achter over je hoofdhuid. Tip: Gebruik de Scalp Massager Brush voor het wassen van het haar met shampoo of conditioner. 

       

      HAARGROEI- TIP 3: Was je haar niet te vaak.

      Shampoo is gemaakt om vuil en restanten van bijvoorbeeld stylingproducten uit je haar te wassen, maar wanneer je te vaak shampoo gebruikt kun je ook natuurlijke oliën uit je haar wassen. Probeer daarom je haar niet te vaak te wassen, zodat je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de kans krijgen om zijn werk te doen. Wanneer je je haar wel te vaak wast, kan de shampoo ook de gezonde, natuurlijke voedingsstoffen uit het haar verwijderen, waardoor je haar beschadigd en droog blijft. Heeft je haar ècht een wasbeurd nodig?  Dan kun je het beste alleen je hoofdhuid met shampoo wassen en de rest van je haar met rust laten. De shampoo die in de rest van je haar terecht komt tijdens het uitspoelen, doet al genoeg. Extra tip: wil je graag je wasbeurt uitstellen, maar er wel verzorgd blijven uit zien? We hebben verschillende droogshampoos in ons assortiment die je wasbeurt kunnen uitstellen. Pick your fave! :) 



      HAARGROEI-TIP 4: Haargroei supplementen

      Je lichaam heeft voldoende bouwstoffen zoals eiwitten en mineralen nodig om nieuw haar te maken. Misschien krijg je niet alle benodigde voedingsstoffen binnen. Dan kan het zijn dat je veel baat hebt bij het innemen van extra supplementen die de haargroei bevorderen. Hierbij is bijvoorbeeld Vitakruid Silsolutions of de Haarvitamines van Ivy Bears een echte musthave! Hierdoor zal je haar gezond blijven en krijgt het de kans om sneller, maar vooral langer groeien!  



      HAARGROEI-TIP 5: Gebruik de juiste haarverzorging

      De juiste haarverzorging gebruiken is dé key! Om je lange haren zo lang mogelijk gezond te blijven houden is goede haarverzorging essentieel! Niet alleen door de juiste shampoo, maar ook door een goede conditioner of haarmasker! Door het gebruik van bijvoorbeeld een stijltang of föhn worden je haren aan de onderkant steeds dunner. Een masker of conditioner beschermt dan de hoornlaag. Bijvoorbeeld de L'Oreal SE Pro Longer Mask is hiervoor een echte aanrader. Hierdoor beschadigt je haar minder snel en krijg je sneller langer haar! Did you know? Daarnaast zijn er ook productsets die zich richten op langer haar, zodat jouw lange haren zo lang mogelijk gezond blijven: 

       

      Echte musthaves:

      - Schwarzkopf Mad About Lengths Split Ends - Set

      - Redken Extreme Length With Biotin - Set

      - L'Oreal Série Expert Pro Longer Set

       

      HAARGROEI-TIP 6: Ga regelmatig naar de kapper.

      Ik hoor je al denken: ‘regelmatig naar de kapper? Ik wil mijn haar juist lang laten groeien’. Maar ja zeker! Helaas zorgt het knippen van je gespleten haarpunten niet voor een sneller groeiproces, maar wat het wel doet is ervoor zorgen dat de gespleten punten niet verder naar boven toe kunnen splijten. Hierdoor zou je namelijk nog meer van je haar af moeten knippen and that's not what you want! ;) Het beste kun je elke 10 weken iets minder dan een halve centimeter van je haar af knippen, hierdoor blijft je haar mooi en gezond en groeit het uiteindelijk sneller/ eerder lang! 

       

      HAARGROEI-TIP 7: Rozemarijn water & rijstwater

      Iedereen is op zoek naar manieren om hun haren langer en sterker te laten groeien. Er zijn veel trends, maar tegenwoordig zijn er twee trends die er echt uit springen. Je hebt er vast wel van gehoord of voorbij zien komen: rozemarijnwater en rijstwater! Droom je van lang, vol haar? Dan is het zeker de moeite waard om één van de twee (of misschien wel allebei) uit te proberen. Benieuwd naar hoe je dit doet? Lees het hier in onze blog! :) 

       



      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »