• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Woensdag 23 Maart 2023

   Waarom de juiste blondering belangrijk is voor je haarkwaliteit

   Het haar blonderen is een chemische behandeling en dat bevordert jammer genoeg niet de gezondheid van je haren. Zo zijn er al vele blondeer-beurten mislukt met beschadigd, gebroken of geel/oranje geworden. Je hoeft maar te Googlen op ''mislukte blondering'' en de resultaten zijn oneindig! Schwarzkopf BlondMe heeft de Color-lijn van BlondMe vernieuwd en verrijkt met de nieuwste technologieën om beschadigd haar zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog gaan we uitleggen wat er kan gebeuren tijdens het blonderen en waarom het zo goed is om te investeren in goede blondering! Zo kan jij optimaal genieten van je geblondeerde haren na een geslaagde blondering :)

    

   Wat is blonderen van het haar?

   Blonderen is een kleurtechniek die wordt gebruikt om het haar lichter te maken en haarpigmenten te bleken. Bij blonderen wordt gebruik gemaakt van een oxidatie van pigmenten in het haar. Dit wordt ook wel Melanine genoemd. Oxidatie is een chemisch proces waarbij zuurstof deelneemt. Hierdoor ontstaat er een reactie die het pigment in het haar verandert en de haarkleur lichter maakt. Blondering wordt meestal gebruikt wanneer mensen hun haarkleur willen veranderen van donker naar licht of als je al lichter haar hebt maar wat meer kleur en body wilt. Daarnaast wordt deze techniek ook gebruikt om de kleur van het haar beter te laten aansluiten op de huid. 

   Er zijn verschillende technieken die gebruikt worden bij blonderen. Een van de meest voorkomende technieken is highlighting of lowlighting. Highlighting is een techniek waarmee bepaalde delen van het haar worden verlicht. Lowlighting is een techniek waarbij bepaalde delen van het haar worden verdonkerd, waardoor het contrast tussen de lichte en donkere delen van het haar wordt vergroot. 

   Een andere techniek die veel wordt gebruikt is balayage. Bij deze techniek worden highlights geplaatst in verschillende lagen, waardoor de haarkleur meer diepte krijgt. Deze techniek wordt gebruikt om een natuurlijke en subtiele look te creëren. Blonderen is dus een techniek die veel gebruikt wordt om het haar lichter te maken met een natuurlijke uitstraling. Wanneer je op een juiste manier je haar blondeert kan het een mooi resultaat opleveren en kun je genieten van een prachtige blonde look! 

    

   Waarom het haar blonderen?

   Blond is de meest populaire haarkleur en er zijn natuurlijk veel soorten blond: denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie koele blonde tint, een warm blonde look, highlights of een Balayage. Al deze mooie blonde looks worden gemaakt met een blondeerpoeder. En juist deze blondeerpoeder is zo belangrijk voor de kwaliteit van je mooie blonde haar. Waarom? Lees snel verder.

    

   Waarom de kwaliteit van je blondeerpoeder zo belangrijk is

   Een blondeerpoeder zorgt er mede voor dat je haar een blonde kleur krijgt. Dit proces van je haar blond maken heeft een impact op je haar en kan bij het gebruik van een onjuiste blondeerpoeder schade aanbrengen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld haar wat makkelijk afbreekt, verdwijnt de glans en zal je haar erg droog zijn. Daarom begint gezond, blond haar al bij de blondeerpoeder en dus de keuze van je kapper! BLONDME is Schwarzkopf Professional's holistische kleur- en verzorgingsmerk gewijd aan de uiteenlopende behoeften van blond haar. De BlondMe kleur producten zorgen ervoor dat jij je mooie blonde look krijgt bij de kapper, met minimale haarschade & de BlondMe verzorgingslijn biedt gerichte premium haarverzorging voor alle blonde haartypes, van fijn tot normaal en van normaal tot weerbarstig haar.

    

   Alle BlondMe kleurproducten zijn recent vernieuwd. Door de verbetering van de producten zit er nu de beste verzorging in voor je haar terwijl je jouw mooie blonde look krijgt. Dit komt doordat er de Anti-metaal technologie in zit en de Bond Protection technologie. Deze twee technologieën zorgen ervoor dat je haar maximaal is beschermt tijdens het blonderen en dat de juiste blonde kleurhoogte bereikt kan worden. 

   Het blijft een feit dat jouw mooie blonde kleur na het blonderen erg kwetsbaar is. Als je het niet goed verzorgd thuis, kan je je mooie blonde kleur snel verliezen en zal ook de glans verloren gaan. Met de thuisverzorging van BlondMe kan je jouw mooie blonde kleur optimaal behouden en je haar zo sterk als mogelijk maken.

    

   De combinatie tussen de blondeerpoeder en de thuisverzorging

   Het BlondMe kleurassortiment is toegespitst op elke behoefte van blond haar, aangevuld met het BlondMe verzorgingsassortiment. In de BlondMe producten zit het Dual Bond Systeem bestaande uit BlondMe kleur- en verzorgingsproducten die helpen om de schade op alle niveaus te beperken. Het beschermt de haarbruggen tijdens het blonderen en draagt bij aan het creëren van nieuwe haarbruggen. Het Dual Bond Systeem geeft zekerheid en vertrouwen tijdens het kleuren en blonderen – en met de juiste verzorging kan jij keer op keer schitteren met je perfecte blonde look. Onderstaand zullen we een korte uitleg geven wat de verschillende technologieën inhouden & waarom ze belangrijk zijn:

   • BlondMe Color – NIEUW Anti-Metal Bond Protection - De geïntegreerde Anti-Metal Bond Protection Technology in alle BLONDME kleur & blondeer producten creëert een beschermende laag rond je haar voor minimale haarbreuk. Gecombineerd met een nieuwe biologisch afbreekbare Anti-Metal Agent die metaalionen in het haar opvangt en neutraliseert, wordt haarbreuk verder beperkt en het kleurresultaat geoptimaliseerd, door de impact van metaal op je haar weg te nemen.
   • BlondMe Care – Verzorging voor thuis: Bond Creation Technologie - In de BlondMe care producten zit de 3D Bond Creation Technology. Deze technologie zorgt ervoor dat er nieuwe 3-dimensionale haarbruggen gecreerd worden, wat zorgt voor sterk blond haar en de technologie zorgt voor glans, elasticiteit en sterk haar.

    

   De nazorg van geblondeerd haar

   We weten inmiddels dat blonderen dus niet heel gezond is voor je haar. Door de vernieuwde producten van Schwarzkopf Blond Me te gebruiken minimaliseer je de haar schade en zijn dus de meest geschikte producten om je haren zo gezond mogelijk te houden tijdens je blondering. Ook na het blonderen kan je haren regelmatig een opkikker gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld één keer in de week een voedende masker gebruiken.

   Schwarzkopf Blond Me Care biedt veel producten aan die je haar intensief verzorgen en voeden na het blonderen. De Schwarzkopf Blonde Me All Blondes Rich Mask voedt je haren intensief en dringt diep door in de haarstructuur. Dit masker is verrijkt met Marula-olie, de nieuwste Bond Creation Technology en Cashmere Protein Complex. Zo krijgt je haar een gezonde glans, worden de haarschubben herbouwd en krijgt je haar de perfecte voeding die het nodig heeft! 

   Ben je opzoek naar een juiste hittebeschermer voor geblondeerd haar? Dan adviseren wij de Schwarzkopf Blonde Me Blonde Wonders Restoring Balm! Deze verzorgende leave-in balsem garandeert 24 uur anti-frizz en is beschermt je haren tegen de hitte tot maar liefst 210 graden! 

    

   Wat kunnen nog meer gevolgen zijn van blonderen?

   Een van de meest voorkomende gevolgen hebben we zojuist al genoemd: het haar kan schade oplopen of kwetsbaar worden. Er zijn nog meer risico’s verbonden aan het blonderen van je haar. Het is daarom belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn:

   • Het blonderen van je haar kan ook leiden tot allergische reacties. Als je overgevoelig bent voor de chemische stoffen die worden gebruikt bij het blonderen, kun je een allergische reactie krijgen. Zo kan er bijvoorbeeld huiduitslag, jeuk of andere irritaties optreden. 
   • De nadelen van blonderen kunnen ook vergroot worden als je het proces niet goed uitvoert. Als je niet de juiste verzorging geeft aan je haar, kan het kleurverlies sneller gaan optreden. Als je je haar te vaak blondeert, kan de kleur vervagen en een ongewenste kleur aannemen. Blonderen kan ook leiden tot meer ernstige gevolgen zoals haaruitval. Blonderen kan namelijk je haarzakjes beschadigen, wat haaruitval tot gevolg kan hebben.

   Blonderen heeft dus veel negatieve gevolgen als je het proces niet goed uitvoert. Daarom is het erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken en je haar goed te onderhouden en te verzorgen. En je je haar goed verzorgt, kun je de risico’s verminderen en het gewenste resultaat krijgen en behouden zoals je dat wilt! 

    

   Je haar is beschadigd, wat nu?

   Wil je meer weten over hoe je beschadigd haar kan aanpakken met het perfecte stappenplan? Check dan eens deze blog: Het stappenplan om beschadigde haren te herstellen.

    

   Mooi blond haar gaat dus niet enkel om het kiezen van de juiste verzorging thuis, maar ook om de producten die worden gebruikt tijdens het kleuren van je haar. Juist de combinatie van beide elementen kan erg veel impact hebben op de kwaliteit van je haar, gezien de technologieën die gebruikt worden op elkaar aansluiten om zo het beste resultaat te bereiken. Het geheim van mooi, gezond blond haar zit dus  in de manier waarop je je haar verzorgd, en de manier waarop je haar wordt gekleurd. Besteed hier dus voldoende tijd aan en gebruik de juiste, kwalitatieve producten! Vraag de volgende keer eens bij je kapper met welk merk je haar geblondeerd wordt, want jij weet nu hoe belangrijk het gebruik van de juiste blondeerpoeder is!

   News & updates

   Recente artikelen

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »