• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 29 April 2024

      Waarom je haar óók zonnebrand nodig heeft

      De zon begint weer te schijnen in Nederland, wat betekent: iedereen rent naar buiten! Of het nou is om te wandelen, te hardlopen of heerlijk terrassen, wij Nederlanders worden helemaal happy van de zon. Vaak gebruiken we dan eventjes snel een zonnebrandcrème voor ons gezicht, armen en benen en dan kunnen we weer voor de dag komen. Maar, wist je dat je haar evenveel zonnebescherming nodig heeft als je lichaam? Zoveel mensen vergeten om het haar ook te beschermen (en dat is te zien aan de rode verbrande haarlijnen). ;) Naast het feit dat zo’n rode streep niet per se fashionable is, is het ook nog eens gevaarlijk om je hoofdhuid niet te beschermen tegen de zon. Wat zijn de gevolgen en hoe bescherm ik mijn haar nou wél goed? Lees snel verder voor alle antwoorden op jouw vragen!

       

      Waarom is het gevaarlijk om mijn haar niet te beschermen tegen de zon?

      We vergeten weleens dat onze hoofdhuid dezelfde huid is als de rest van ons lichaam. Daarom kan ook dit stukje huid vervelend verbranden als je niet uitkijkt. Wanneer je je niet voldoende insmeert, maar wel veel in de zon zit, loop je kans op huidschade. Bovendien lijdt je haar er ook enorm onder, wanneer je te lang in de zon hebt gezeten (zonder bescherming). Dit kan namelijk de haarstructuur en haarkleur beschadigen. De zon dehydrate je haar, waardoor je lokken uitdrogen en breekbaar, broos en dof worden. 

      Bovendien moet je al helemaal opletten als je gekleurd of gebleekt haar hebt, want dan is je haar nog eens extra gevoelig voor UV-straling. Maar geen paniek! Nu je de risico’s weet, kunnen wij je helpen om je haar en hoofdhuid wél goed te beschermen. 

       

      Help! Hoe bescherm ik mijn lokken tegen UV-straling?

      Welk haartype je ook hebt, wij raden iedereen aan om hun haar tegen de zon te beschermen. Maar voordat je nu je zonnebrandcrème pakt en je haar helemaal vettig maakt, is het handig om te weten dat er meerdere alternatieven zijn. Met ons breed assortiment aan UV-beschermende haarproducten, is er voor iedereen iets. Hieronder staan een paar voorbeelden van ideale soorten zonnebrand voor je haar: 

      • Schwarzkopf Bonacure Sun Scalp & Hair Mistis een hydraterende en beschermende haar mist die geschikt is voor alle hoofdhuid- en haartypes. Bonacure Sun Protect is een lijn vol met unieke haarproducten met één doel: jouw haar beschermen tegen de zon!
      • Wella Sun UV Spray zorgt ervoor dat het haar intens beschermt wordt tegen de zon zonder je lokken te verzwaren. UV Spray van Wella zorgt voor verzorging en heeft een vochtinbrengende werking. Ideaal voor beschadigd haar en geschikt voor ieder haartype.
      • CHI Rose Hip Oil Spray is een multifunctionele finishing spray dat speciaal ontwikkeld is voor gekleurd haar. CHI Rose Hip Oil Dry UV Protecting Oil Spray gaat voortijdig kleurverlies tegen en beschermt het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zo ook tegen UV-stralen!

      Mega handig en ideaal voor het beschermen van je haar en hoofdhuid. Vergeet alleen niet dat het dragen van een hoed of pet natuurlijk ook beschermend is voor je haar. ;)

       

      Hoe gebruik ik zonnebrand voor mijn haar?

      Een spraytje per dag is wel heel erg weinig. Allereerst heeft je haar zeker meer dan 3 sprays nodig per keer, zodat je je hele haar kan dekken. Bovendien heb je met dikker en/of langer haar nóg meer sprays nodig. Het is eigenlijk een beetje aanvoelen hoeveel sprays het beste werkt voor jouw haar. Wij raden ook aan om dit gedurende de dag een paar keer te herhalen, al helemaal als je lang in de zon zit. 

       

      Is de zon slecht voor je haar?

      Genieten van de zon is zeker niet slecht voor je. Sterker nog: je lichaam heeft elke dag een beetje zon nodig om het beste te functioneren. UVB-stralen zorgen er namelijk voor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. Dit is nodig voor sterke botten en een goed immuunsysteem. Bovendien krijgen de meeste mensen een blij gevoel van zonlicht (en de warmte die daarbij komt kijken). Mensen met een lichte huidskleur hebben maar 15 minuten zonlicht per dag nodig om genoeg vitamine D aan te maken.

      Je ziet hem al aankomen: te veel zon is wél slecht voor je. Het is je vast wel eens overkomen: je zit zo lekker te zonnen, dat je de tijd vergeet. Oftewel: je huid is zo rood als een tomaat! Naast dat het weleens flink pijn kan doen, zorgt verbrandingen ook voor een toenemende kans op veroudering. That’s a no for me! 

       

      Kort gezegd

      De conclusie is dat je echt niet bang hoeft te zijn voor de zon. Iedereen heeft elke dag een beetje zonlicht nodig. Bovendien is het ook zeker geen nadeel dat de meeste mensen een stukje gelukkiger worden. ;) 

      Wel is het belangrijk dat je je haar en huid goed beschermt, om schade te vermijden. Geef jezelf daarom het zonlicht én de bescherming die het verdient met Haarspullen.nl! 

      Heb je nog vragen over hoe je precies je haar het beste beschermt of welk product het beste bij jouw unieke lokken past? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met ons team! Wij helpen jou graag een handje, zodat je met een gerust hart (en gezond haar) deze sunny seasons in kan stappen! Stuur ons een mailtje naar [email protected] of bel ons tijdens kantooruren. Happy haircare!

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »