• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 30 Januari 2022

   Wat zijn de beste alternatieven voor Olaplex?

   Alternatieven voor Olaplex... ze bestaan! Op dit moment is Olaplex de #1 als het gaat om beschadigd haar herstellen. In deze blog zetten wij een aantal vergelijkbare producten op een rijtje. Wellicht heb jij al wat gehoord over Olaplex, maar laten we eerst beginnen over Olaplex zelf. Olaplex is een haar herstellende behandeling, die ervoor zorgt dat jouw haren optimaal gehydrateerd, gevoed en hersteld worden. Olaplex is het middel om geverfd haar écht mooier, sterker, glanzender en gezonder te maken. Wanneer je haar hebt gekleurd of ontkleurt is je haar behoorlijk toegetakeld. Om je haar weer terug te brengen is Olaplex een fijn product. Het geeft je haar een intensieve verzorging. Maar ook zonder je haar geverfd te hebben kan je haar behoorlijk beschadigd zijn. Bijvoorbeeld door hitte tools, de zon of chloor. 

   Olaplex is een meerstaps haarversterkende behandeling met 9 stappen. Stap 0, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 zijn voor thuisgebruik, 1 en 2 mogen enkel professioneel in de salon gebruikt worden. Ieder Olaplex product kan individueel gebruikt worden maar kunnen ook goed met elkaar gecombineerd worden. De producten van Olaplex zijn te verdelen in 3 groepen. Zo heb jij een duidelijk beeld van Olaplex. 

   • Producten van Olaplex om het haar te verwennen: No.0, No.3 en No.8
   • Producten van Olaplex om het haar te onderhouden: No.4 en No.5
   • Producten van Olaplex om het haar te beschermen: No.6 en No.7

    

   Hoe ontstaat en herstel je beschadigd haar?

   Als je haar beschadigd is, staan de schubben omhoog en zijn een deel van de zwavelverbindingen verbroken die voor sterk haar zorgen. Daardoor droogt het uit, verliest het vorm en breekt het makkelijk. Je kunt de schubben weer plat laten liggen, je haar hydrateren en nieuwe zwavelverbindingen aanmaken met behulp van producten. De producten in deze blog bevatten aminozuren, vitaminen en proteïnen. Dit zijn de bouwstenen voor het aanmaken van eiwitten. Door deze producten te gebruiken verliest je haar geen natuurlijk vocht en is de elasticiteit van je haar weer optimaal. Jouw haar wordt weer een stuk gezonder, het maakt je haar sterk en krijgt het haar weer glans! Meer weten over beschadigd haar herstellen? Bekijk dan deze blog: Hét stappenplan om beschadigde haren te herstellen. Of lees verder om erachter te komen wat de alternatieven zijn voor Olaplex!

    

   Wat zijn goede vervangers van Olaplex?  

   Er zijn ook andere producten die lijken op de Olaplex en minder prijzig zijn. Maar welke producten zijn geschikt voor jouw haar? We hebben de producten die we gaan uitleggen opgesplitst in twee soorten: het voorkomen van beschadigd haar tijdens het kleuren en in een herstelbehandeling voor licht tot zeer beschadigd haar. Om erachter te komen leggen we hieronder de verschillen uit, zodat jij de juiste herstel behandeling kiest waar jouw haar naar vraagt: 

    

   Wees beschadiging aan het haar voor!

   Voorkom beschadiging aan jouw haar tijdens, maar ook na, het kleuren. Het haar ontkleuren of oplichten met highlights is een intensieve behandeling voor het haar, dat is bij iedereen wel bekend. Vaak kiezen mensen ervoor om het haar niet te ontkleuren omdat er toch een kleine angst is voor beschadigd haar. Tegenwoordig bestaan er verschillende behandelingen die het haar beschermen tegen beschadiging van het haar. De onderstaande producten kunnen toegevoegd worden aan alle soorten kleuringen. Het hecht zich aan de haarvezels en versterkt hierdoor de haarbruggen. Ook als het haar lichtelijk beschadigd is, is het verstandig om één van de onderstaande producten toe te voegen aan je kleurproduct. Ben je van plan jouw haar niet te kleuren? Dan kunnen de onderstaande behandelingen ook zonder kleuring aangebracht worden. De behandeling werkt dan als extra intensieve herstelbehandeling. De producten waar we het over hebben zijn deze, lees hieronder verder waarom dit goede alternatieven zijn: 

    

   L'Oréal SmartBond

   L'Oréal SmartBond bestaat uit 4 producten:

   Haren kleuren of ontkleuren hebben beide een negatieve invloed op het haar. Je haarschubben worden op chemische wijze geopend en pigmenten worden aangetast. En hoewel je dat niet altijd ziet, de schade is er zeker wel. De L’Oreal SmartBond is voor het haar kleuren of ontkleuren, het zorgt voor een sterkere haarvezel tijdens deze technische behandelingen. Dankzij L’Oreal SmartBond kun je deze schade verminderen! Bescherm het haar tijdens het kleuren en bleken met de L’Oréal SmartBond Step 1 & 2 Kit. SmartBond wordt toegevoegd aan kleuring formules en maakt het haar sterker, zachter en geeft een prachtige glans. De Smartbond Kitbestaat uit 2 producten. In 2 stappen wordt het haar intensief verzorgd en beschermd. De haarvezel wordt versterkt wat zorgt voor minder haarbreuk en een gezonde look. Onmisbaar bij iedere kleuring, ontkleuring of bij het zetten van highlights.

    

   KIS KeraBond 

   KIS KeraBond bestaat uit 1 product:

   KIS KeraBond beschermt jouw haren tegen beschadigingen tijdens chemische processen, deze worden namelijk tot een minimum beperkt. De KeraBond dringt diep door in de haarvezels, waardoor je haarstructuur van binnenuit wordt versterkt. Hierdoor worden jouw haren gelijktijdig met de chemische behandeling verzorgt en versterkt, voor geweldige lokken! 

    

   Wella WellaPlex 

   De Wella WellaPlex bestaat uit 3 product:

   Het haar ontkleuren of oplichten met highlights is een intensieve behandeling voor het haar, dat is bij iedereen wel bekend. Vaak kiezen veel consumenten ervoor om het haar niet te ontkleuren omdat er toch een kleine angst is voor beschadigd haar. Tegenwoordig zijn er verschillende behandelingen geïntroduceerd waaronder Olaplex en deze fantastische kit. Wellaplex is dé oplossing om het haar kleur te veranderen van donker naar licht zonder te beschadigen. Is Wellaplex hetzelfde als Olaplex? Beide producten (Olaplex 1, 2 & 3 vs. Wella 1, 2 & 3) hebben een soortgelijke werking. Wellaplex N°1 voorkomt dat het haar beschadigingen oploopt tijdens het ontkleuren en verven. Wellaplex N°2versterkt de haarbruggen, brengt de pH-waarde in evenwicht en versterkt de haarstructuur na een chemishe behandeling. Wellaplex N°3 Bond Stabilizer is net als Olaplex No. 3 en fijne treatment voor thuis, het versterkt de haarbruggen en herstelt de PH-waarde en haarstructuur na de kleurbehandeling. 

    

   Schwarzkopf FibrePlex 

   Schwarzkopf FibrePlex bestaat uit 6 producten:

   Schwarzkopf FibrePlexis één van de wonderproducten die je kan vergelijken met Olaplex. Schwarzkopf Fibreplex maakt het mogelijk om te kleuren en te ontkleuren zonder dat jij een keuze moet maken tussen een mooie kleur of gezond haar. Dit Bond Enforcing System beschermt het haar tegen haarbreuk, en vermindert de haarbreuk tot wel 94%. Begin met de Schwarzkopf Hair Primer Spray, verdeel het haar in secties en spray in het haar. Laat het drogen of föhn het droog. Hierna zul je prachtige kleurresultaten krijgen, omdat het ervoor zorgt dat de haarkleur goed pakt en niet in verschillende kleuren uit kan pakken, door de verschillende porositeit niveaus te egaliseren. De Schwarzkopf Fibreplex N°1 Bond Booster voorkomt dat je haar beschadigd tijdens een chemische behandeling. Het hecht zich aan de haarvezels en versterkt hierdoor de haarbruggen. Is je haar al lichtelijk beschadigd? Dan is de Bond Booster ook zeker een goede keus voor als je het haar toch wilt kleuren of ontkleuren. Na het uitspoelen van de kleuring breng je de Schwarzkopf FibrePlex N°2 Bond Sealer aan op het haar en laat dit 5 tot 10 minuten inwerken. Schwarzkopf FibrePlex N°2 Bond Sealer is een zeer intensieve behandeling om de Schwarzkopf N°1 Bond Booster te complementeren. Het stabiliseert de versterkte haarbruggen en haarvezels in slechts één enkele stap. Om het haar ook gezond en sterk te houden na de chemische behandeling, heeft Schwarzkopf ook een Hair Sealer ontwikkeld. Deze nabehandeling is een pH-neutraliserende treatment die het haar versterkt voor de haarvezel te herstellen. De sealer houdt kleurpigmenten vast voor een langer kleurbehoud. 

    

   Breng jouw haar weer in topconditie!

   Zoek jij producten die tijdens het wassen of na het wassen van het haar, een herstellende werking geven aan jouw haar? We hebben een aantal producten op een rijtje gezet. De producten zijn te verkrijgen in sets of juist apart te bestellen op Haarspullen.nl. Het gaat om de volgende producten: 

    

   Schwarzkopf BlondMe

   BlondMe heeft haircare producten zijn geschikt om je haren te herstellen:

   Dat blonderen eigenlijk niet goed is voor je lokken weet iedereen. Je haarstructuur wordt beschadigd en hierdoor zie je vaak dat je uiteindelijk een bosje stro overhoudt. Beschadigde lokken is het breken van de inwendige haarbruggen. De stabiliteit van je lokken neemt af en je lokken worden gevoelig voor breuk. Elk product van BlondMe bevat de Advanced Bonding System. Zo dit bijvoorbeeld in de blondering het Bond Protection System, om de haarvezels tijden het blonderen te versterken. In de haircare-producten zit het Bond Creation System. Dit systeem handhaaft en versterkt de binding in het haar. 

    

   Goldwell Bond Pro

   Goldwell Bond Pro bestaat uit 5 producten:

   De Dualsenses Bond Pro geeft het slappe, kwetsbare haar dat gevoelig is voor breuk direct veerkracht en kracht. De geïntegreerde Inter-Amino-Bond-Builder sterkt het haar van binnenuit door nieuwe ionen- en waterstofbruggen te vormen. De peptiden en aminozuren dringen diep binnen in de haarschors, helemaal gericht op de beschadigde gedeelten. Het MircoProTec Complex verdeelt de essentiële verzorgende ingrediënten snel en gelijkmatig voor een zichtbaar en voelbaar resultaat. De verzorgingsproducten van de Goldwell Bond Pro zijn geschikt voor alle haartypes. Alle producten van Goldwell Dualsenses bevatten dezelfde betrouwbare kleurprotectie om kleurverlies te verminderen. De Goldwell Bond Pro is ook verkrijgbaar in 2 handige sets: De Bond Pro Set en de Bond Pro XL Set.

    

   Wella Colormotion+

   Wella Colormotion+ bestaat uit 5 producten:

   Wella Colormotion+ is een nabehandeling die je super kan gebruiken nadat je haren net geverfd zijn. Het zorgt er namelijk voor dat de bescherming van je haren extra gestimuleerd worden. Dit gebeurt doordat de kleurmoleculen in het haar verbetert worden en tevens zorgt het ervoor dat de pH van je haren weer in balans komen. Deze nabehandeling werkt al in slechts 30 seconde!. 

    

   L’Oreal SE Pro Longer

   L'Oréal Série Expert Pro Longer bestaat uit 5 producten:

   Pro Longer producten zijn speciaal ontwikkeld om de lengte van het haar dikker te maken en kracht te geven. L’Oréal Professionnel heeft een patent op een exclusief molecuul genaamd Filler-A100, dit maakt het haar voller, geeft het kracht en zorgt voor weerbaarheid. Dit molecuul vernieuwt de lengte van het haar en vult de uiteinden van binnenuit. De aminozuren in de producten zorgen voor extra bescherming en voorkomen haarbreuk. De producten bevatten een heerlijke geur met fluweelroosachtige tonen in combinatie met een sensuele ambergeur. Met de Pro Longer producten heb je dus alles in huis voor dikker, voller en krachtiger haar. Pro Longer is ook beschikbaar in een handige set, of leukegiftbox

    

   Biosilk Silk Therapy 

   Biosilk Silk Therapy bestaat uit 5 producten:

   Biosilk Silk Therapy is een reinigende en verzorgende set die het haar weer laat glanzen en gezond uit laat zien. De shampoo is zeer mild en reinigt het haar zacht. Daarnaast brengt de shampoo het natuurlijke vochtgehalte in balans. De shampoo van Biosilk bevat een UV filter, welke bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van de zon. Tenslotte bevat de shampoo natuurlijke kruiden welke het haar voeden en verzorgen. De haarschubben worden door deze conditioner gesloten. Hierdoor ziet het haar er weer gezond uit. Door de vochtinbrengende bestanddelen van de de conditioner wordt het haar gevoed. De Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar: herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. De zijde voorkomt beschadiging door het gebruik van styling tools, zoals stijltangen, krultangen en föhns. Dit exclusieve serum van Biosilk voorkomt en repareert gespleten haarpunten en geeft het haar een prachtige glans.

    

   Redken Acidic Bonding

   De Redken Acidic Bonding bestaat uit 2 producten:

   Redken Acidic Bonding Concentrate biedt een volledige transformatie voor droog, breekbaar en zwak haar. Dit maakt de producten ideaal voor gekleurd, ontkleurd en (zeer) beschadigd haar. De Redken Acidic Bonding Concentrate lijn is Redkens meest geconcentreerde verzorgingslijn. Veeleisend, chemisch behandeld haar wordt compleet getransformeerd tot gezond, zacht en soepel haar. De shampoo draait schade terug, al na één behandeling. De shampoo bevat citroenzuur en beschermt de haarkleur. De conditioner uit deze routine biedt intensieve verzorging voor het haar. Droog, breekbaar haar en gespleten haarpunten zijn voorgoed verleden tijd. De leave-in beschermt het haar tegen hitte en helpt gespleten haarpunten tegen te gaan. De producten gaan kleurvervaging tegen en is verrijkt met citroenzuur. De shampoo en conditioner zijn ook in een handige set verkrijgbaar: Redken Acidic Bonding Duo.

    

   Fanola Nutri Care  

   De Fanola Nutri Care lijn bestaat uit 9 producten:

   Fanola Nutri Care is verrijkt met melk proteïne en hierdoor perfect voor droog pluizig haar. Het hydrateert en verzorgt droog en zwakke lokken  en maakt het weer zacht en gezond. Naast melk proteïne bevat deze shampoo ook Aloë Vera en Linseed Oil voor een prachtige glans en het repareren van gespleten punten. Krijg weer glanzende lokken die de dag toe glimlachen van blijdschap en gezondheid. De shampoo en conditioner zijn ook verkrijgbaar in een handige set: Nutri Care Restructing Set.

    

   Indola Repair Care

   Indola Repair Care bestaat uit 6 producten:

   Indola Repair Care is een geweldige verzorging voor je haren. Je haarstructuur wordt van binnenuit hersteld, waardoor haarbreuk met ruim 95% wordt verminderd. Zwak en beschadigde lokken zijn verleden tijd, want de natuurlijke schoonheid van je haren komt met deze set terug!

    

   Welk product is jouw favoriet? Ben jij er nog niet helemaal over uit welke producten het meest geschikt zijn voor jouw haren? Dan kan je ons bereiken via de mail of telefonisch. Mail jouw vraag naar [email protected] of bel ons voor advies. Voor meer informatie bekijk de productinformatie op de website of volg ons op Instagram. Daar posten we dagelijks tips en tricks over producten of leuke weetjes. 

   News & updates

   Recente artikelen

   Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door verder te browsen, ga je akkoord met ons Cookiebeleid

   Alles accepterenAlles weigerenManage cookies