• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Woensdag 22 December 2021

   3 haarlooks voor de feestdagen!

   Het is weer bijna zo ver... Kerst en Oud&Nieuw, en alle feestelijke momenten die daarbij horen! Voor velen de mooiste tijd van het jaar. Rond de feestdagen is iedereen toch vaak bezig om er extra mooi en feestelijk uit te zien. Een mooi jurkje, sexy heels en daar hoort natuurlijk ook mooie make-up en een hele mooie haarlook bij. Want dan kan je jurk nog zo glitter & glamour zijn, als je haar niet goed zit kan je het wel vergeten. Daarom hebben wij drie mooie en makkelijke feestelijke kapsels voor je op een rijtje gezet.

   Met de feestdagen doe je vaak net wat extra je best om leuk voor de dag te komen. Een andere/leuke haarstijl hoort hier natuurlijk ook bij. In deze blog gaan we drie feestelijke, maar simpele, hair looks uitleggen die voor iedereen do-able is! Opsteken van het haar gaat jou hopelijk een stuk gemakkelijker af met de tips uit onze vorige blog: Haren opsteken: zo gedaan met deze 7 tips! MAAR, om het helemaal easy te maken hebben we van drie verschillende haar looks een stappenplan gemaakt. 

    

   Als je haar maar goed zit! Velen zullen zweren bij deze quote - ons haar is één van de belangrijkste onderdelen van ons uiterlijk. Het haar van iemand valt gelijk op, het is een belangrijk onderdeel van iemand zijn of haar uiterlijk. Je hebt eindeloos veel manieren waarop je je haar kan dragen. En het is natuurlijk hartstikke leuk om hiermee te experimenteren. 

   Een kapsel kan heel chique staan als je het gewoon los draagt. Maar soms wil je nét dat beetje meer. Bijvoorbeeld als je naar een bijzondere gelegenheid gaat. Dan kan het opsteken van het haar een oplossing zijn. En daarvoor hoef je ècht geen lang haar te hebben. Bovendien kan je het juist heel chique opsteken, maar er zijn ook heel veel manieren waarbij je het haar heel nonchalant opsteekt voor een wat stoerdere look. Ook tijdens de feestdagen kan het erg leuk zijn om eens iets anders met je haar te doen!

   Vind jij het leuk om uit te zoeken welke haarstijl en welk kapsel bij jou past? Maar vind je het het lastig om weer een nieuwe look te creëren zonder dat je je haar hoeft te kleuren of in een bepaalde stijl te laten knippen? Lees snel verder! Hieronder hebben wij drie fantastische haar looks gecreëerd met uitleg en voor welk haar de haar look geschikt is. Are you ready?!

    

   Haar Look #1

   Hoe feestelijk is deze look? Een echte hair look voor de feestdagen! En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, als dat het eruit ziet. Allereerst is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Maak je haar stug en zorg voor wat meer volume. Met net gewassen haar blijft de hair look niet goed zitten, dan is het haar te glad. Heb je je haar wel net gewassen? No problem! Met de Schwarzkopf Osis Volume Up krijgen jouw haren waanzinnige volume en blijven jouw haren de hele dag goed zitten! Spray de Schwarzkopf Osis Volume Up Booster Spray op je droge haren. Doe dit op ca. 30 cm afstand van het haar. En geniet vervolgens van je intense volume! Zodra jouw haar opsteek-proof is kunnen we beginnen aan het stappenplan! Deze hair look is speciaal voor iedereen met halflang of lange lengtes. En ideaal voor normaal tot dik haar.

   Het stappenplan voor haarlook #1:

   Ben jij benieuwd hoe je dit kunstwerk in je haar krijgt? Hieronder staan de vier handige stappen:

   Stap 1 - Maak een vlecht 
   Zorg dat je aan één kant een vlecht met drie plukjes vlecht tot het einde van de plukjes. Trek daarna de plukjes van de vlecht iets uit elkaar. Dit zorgt voor een mooie grote vlecht.

   Stap 2 - Doe de haren van de voorkant van het haar in een staart
   Nu heb je het haar half opgestoken. Voor een extra leuk effect is het een optie om de staart naar binnen te draaien (zoals op de foto).

   Stap 3 - Maak een lage knot
   Pak al het haar bij elkaar en maak er een lage knot van. Dit is de basis van de haarlook! Bij stap 4 zetten we de puntjes op de i 

   Stap 4 - De puntjes op de i 
   Nu de lage knot in het haar zit, maken we van de lage knot een nonchalante knot. Door de knot op sommige plekken vast te zetten met schuifjes, maak je de knot wat speelser. Hoe dikker haar, hoe meer schuifjes je nodig hebt. Als finishing touch gebruik een sterke haarspray, bijvoorbeeld de Goldwell Stylesign Sprayer. De haarspray geeft een extreem sterke hold. En daardoor hoef jij je geen zorgen te maken of je haarlook wel de hele dag goed blijft zitten. Perfect! 

    

   Deze producten kun je gebruiken voor haarlook #1:

   • Schuifjes
   • Elastiekje (dun)
   • Maria Nila Pure Set: voor het opsteken is het allereerst belangrijk om het haar goed te verzorgen met volume shampoo en conditioner. Een goede voorbereiding is het halve werk! De Maria Nila Pure Volume Care Set is een geweldige, ontwarrende, lichtgewicht set die Pro-Vitamine B5 bevat en speciaal ontwikkeld is om extra volume en veerkracht aan het haar te geven. Het haar wassen met deze set, scheelt een hele hoop werk voordat je begint met opsteken. Want wanneer je te veel stylingproducten gebruikt kan dit ook nadelig werken. Zorgen voor bijpassende producten is een echte must, tijdens het opsteken! 
   • Schwarzkopf Volume Up: met deze spray bereid je het haar voor en volume spray zorgt ervoor dat de schuifjes goed blijven zitten.
   • Goldwell Sprayer Haarlak: een sterke haarlak om zodat het haar goed op dezelfde plek blijft zitten.

    

   Haar Look #2

   Wij zijn helemaal in love met deze klassieke haarlook voor de feestdagen! Een echt feestkapsel. En heb jij dun tot normaal haar? Dan is deze hairlook echt een aanrader voor jouw haren. EN, het allermooist staat deze haar look in half lang haar. Bij deze look is het belangrijk om het haar van te voren goed te stylen met volume stylingproducten en daarna te touperen voor extra volume. 

   Het stappenplan voor haarlook #2:

   Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan? Lees dan snel welke stappen je neemt voor deze fantastische haar look!

   Stap 1 - Geef je haar een volume boost 
   Wanneer je van jezelf glad en stijl haar hebt, gebruik voor extra volume de Goldwell Dry Boost Creative Texture speciaal gemaakt om textuur te creëren aan je haren. Je haren krijgen een luchtige textuur, met mooie frisse volume. Toupeer je haar een beetje, zodat je meer volume krijgt. Deze stijl werkt ook heel goed als je van tevoren je haar hebt gekruld. Dit kan ook tijdens het opsteken, wij hebben het haar gekruld bij stap 4.

   Stap 2 - Maak een lage staart 
   Zorg ervoor dat de staart strak in de staart zit. Het is makkelijker om te beginnen met een strakke staart. 

   Stap 3 - Twist de staart naar binnen 
   Dit kan je doen met je vingers of door met de punt kam het haar net boven de staart door midden te delen, waar je de staart doorheen kan draaien. Zorg dat de staart van buiten naar binnen door het gat gaat. 

   Stap 4 - Krul het haar aan de uiteinden 
   Het is mogelijk om de punten te krullen, hierdoor is de hairlook net wat speelser! En het maakt het een stuk makkelijker om het haar op te steken. Voordat je met de krultang aan de slag gaat, gebruik een hittespray om je haar zo goed mogelijk te beschermen. De CHI 44 Iron Guard Spray is perfect, omdatde spray een beschermende laag om het haar heen legt, wat beschermt tegen uitdroging en beschadigingen. Het haar wordt niet verzwaard en krijgt ook nog eens een prachtige glans. 

   Stap 5 - Toupeer de staart een beetje
   Door de onderkant iets te touperen krijg je meer body en lijkt de knot straks een stuk voller. 

   Stap 6 - Rol de staart verticaal naar boven
   Zet het vast aan de bovenkant met schuifjes. Kijk goed waar er nog schuifjes in kunnen om het strakker vast te zetten en voila!   

    

   Deze producten kun je gebruiken voor haarlook #2:

   •  Schuifjes
   • Elastiekje
   • Goldwell Dry Boost Creative Texture: geeft het haar een lichte textuur en verzwaard het haar niet. 
   • CHI 44 Iron Guard Spray: een hitte bescherming voor je haar. Door de blow dry spray te gebruiken voorkom je pluis en statisch haar. Je haar krijgt een prachtige glans!
   • L'Oréal Fix Anti-Frizz Spray: om de hair look helemaal compleet te maken, is dit een perfecte haarspray! Een fixerende spray voor een unieke en langhoudende anti-frizz bescherming. Zelfs bij extreme weersomstandigheden gaat het haar niet pluizen. Geeft glans aan je haar en de spray werkt ook nog eens als versteviging.

    

   Haar Look #3

   Wow, een unieke haar look! Het lijkt misschien moeilijk maar wanneer je deze techniek onder de knie hebt, zit deze hair look zo in je haar! De haar look nummer 3 is perfect voor lang haar en het is geschikt voor dun en dik haar. De vlechten kun je strak of los vlechten zodat het een totaal andere look wordt! 

   Het stappenplan voor haarlook #3:

   Stap 1 - Zet de bovenkant vast 
   Voordat je begint is het wel handig om meer volume te creëren, dit kun je doen door de Schwarzkopf Osis Dust It te gebruiken voor op de haaraanzet. Het is een mattifying poeder welke zorgt voor een ruige, matte en volumineuze look. Deel het haar af aan de bovenkant en zorg dat het naar achter (net onder de kruin) vastgezet wordt met een dun elastiek of net als op de foto met schuifjes. 

   Stap 2 - Pak een pluk van de zijkant
   Zet de pluk van de linker of rechter zijkant van het hoofd vast over de eerste pluk. Dit zodat het elastiekje of de schuifjes niet zichtbaar zijn. Zet vervolgens de pluk vast met een schuifje.

   Stap 3 - Pak een pluk van de andere zijkant
   Zorg dat deze pluk ook over de andere plukken valt. En zet deze vervolgens vast met een schuifje! 

   Stap 4 - Zet het overige haar vast 
   Net als bij stap twee en drie herhaal je dezelfde handeling. 

   Stap 5 - Zet de laatste pluk aan de ander kant vast 
   Zorg dat de schuifjes niet zichtbaar zijn en zet zo nodig het haar met meerdere schuifjes vast.

   Stap 6 - Deel het losse haar af in twee delen
   Om het makkelijker te maken hebben wij er twee staarten van gemaakt, dit hoeft natuurlijk niet, je kunt ook meteen doorgaan naar het vlechten. :)

   Stap 7 - Maak twee vlechten
   Wanneer je het haar hebt opgesplitst begin je met vlechten. Probeer zo ver mogelijk door te vlechten, zodat je straks de uiteinden goed weg kan werken. Als je de vlechten erin hebt, kan je de vlechten nog wat los trekken zodat de vlechten groter worden en daardoor de look iets speelser wordt!  

   Stap 8 - Maak de vlechten vast met schuifjes 
   Als laatst is het belangrijk om de vlechten om elkaar heen naar boven vast te zetten met schuifjes. Dit kun je op meerdere manieren doen, dit is natuurlijk naar eigen smaak! Vervolgens werk je de haar look af met een haarspray. Een echte aanrader voor elk opgestoken kapsel is de TIGI Masterpiece Shine Spray, het geeft je haar extreem veel glans en heeft een medium tot sterke hold. Deze spray geeft je de beste look en is daarom een echte masterpiece!

    

   Deze producten kun je gebruiken voor haarlook #3:

   • Schuifjes
   • 2/3 dunne elastiekjes
   • Schwarzkopf Osis Dust It: werk het haar voor met de Schwarzkopf Osis Dust It, een volume product die je haar stug maakt en daardoor een lange houdbaarheid aan je haar creëert. Omdat er veel schuifjes nodig zijn voor deze haar look, is de volume poeder perfect om de schuifjes nog beter vast te maken in je haar. En volume op de aanzet blijft de hele dag door zitten met de Schwarzkopf Osis Dust It. 
   • TIGI Masterpiece Shine Spray: Als laatste is de Shine Spray heel erg fijn om de look nog meer te laten shinen! 

    

   Welk haar look vind jij het mooist? En welk haar look ga jij dragen tijdens de feestdagen? 

   Wij hopen dat je tijdens de feestdagen er tip top uitziet door het stappenplan en de voorbeelden! Heel veel succes met oefenen! :)  

   News & updates

   Recente artikelen