• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Marijn - Zaterdag 18 Februari 2018

   Wat is de beste zilvershampoo?

   Wat is de beste zilvershampoo op dit moment? Gekleurd blond haar heeft veel meer kleuring nodig dan we ons kunnen veroorloven bij de kapper, dus zorg met de volgende shampoo's dat je die gelige tinten er thuis uit kan houden.

   Zilvershampoo is de shampoo voor dames en heren met blond, grijs of wit haar. Door de Violet (paarse) pigmenten die in de shampoo zitten zijn dergelijke shampoos perfect om van die vervelende gele gloed af te komen. De kleur is paars/blauw, zodat het de tegenovergestelde kleur neutraliseerd, in dit geval de ongewenste gelige haarkleur. Door dagelijks het haar te wassen met een Zilvershampoo hou je de warmte uit het haar en hoef je niet elke week bij de kapper te zitten. Voordat we we verder gaan in de zilvershampoo, hebben we hieronder alvast de best zilvershampoo voor je neergezet en de top 10 van 2021. Dit is voor de snelle beslissers, vervolgens gaan we verder in het hoe en wat precies en de beste zilverkleur op basis van je haartype en haarkleur.  

    

   Wat is de beste Zilvershampoo?

   Er zijn ontzettend veel soorten Zilvershampoo verkrijgbaar en er zit vaak verschil in de hoeveelheid pigment die gebruikt wordt bij het ontwikkelen van het product. Maar wat is nou echt de beste zilvershampoo? Dit heeft allemaal te maken met je haren en je haartype. Een Silvershampoo van Syoss bevat duidelijk minder pigment dan bijvoorbeeld de More Extreme Silver shampoo. Dit is opzich logisch, hoe goedkoper het product vaak moet zijn, hoe minder kwalitatief de ingrediënten zijn. Nu zul je vanaf het eerste gebruik zeer goed het verschil merken tussen een professionele zilver shampoo en een goedkopere variant. Wij hebben een top 10 samengesteld, waarbij op 1 de zilvershampoo met het meeste pigment en dan aflopen.   Wat is de TOP 10 best verkochte Zilvershampoo van 2023?

   Tegenwoordig zijn er ontzettend veel zilvershampoos op de markt. Maar welke zijn nou daadwerkelijk goed, en nog beter welke past het beste bij mijn haren? Dit is natuurlijk per persoon verschillend, dit hangt namelijk van je haren af en ook van je haartype. Echter hebben wij een top 10 samengesteld gebaseerd op zilvershampoos met het meeste violet pigment, aangezien hier de meest vraag naar is.

   1.  More Extreme Silvershampoo.
   2.  Fanola No Yellow Shampoo
   3.  Fudge Damage Rewind Violet Shampoo
   4.  Schwarzkopf Goodbye Yellow
   5.  Indola Innova Silver Shampoo
   6.  Affinage Cool Blonde Shampoo
   7.  Maria Nila Sheer Silver Shampoo
   8.  Schwarzkopf Freeze Silver Shampoo
   9.  TIGI Fashionista Violet Shampoo
   10.  L'Oreal Blondifier Zilvershampoo

    

   Dit hebben wij getest en de volgorde is dus gebaseerd op de hoeveelheid paars pigment in de zilvershampoo. Natuurlijk kan een Zilvershampoo ook teveel pigment bevatten voor jouw haar. Als je ontzettend wit haar hebt, dan kan het al gauw zijn dat de kleur na het wassen richting roze of paars gaat. Dit is eenvoudig te voorkomen door bij het gebruik van de shampoo deze te mengen met een andere shampoo. Zo kun je zelf een beetje spelen met het effect van de shampoo.

    

    

    

   Is zilvershampoo slecht voor je haar?

   Zilvershampoo is niet direct slecht voor je haren. Wat er echter wel gaande is is dat zilvershampoo met enorm sterke pigment eigenlijk weinig tot geen voedingsstoffen bevatten. Hierdoor krijg je stug haar dat net touw lijkt. Echter is dit heel makkelijk op te lossen door middel van het gebruiken van een haarmasker of een steengoede conditioner. Ook kan je een zilvershampoo gebruiken die minder pigment bevat, maar meer voedende ingrediënten zodat je niet zulk stug haar hebt. Doordat het minder pigment bevat kan je dit dagelijks gebruiken. Wil je liever 1 a 2 keer in de week een zilvershampoo gebruiken die bizar veel pigment bevat, dan doe je er goed aan om een haarmasker en conditioner te gebruiken. Echter is het zo dat er een nieuwe bestseller op de markt is en dat is de ideale combinatie van de Fanola en Fudge shampoo. Hij heeft net zoveel pigment als de Fanola en net zoveel voeding van de Fudge. Ook is deze nog eens vele malen goedkoper! 

    

    

   Wat is het beste zilvermasker?

   Wellicht dat je opzoek naar het beste zilvermasker, wederom is hier ook niet meteen één antwoord op te geven. Waarom? Dit hangt volledig af van je kleur haren, soort haren(highlights, volledig blond etc.) en de eisen die jij stelt aan een zilvermasker. Schwarzkopf BlondMe Tone Enhancing Bonding Mask Cool Blondes die je blonde haren intensief verzorgen en de gele tinten neutraliseren. Toegevoegde keratine vult de poreuze haarschacht voor een spiegelglad oppervlak en daarnaast zorgt de maruna olie voor sterker, zachter en glanzend haar. Wil je een snel resultaat, dan kom je uit bij Goldwell Dualsenses Blondes and Highlights 60 Seconds Treatment. 

    

    

   Wat zijn de meest gestelde vragen over zilvershampoo?

   In je zoektocht naar de beste zilvershampoo, ben je hier terecht gekomen. Een zilvershampoo kiezen klinkt heel makkelijk, echter zien we veel teleurstelling over de hoeveelheid paarse pigmenten in een silver shampoo. Het is of te weinig paarse pigmenten, of soms teveel en als resultaat paars haar. Daarom is het belangrijk om te ontdekken welke zilvershampoo het beste bij jouw haren past. Hieronder vindt je de meest gestelde vragen over zilvershampoo.  

   • Waarom is zilvershampoo paars?
   • Hoe gebruik je zilvershampoo?
   • Hoe vaak gebruik je zilvershampoo?
   • Zijn er ook andere benamingen voor zilvershampoo?
   • Kan ik zilvershampoo ook op droog haar gebruiken?
   • Kan ik paars haar krijgen van zilvershampoo?

   Om er een paar te noemen, wil je meer de diepte ingaan op zilvershampoo, dan verwijzen we je graag door naar de pagina Zilvershampoo.

    


   Wat is de allerbeste silverconditioner van 2023?

   Naast een goede silvershampoo wil je graag een steengoede silverconditioner. Er zijn meerdere silverconditioners op de markt, en er blijven steeds meer bijkomen. De Loreal Serie Expert Magnesium Silver Cream is een goede zilverconditioner die gele tinten neutraliseert, ceramide en babassu olie bevatten, je haren zijn weer heerlijk glad, soepel, puur en glanzend. Je haren zien er weer stralend uit, zonder gele tinten. Alsof je net bij de kapper vandaan komt. 

   Maar de absolute allerbeste silverconditioner is de MORE Zilverconditioner. Deze zilverconditioner maakt je haren zijdezacht maar neutraliseren gele tinten ook extreem. Wederom na de bestseller de shampoo, zijn ze weer als een powerhouse gekomen met de zilverconditioner! 

   Fanola No Yellow Masker bevatten uiteraard ook de paarse pigmenten, waardoor de gele tint uit je lokken verdwijnen. Echter is het zo dat de No Yellow Masker meer voedt dan de shampoo. Eigenlijk is dit masker de conditioner van de set. Hier zitten namelijk meer voedende ingrediënten in. Om voor een optimale combinatie te zorgen tussen het creëren van een koele tint én je lokken te voeden is daarom aan te raden om de Fanola No Yellow set te combineren met deFanola No Yellow Masker.  

   Fanola ‘No Yellow Masker’ en ‘No Yellow Shampoo’ bevatten extra paarse pigmenten waardoor je haar die koele, zilverachtige blonde tint krijgt en langer behoudt en je haar veel natuurlijker aanvoelt. Heb je genoeg aan de No Yellow Shampoo dan raden wij onze set aan, met de Nutri Cure Conditioner. Wil je echt maximaal resultaat behalen dan raden we de No Yellow masker aan. Een combinatie van alle 3 is ideaal. Zo kun je eens of twee maal per week het masker in je lokken smeren, zodat je haar écht geen gele gloed meer heeft. Toch heb je dan dagelijkse verzorging vanwege de Nutri Care. 

    

    

   Wat is de veiligste zilvershampoo?

   Ben je opzoek naar een zilverhampoo die vrij is van allerlei beschadigende ingrediënten zoals kankerverwekkende stoffen en hormoonverstoorders en andere ingrediënten? Dat kan, een ieder wordt steeds meer bewust van wat we eigenlijk eten en smeren. We gewoon weer natuurlijk en niet ingewikkeld, we willen weer de natuur en geen chemische substanties. Zo is dat ook met een zilvershampoo. Wij hebben een zilvershampoo die veilig is en ook nog eens VEGAN, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Waarom? Meer mensen kan dan deze variant aanschaffen, wat betekend dat er weer een huishouden is waar een veilige optie in shampoo is gekomen :) Elke dag weer een stukje meer een veiligere Nederland. 

   Insight Anti-Yellow Shampoo

    

    

   Bestaat er een 100% vegan zilvershampoo?

   Tegenwoordig zijn we allemaal bezig om de wereld een stukje mooier en beter te maken. De vraag of er een zilvershampoo bestaat die 100% vegan is, is dan ook niet heel raar. Beter gezegd, het is een steengoede vraag! En zeker dat deze bestaan. Maria Nila is een briljant merk die helemaal 100% vegan zijn, inclusief de zilvershampoo. 

   Wellicht dat je graag een vegan zilvershampoo wilt, oftewel een zilvershampoo die volledig vrij is van dierlijke ingrediënten. Dat niet alleen, je wilt ook een zilvershampoo die niet ondergaan is aan gruwelijke dierentesten. Dan hebben we meerdere opties voor je, hieronder zie je meerdere:

    

   Sheer Silver Shampoo van Maria Nila is ook een verzorgende zilvershampoo die gele tinten neutraliseert. Ook bevat deze zilvershampoo het Color Guard Complex wat ervoor zorgt dat je haren beschermt tegen kleurverlies dat wordt veroorzaakt door o.a. wassen, warmte en UV-styling. 

   Maar natuurlijk is Maria Nila alleen! Nee, zeker niet. Een ander favoriet merk van ons team is REF Sweden, ook een 100% vegan lijn. Uiteraard kunnen de knappe koppen van REF Sweden niet achterblijven in zilvershampooland en hebben ze ook een Silvershampoo op de markt gebracht. De REF Sweden Cool Silver Shampoo. Helaas is er geen Silver Conditioner aanwezig, maar dat is ook niet nodig aangezien deze zilvershampoo genoeg pigment bevat om je gele tinten te neutraliseren. 

   Ook is er het prachtige merk Sachajuan, zij hebben zowel een paarse shampoo als een silverconditioner. Op de paginaVegan Zilvershampoo vindt je meer informatie over zilvershampoos die vegan zijn. 

    

    

    

   Wat is de beste zilvershampoo voor rode haren?

   Heb je prachtige rode haren? Of dit nu geverfd is of natuurlijk dat maakt niet uit, echter wil je warme tinten eruit halen. Dan kom je uit bij deFanola No Orange of de Fudge Brunette. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor rode en koper tinten. Dat is natuurlijk wat anders dan een zilvershampoo die gele tinten neutraliseert. Dit heeft allemaal met de kleur te maken. Als je hier meer informatie over wilt vinden, raden we je aan om naar de pagina Zilvershampoo te gaan. Daar wordt hierin op verder gegaan en heel eenvoudig uitgelegd hoe het precies werkt. 

    

    

   Wat is de beste zilvershampoo voor grijze haren?

   Voor grijze haren heb je een echte zilvershampoo nodig, oftewel één die gele tinten neutraliseert. Dade keuze hierin is zeer variërend. Zoek je een zilvershampoo die enorm veel pigment bevat en verzorgend is, dan kom je uit bij de MORE EXTREME. Dit is een zilvershampoo die je dagelijks kan toevoegen aan je haarroutine. 

    

    

   Is de Fanola No Yellow Shampoo echt zo goed?

   Een hele bekende is natuurlijk de Fanola No Yellow Shampoo, dit is een ontzettende hype onder de Zilvershampoos. Dit product komt uit Italië en bevat zoveel pigment dat er wordt aangeraden handschoentjes te gebruiken bij het gebruik van deze shampoo. Er zijn ontzettend veel lovende reacties over de shampoo en dit blijft doorgaan, vandaar ook dat deze Fanola Zilvershampoo meedoet aan de top 3 beste zilvershampoos ooit!

    

    

   Is er een zilvershampoo die nóg beter is dan de Fanola Silver Shampoo?

   Sinds 2020 is er een nieuwe zilvershampoo op de markt gekomen en die liegt er niet om. Dit is de zilvershampoo van MORE Haircare. MORE heeft het voor elkaar gekregen om ontzettend veel violet pigment in een shampoo te krijgen én een intense voeding voor je haren! MORE Haircare komt met twee varianten, namelijk de:

    

   MORE Silver Shampoo

   MORE Extreme Silver Shampoo

    

   Het verschil in deze allebei sterk gepigmenteerde zilvershampoos is is dat de gewone Silver Shampoo van MORE Haircare enorm veel glans/glitters bevat. Als je de shampoo ziet lijkt het net alsof je naar een Galaxy zit te kijken. Hier op kantoor wordt het al de Galaxy Zilvershampoo genoemd! De Extreme Zilvershampoo bevat nóg meer pigment dan de gewone Silver Shampoo.

    

    

   Is de MORE Silver Shampoo nóg beter dan de Fudge en de Fanola?

   Jaren was Fanola de meest krachtige zilvershampoo die er op de markt te vinden was, overduidelijk met stipt op nummer 1. Later kwam die Fudge Zilvershampoo. Hoewel deze minder pigment bevat, neutraliseert deze goed. Echter is het zo dat de Fudge meer verzorgende ingrediënten bevat, daar kiezen mensen geregeld ook liever voor de Fudge dan de Fanola. 

   Waar staat de MORE Zilvershampoo dan? Deze staat heel duidelijk met stipt boven Fudge en Fanola, en dat zegt nogal wat! Wij zijn enorm kritisch, maar naar het vergelijken van de shampoos is het overduidelijk. De MORE Zilvershampoo bevat enorm veel pigment, overduidelijk meer dan Fudge en nog ietsje meer dan de Fanola én het bevat ook nog eens voedende ingrediënten die ervoor zorgen dat je haren niet als touw aanvoelen. Best of both worlds, en dat voor een nog betere prijs! 

   MORE for Less is niet voor niets hun slogan ♡ 

   Wij zijn intens fan van dit nieuwe merk, die gespecialiseerd is in Zilvershampoo. 

    

    

   Hoe werkt het Fanola No Yellow Zilvershampoo effect?

   De No Yellow shampoo, ook wel bekend als zilvershampoo, zilvershampoo of Fanola Paarse shampoo doet absoluut wat hij moet doen. Hij tovert warme blonde lokken om in askleurige lokken. De paarse pigmenten zorgen ervoor dat je een prachtige koele tint krijgt. Hoe langer je de No Yellow laat zitten, hoe effectiever het werkt. Echter is de zilvershampoo bijna niet verzorgend. Daarom is het aan te raden om niet elke dag de No Yellow te gebruiken. De Nutri Care conditioner zorgt dan voor de voeding van je lokken. 

   Fanola staat bekend om de uitstekende Zilvershampoo en nu ook het Zilverconditioner, die gebruikt wordt in blond(geblondeerd), Highlights, Coupe soleil, Balayage of grijs haar en is bedoeld om die mooie koele kleuren (grijs, as en grijs tonen) langer te behouden. Door verschillende oorzaken, kan er soms een gele gloed in je gekleurde lokken komen. Verkleuring kan ontstaan door de omgeving of doordat je het hebt geblondeerd. Als jouw lokken rood pigment bevat (door het verven of van jezelf) en je wilt je lokken blond verven, kan het voorkomen dat je oranje, geel of blonde lokken krijg met een té warme gele gloed. Het is een veel voorkomend probleem. Je wilt een mooie koele blonde tint maar het wordt warmer of geler dan je zelf wilt.

    

    

   Hoe werkt de Schwarzkopf Goodbye Yellow Zilvershampoo?

   Wil je graag inspiratie, of wil je graag zien wat het effect is van een zilvershampoo? Heel begrijpelijk. Daarom heeft ons team een aantal video's voor je opgezocht zodat je heel goed de werking ervan kan zien. Het zijn vier verschillende videos, met vier verschillende haarkleuren:

    

    

   Bestaat er een zilvershampoo die vrij is van sulfaten, parabenen en siliconen?

   Sulfaten, parabenen en siliconen zijn niet echt goed voor je haren en hoofdhuid. Sulfaten en parabenen zijn agressieve schoonmakers die een geïrriteerde hoofdhuid kunnen veroorzaken bij mensen die er gevoelig voor zijn. Echter hebben de meeste mensen hier geen last van, en vooral met zilvershampoo is een sulfaat toch wel ideaal. 

   Waarom zijn sulfaten ideaal? Ze zetten de haarschubben open, hierdoor kan de violetpigment extra goed in de haren gaan zitten en de gele gloed of oranje gloed (blauwe shampoo) neutraliseren. Dat is een reden om juist wel sulfaten in je zilvershampoo te nemen, vooral als je er niet gevoelig voor bent. 

   Gelukkig zijn er ook zilvershampoos die geen SLS bevatten voor de mensen die er gevoelig voor zijn.

   De REF Sweden silver shampoo en de Maria Nila Sheer Silver zijn niet alleen 100% vegan, deze zijn ook allebei vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. De Goodbye Yellow van Schwarzkopf Professional is vrij van SLS/SLES sulfaten. De TIGI Catwalk Fashionista Violet Shampoo is vrij sulfaten. De Keune Silver Shampoo is vrij van parabenen. 

    

   Bestaat er een travelsize zilvershampoo?

   Als je op vakantie gaat wil je je prachtige, koele blonde lokken behouden. Er is niks zo ideaals om een travelsize zilvershampoo on the run te hebben als je bevoordeeld gaat citytrippen. Daar hebben ze bij Fudge aangedacht! Zij hebben een travelsize Fudge Violet Shampoo Mini. De 'on the go' shampoo bevat 50ml zilvershampoo. Wil je helemaal voorbereid zijn op je (mini) vakantie dan kan je ook de Fudge Tri-Blo Violet Spray in je reistas gooien. Echter is deze helaas niet in travel variant, maar het fijne is wél dat het een lichtgewicht haarproduct is. Je hebt er dus niet echt veel last van. 

   Uiteraard heeft Maria Nila ook de zilvershampoo in travelsize. Namelijk de Maria Nila Sheer Silver Shampoo

    

   Welke zilvershampoo moet ik gebruiken bij donkere haren?

   Als je brunette bent of donkere lokken hebt heb je eerder een oranje/rode tint in je haren die je niet wilt. Daarom is werkt een zilvershampoo die gele tinten neutraliseert vaak niet. Gelukkig is hier over nagedacht, hiervoor is er No Orange ontwikkeld.Fanola No Orange is speciaal voor brunettes en ook Fudge heeft een ontzettend goed product op de markt gebracht, namelijk de Fudge Cool Brunette.  Ben je er niet helemaal uit of het nu gelig of meer oranjeachtig is dan zit je altijd goed met de Schwarzkopf Goodbye Yellow, deze bevat een unieke combinatie van paarse en blauwe pigmenten. Door deze combinatie gaat het niet alleen het geel tegen in het haar maar ook de oranje tinten. De formulering is aangepast naar een pH niveau van 4,5 voor effectieve en langdurige resultaten. Het is een nieuw ontwikkelde zilvershampoo van Schwarzkopf die het zeker waard is om te proberen en in de gaten te houden.

    

    

   Hoe kan ik het beste een silver shampoo gebruiken?

   Wij begrijpen dat het lastig kan zijn wat je nu het beste kan doen. Op de pagina Zilvershampoo staat zeer veel informatie over o.a. het gebruik van een paarse shampoo. Hier staat eigenlijk alles wat je moet weten zodat jij direct aan de slag kan met je zilvershampoo. Of je het nu elke dag gaat gebruiken of drie keer in de week. En waarom er paarse shampoo is en wat dit verschilt met een blauwe shampoo. Ook ontdek je welke zilvershampoo het beste aansluit bij jouw haren en de eisen die jij eraan stelt. Highlights vraagt om een andere zilvershampoo dan iemand met volledig geblondeerd haar. 

    

    

   Kan ik mijn zilvershampoo ook uitbreiden met een zilverstyling?

   Vooral voor de dames met prachtige geblondeerde lokken willen meer dan alleen een zilvershampoo. Die willen na het gebruik van de shampoo haarverzorging gebruiken en stylingsproducten die ook het violetpigment bevatten. De kapperswereld staat niet stil en er zijn tegenwoordig genoeg haarverzorgingsproducten die iedere blondine intens gelukkig maakt!

   Er zijn diverse soorten zilversprays verkrijgbaar die je haren zijdezacht maken en tegelijk ontdoen van gele tinten. Ook zijn er hjeatprotectants op de markt die je prachtige blonde haren beschermen voordat je in de weer gaat met hittetools en toch ook je koele blonde look behouden. 

    

    

   Waar kan ik mijn vraag over zilvershampoo stellen?

   Mocht je nog steeds met een vraag zitten na het lezen van bovenstaande informatie, neem dan gerust contact op met ons team. Wij helpen je graag duidelijkheid te geven zodat jij een goede keuze kan maken. Stuur je vraag naar [email protected]. Wil je snel antwoord? Bel ons team dan tijdens kantooruren. Wil je helemaal uitgebreid advies dan kan je altijd langskomen bij ons afhaalpunt in Zwolle aan de Ossenkamp 2N. 

   • Hannah Visser

    Geplaatst op vrijdag 9 april 2021 12:07

    Hoi Ilke,

    Zie hieronder voor onze reactie, helaas was de reactie te uitgebreid om hier te kunnen posten.

    Succes!

    Team Haarspullen

   Toon meer

   News & updates

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »