• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Marijn Bulthuis - Maandag 27 Augustus 2018

      Kokosolie voor het haar; waarom is het zo goed?

      Aangezien Kokosolie bekend staat om de superieure hydratatie en verzorgende werking is het de afgelopen jaren een must-have ingrediënt geworden in veel beauty producten. Dit geweldige tropische ingrediënt komt het meest voor in shampoos en body producten, maar kan ook wonderen verrichten voor het haar. Het is rijk aan Omega-3, waarmee Kokos Olie het haar diep hydrateert en conditioneert van haarwortel tot de punten. Vandaag vertellen we alle voordelen van kokosolie, maar ook zullen een flink aantal haarverzorgingsproducten aanraden die kokosolie bevat. Na het lezen van dit informerende artikel ben je weer een flinke stap dichterbij haar dat gehydrateerd is, beschermt tegen invloeden van buitenaf en een briljante glans heeft!

       

       

      Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Coconut Oil?

      Dagelijkse verzorging zoals het wassen van je haren, borstelen en het stijlen of föhnen van je haren zijn niet zonder consequenties. Dit brengt uiteindelijk altijd iets van schade met zich mee, bij de één natuurlijk meer dan bij de ander. Het resultaat is hartbrekend, je prachtige lokken zijn veranderd in een zielig, pluizig hoopje haar dat letter gebroken is en droog. Dat wil je niet!  Daarom is het zo belangrijk dat je je prachtige lokken beschermd voordat het te laat is! Voedt je haren met kokosolie! Een wondermiddel is het! Het wordt niet voor niets overal, maar echt overal voor gebruikt! Wij hebben alle kenmerken van Coconut Oil op een rijtje voor je gezet:

       

      • Caprinezuur
      • Laurinezuur
      • Myristinezuur
      • Palmitinezuur
      • Stearinezuur
      • Oliezuur
      • Linolzuur
      • Capronzuur

       

      Wat zijn de voordelen van kokosolie voor mijn haren?

      Heel leuk om te lezen wat kokosvet nou precies bevat, maar ik wil gewoon weten wat kokosolie voor mijn haren doet? En dat is logisch! Het draait om je haren natuurlijk, dus daarom hebben wij alle voordelen van kokosolie voor je haren verzameld. 

      Kokosolie beschermt je haren tegen haarschade. Kokosolie is echt ideaal voor droge en beschadigde haren. Het beschermt niet alleen je haren tegen verdere haarschade, het herstelt ook je haren! Je haren worden geborsteld, worden geverfd of er wordt gebruikt gemaakt van een krultang of een stijltang. Dit zijn niet de ideale situaties voor je haren. Precies hierom is het enorm belangrijk dat je haren beschermt worden door o.a. kokosvet. 

      Kokosolie verminderd proteïneverlies in je haren. Je haren bestaan voor het grootste gedeelte uit keratine(eiwitten). Door dagelijkse invloeden van buitenaf vermindert de proteïne in je haren, het gevolg hiervan is is dat je haarschubben langzaamaan afbreken. Dit zorgt voor beschadigde haren, pluis haar en eigenlijk haar waar je nog weinig mee kan. Dankzij Coconut Oil vermindert keratineafbraak, en dat is best wel een bijzondere eigenschap die je in je haarverzorging wilt hebben! Er is uit onderzoekgebleken dat kokosolie het eiwitverlies zelfs verlaagd van je haren! Helemaal fantastisch natuurlijk! 

      Je haren zwellen minder op als het nat is. Euh, okay maar maakt dat iets uit? Absoluut :) Als je haren nat worden zwellen ze op. Water komt namelijk onder je haren te zitten en hierdoor zwelt je haren op. Dit zorgt ervoor dat er druk komt te staan op je haarschubben, soms kan het zodanig zijn dat haarschubben open knappen met als gevolg dat je een beschadigde haarschub hebt. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Olie is hydrofobisch, oftewel water mengt niet met olie. Er komt dus minder water in het haar, dus ook minder druk op de haarschubben. Je haarschubben worden dus niet omhooggeduwd en breekt dus minder af. 

      Kokosolie dring diep door in het haar. Kokosolie is namelijk een penetrerende olie en geen sealende olie. Coconut Oil heeft als bijzondere eigenschap dat het makkelijker in je haren kan penetreren. Dit komt doordat kokosolie kleine moleculen zijn en een laag moleculaire gewicht. Hierdoor kan het makkelijk in je haren binnendringen en wordt het ook beter opgenomen in je huis. Je haren zijn dus tot in de haarschacht gevoed, verzorgt en beschermt. 

      Coconut Oil hdyrateert je haren. Olie wordt enorm veel gebruikt in haarverzorgingsproducten, dit vanwege hun hydraterende kracht. De één hydateert meer dan de ander en laat kokosvet nou precies degene zijn die extra hydrateren. Ook zorgt kokosolie ervoor dat je haren meer vocht vasthoudt. Gehydrateerd haar betekent natuurlijk gezond, glanzend, sterk en veerkrachtig haar! En laat dat nou net zijn wat we allemaal willen, toch :)

      Kokosolie is een lichte olie. Doordat kokosolie een lichte variant is krijg je geen vettig haar. Sommige olie hebben prachtige voordelen, maar die worden dan veelal in haarmaskers/treatments gebruikt. Waarom? Omdat je haren er vet van worden, en dat is een look die je niet overdag wilt. Kokosolie doet dit dus niet. 

      Kokosolie is een natuurlijke factor. Dat lees je goed! Kokosvet bevat een natuurlijke UV-filter zodat je haren beschermt zijn tegen overmatige UV-stralen van de prachtige zon. Er zit maar liefst een factor van 7.1 in. Kokosolie behoort dan ook tot de oliën met het hoogste zonbeschermingsfactor.

       

      Wat is de beste Kokosolie haarverzorging op dit moment?

      Het is duidelijk wat kokosolie allemaal kan doen voor je haren, dat betekend natuurlijk dat je graag haarverzorging wilt gaan gebruiken waar kokosolie aan toe is gevoegd. Of het nu een complete nieuwe regime gaat worden of dat je enkel wat wilt toevoegen aan je huidige regime wat je enorm goed bevalt. Wij hebben een aantal Best Sellers op een rij gezet voor je.

       

      Wat zijn de voordelen van o.a. een haarmasker op basis van kokosolie?

      Een haarmasker op basis kokosolie zorgt ervoor dat je lokken meer volume geeft. Dit komt doordat het de leegtes opvult van je haren. Uiteraard voedt het je haren intensief, en dringt het ook ècht door tot diep in het haartje. Heb je droge haren? Dan schreeuwt je haar om kokosolie, het hydrateert je haren namelijk intens. Daarnaast zorgt het ervoor dat eiwitverlies wordt tegengaan. Beschadigde haren hebben hier namelijk ontzettend last van. Kokosolie is dan ook een absolute must have! 

      Daarnaast zorgt haarverzorging gebaseerd op kokosolie ervoor dat je lokken beschermt zijn tegen de schade van het eenvoudig borstelen. En last but not least, je haren krijgen een briljante glans! Maar echt ... kokosolie is een hairsaver!

       

      Voor welke haartype is kokosolie uitermate geschikt?

      In principe kan elke haartype  kokosolie gebruiken, echter hoevaak je het gebruikt en hoelang je het laat intrekken in je haren pas je aan aan je haren. Het is belangrijk om ook te kijken naar de overige haarverzorgingsproducten ie je gebruikt. Het draait er namelijk om dat je algehele plaatje naadloos aansluit bij de behoeftes van je haren, en als die juist is kan kokosolie een fantastische toevoeging zijn. Je kan natuurlijk ook gewoon meteen beginnen met kokosolie, en later altijd kijken of de huidige haarverzorging nog up to date is met de behoeftes van je haren, en of je misschien wellicht wat aanpassingen hierin kan maken. 

       

      Hoe gebruik ik pure kokosolie in mijn haar?

      Het kan natuurijk zijn dat je ook graag pure kokosolie wilt gebruiken in je haar. En dat is zeker een goede gewoonte die geregeld kan toevoegen in je haarroutine. Echter moet je daar eventjes de tijd voornemen, en niet zomaar een random klodder kokosolie in je haar smeren. Zonde van je kokosolie en je portemonnee. Kokoslie kan je het beste eventjes opwarmen, au bain marie is raadzaam, aangezien kokosolie al smelt bij circa 30 graden. Een magnetron kan ook, maar die stralen alle voedingsstoffen kapot. Precies wat je niet wilt, uiteraard. Vervolgens neem je de warme olie en verspreid je over je hoofdhuid heen, dit masker je rustig in. Vanuit daar kan je naar je punten toewerken. Hoelang laat je het ongeveer intrekken, dat hangt helemaal af van je haren.

      Normaal haar - 15 minuten

      Droog haar - dan kan je het makkelijk een 30 minuten in je haren laten zitten. 

      Extreem droog/beschadigd haar - dan kan je het zelfs een hele nacht in je haren laten zitten. Raadzaam is om er iets omheen te doen, anders gaat het in je beddengoed zitten. Olie is er niet makkelijk uit te krijgen ;) 

       

      Hieronder lichten we 3 specifieke haarverzorgingsproducten toe die op basis is van kokosolie. Bekijk welke het beste aansluit bij jouw haren, dit kan precies de juiste stap zijn voor je haren!

       

      Is er ook baardverzorging die kokosolie bevat?

      We hebben het continue over onze haren en daar hoort natuurlijk ook baardverzorging bij. Baardverzorging is enorm belangrijk en is iets dat je niet mag onderschatten. Een goede baardolie is dan ook absoluut een toegevoegde waarde aan je baardroutine. Uiteraard kan je natuurlijk ook af en toe je baard een goede opkikker geven met een pure kokosolie behandeling, naast baardverzorging die ook kokosolie bevat. Op deze manier geef je dagelijks een goede basis verzorging voor je baard, en net zoals bij de haren geeft je je baardharen af en toe een goede opkikker.  Absoluut aan te raden. Een goede baardolie die kokosolie bevat is deDear Barber Beard Oil. De baardolie op basis van kokosvet ruikt alleen net zalig, het is ook gemakkelijk in gebruik! Wil je meer informatie over baardverzorging dan verwijzen wij je graag naar de paginaBaardverzorging. Ben je van op de hoogte waar je op moet letten met het verzorgen van je baard maar wil je graag weten hoe jij het beste baardolie in je baard kan smeren? Dan verwijzen we je graag naar het artikel Hoe gebruik je baard olie?

      Heb je beide informatie tot je genomen en wil je graag weten welke baardverzorging het beste bij jouw baard past? Dan raden we je aan het artikel Welke baardverzorging past bij jouw baard.

       

       

      Is er ook haarverzorging die op basis is van kokosvet die speciaal ontwikkeld zijn voor krullen?

      Krullen worden heel blij van kokosolie, het is dan ook zeker raadzaam om krulverzorging te gebruiken die kokosolie bevat. Krullen zijn van nature droog dus in de regel moeten krullen altijd gehydrateerd worden. Een eigenschap van kokosolie die dus ideaal is voor alle krullenbollen. Dat natuurlijk niet alleen, ook zorgt kokosolie ervoor dat je haren herstellen en beschermt zijn tegen invloeden van buitenaf. Dus geregeld een pure kokosolie behandeling en dit onderhoudt je met krulverzorging op dagelijkse/wekelijkse behandel. De

      is een goede krullenshampoo die kokosolie bevat en ook nog eens Curly Girl Methode vriendelijk is. Of je hier nou bekend mee bent of niet, het houdt eigenlijk in dat het vrij is  schadelijke stoffen voor je krullen. Deze krulshampoo is uitermate geschikt voor 3A-4C krullen, dus niet zozeer voor dames met waves.

      Hieronder hebben we twee krulverzorgingsproducten naast shampoo uitgelicht die een uitermate goede toevulling zullen zijn op je krulroutine.

      Design Essentials Curl Stretching Cream

      Design Essentials Coconut Water Curl Refresher

      Wil je meer informatie over krulverzorging en wat jouw krullen precies nodig hebben? We verwijzen je graag door naar onze pagina Krullen. Hier kun je alles vinden wat er te vinden valt over je prachtige krullen en waves. 

       

       

      Welke haarverzorging met kokosolie is geschikt voor droge haren?

      Een goede haarverzorging die kokosolie bevat en daarnaast ook nog eens vrij is van allerlei schadelijke stoffen kom je terecht bij Insight Dry Hair Nourishing Shampoo. Deze shampoo is een weldaad voor je droge haren, het hydrateert en het maakt je haren weer elastische, glanzend en flexibel. Daarnaast is ze vrij van SLS, SLES, minerale oliën, parabenen, kleurstoffen, siliconen en allergenen. Deze shampoo bevat naast kokosolie ook nog eens kalmerende en reconstructieve haverextract dat je haren intensief voedt. 

       

       

      Welke haarverzorging met kokosolie is geschikt voor weerbarstige haren?

      Weerbarstige haren hebben ook extra verzorging nodig, welke is dan diegene die goed aansluit bij de behoeftes van je haren? We hebben het één en ander voor je uitgekomen en wij hebben een multi inzetbaar haarproduct voor je gevonden. Garnier Fructis Macadamia Hair Food Mask kan je namelijk als conditioner masker en als leave-in gebruiken!  En uiteraard bevat dit Food Mask kokosolie, bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten en is ook nog eens vrij van parabenen, siliconen en toegevoegde kleurstoffen. Ooh, en het is ook nog vegan voor de liefhebber. Deze intensieve verzorging is een ideale aanvuller voor je weerbarstige haren routine, beter gezegd zou dit weleens een basis voor je haren kunnen zijn!  Zou fantastisch is dit product! 

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »