• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 22 September 2022

   Krullend haar, maar hoe moet ik het verzorgen?

   Heb jij een natuurlijke bos vol krullen? Welkom bij de krullenclub! Jij weet vast als geen ander dat het verzorgen en stylen van je krullen niet altijd even makkelijk is. Indola en Schwarzkopf hebben de perfecte producten voor jouw krullende haren, die ook nog eens perfect te gebruiken zijn bij de Curly Girl Methode! De Curly Girl Methode is een verzorgingsmethode voor krullend haar. Wat centraal staat bij deze methode is dat je weet wat voor haarkrul je hebt en weet welke ingrediënten je wel en niet moet gebruiken bij jouw haartype. Wil je precies weten wat deze methode inhoud? Lees hier meer over via De Curly Girl Methode: Van A tot Z.

    

   Hoe begin ik met de CG-methode?

   Voordat je begint met de CG Methode is het belangrijk om te weten welk type krul je hebt. Om zeker te weten wat jouw haartype is, kun je kijken op de volgende pagina: Wat is mijn krultype en ontdek de poreusheid & elasticiteit van je krullen. 

   Als je weet wat voor krul je hebt, is het makkelijker om de goede producten te vinden. Het volgende wat je moet uitzoeken is of je haar goed vocht kan vasthouden of niet, dit heet porositeit. Bij lage porositeit heeft je haar meer dan acht uur nodig om te drogen. Bij hoge porositeit heeft je haar minder dan twee uur nodig om te drogen. Op de pagina’s Ik heb laag poreuze krullen en Ik heb hoog poreuze krullen staan alle kenmerken van laag- en hoog poreuze krullen en kom je er dus snel achter welk type haarkrul jij hebt en welke verzorging daar het beste bij past.

    

   Hoe kies ik CG-producten?

   Nu je weet wat voor krultype je hebt en of je lage of hoge poreuze krullen hebt, kunnen we verder zoeken naar de juiste producten. Wat belangrijk is om te weten, is of je producten met of zonder proteïne nodig hebt. Als je laag poreus haar hebt dan heb je voldoende proteïne in je haar, maar te weinig vocht. Een product met een hoge hydratatie is daarvoor belangrijk. Heb je juist hoog poreus haar? Dan heb je genoeg vocht in je haar, maar juist te weinig proteïne. 

    

   Welke CG verzorgingsproducten en stylingproducten heb ik in elk geval nodig?

   De voornaamste producten die je nodig hebt zijn: een (final wash) shampoo, een conditioner, een haarmasker en stylingproducten. Vaak is het niet helemaal duidelijk of je nou wel of niet een shampoo moet gebruiken voor je krullen. Laat het ons uitleggen: Je haar wassen met CG-vriendelijke shampoo is helemaal niet verkeerd en zorgt ervoor dat je je haar voldoende reinigt. Je kan er voor kiezen om het wassen met shampoo af te bouwen. Bij het afbouwen van shampoo gebruik, is het echter belangrijk om een shampoo te gebruiken zonder sulfaten. Wil je meer over weten over het gebruiken van shampoo met krullend haar, lees dan verder op De Curly Girl Methode: Van A tot Z.

   Het is bij het kiezen van de juiste curly producten ook belangrijk om rekening te houden met geblondeerd haar. Hiervoor hebben wij speciale producten en pakketten met producten samengesteld (onder aan de blog te vinden) met producten van Indola en Schwarzkopf. Indola en Schwarzkopf hebben veel producten die erg goed geschikt zijn voor de Curly Girl Methode, inclusief voor de blonde lokken.

    

   Welke producten kan ik bij de CG Methode gebruiken?

   Indola en Schwarzkopf hebben de beste haarverzorgingsproducten voor iedereen met krullen uitgekozen. Bij de gekozen producten hieronder staat ook een ‘productbeschrijving’ met een uitleg hoe alle producten gebruikt moeten worden. Al die producten van Indola en Schwarzkopf hebben wij overzichtelijk onder elkaar gezet voor jou, waarbij je overzichtelijk ziet in welke producten wel proteïne zitten. 

    

   Shampoos met proteïne: 

   Shampoos zonder proteïne: 

   Conditioners met proteïne: 

   Haarmaskers/ treatments met proteïne:

   Styling Producten zonder proteïne: 

    

   Welke producten kan ik goed bij elkaar gebruiken?

   Haarspullen.nl heeft samen met Indola en Schwarzkopf de perfecte Curly Girl pakketten voor jou samengesteld. Zo weet je precies wat geschikt is voor jou en jouw haar. Bij alle pakketten staat een beschrijving van hoe de producten gebruikt moeten worden en waar ze voor geschikt zijn. Hieronder vind je alle pakketten overzichtelijk bij elkaar.

   Schwarzkopf Professional Startpakket

   Schwarzkopf Professional Blondpakket

   Schwarzkopf Professional Stylingpakket

   Indola Startpakket

   Indola Blondpakket

   Indola Stylingpakket

   Indola Carepakket

   CG-proof Starterpakket

   CG-Proof Blondpakket

   CG-Proof Stylingpakket

   CG-Proof Carepakket

   News & updates

   Recente artikelen