• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 15 September 2019

   De Curly Girl Methode: Van A tot Z.

   Curly Girl Methode, wellicht heb je er weleens van gehoord. In de krullenwereld is dit immens groot, en heel veel dames en heren zweren bij deze methode voor hun krullen. Het is tegenwoordig razend populair, en steeds meer dames en ook heren ontdekken deze waanzinnige methode! De Curly Girl Methode! Deze methode is ontwikkeld door Lorraine Massey.

    

   Lorraine Massey heeft zelf een methode ontwikkeld waardoor veel mensen met krullen weer van hun krullen zijn gaan houden. Als je krullen hebt dan weet je dat dit soms de nodige problemen met zich mee brengt. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing, het is dan alleen uitzoeken welke oplossing het beste is. Wil je alle ins en outs weten van deze methode, dan kan je het boek Curly Girl: The Handbook bestellen. 

    

   Wat zijn de basis principes van de Curly Girl Methode?

   De basis principles van de Curly Girl Methode zijn eigenlijk heel simpel. In de Curly Girl Methode wordt er veel gewerkt met haarproducten met natuurlijke ingrediënten, daarnaast zijn er een absoluut aantal dingen die je moet mijden. Hieronder beginnen we met een korte intro, daarna ga we specifieker in op de methode. 

   Shampoos met sulfaten moet je mijden. Hoewel steeds meer dames dit weten, is het een absolute must om shampoos te mijden die schadelijke sulfaten bevatten. Ook zorgen sulfaten ervoor dat je krullen uitdrogen, niet wat je wilt natuurlijk. 

   Stylingsapparaten zoals föhns, krultangen en de stijltang is a no go. Hitte droogt je krullen alleen maar meer en meer uit, als je het echt goed wilt doen vermijd deze dan ook pertinent. Wil je toch liever föhnen, omdat anders je krullen de hele dag nat zijn of omdat je geen bevroren krullen wilt als het vriest, dan is het absoluut aan te raden om een matige warmte stand te gebruiken èn een diffuser te gebruiken. Het is een must dat je je haar wel behandeld voordat je gaan föhnen, voorkomen is ALTIJD beter dan genezen. 

   Vermijd schadelijke ingrediënten. Hierbij denk je aan siliconen (op oliebasis) die je haren afsluiten, sulfaten, parabenen, oliën die geen natuurlijke oorsprong hebben,  schadelijke alcoholsoorten, schadelijke sulfaten en chemische parfum.

   Krullen wassen doe je niet te vaak. We kunnen niet zeggen dat je 2 of keer week of 1 keer in de 10 dagen moet wassen. Dit hangt volledig af van je krullen, je leven en wat je routines. Het is echter duidelijk dat je je krullen niet dagelijks of om de dag moet wassen. Dit is een avontuur die jezelf ontdekt, begin gewoon met een paar dagen ertussen. 

   Krullen verven kan je beter achterwege laten. Verf bestaat vaak uit schadelijke ingrediënten die je krullen niet ten goede doen. Echter zijn er genoeg dames die wel verven en hun krullen blijven sprankelend en bouncy. Het is dan ook aan te raden dat als je wel je krullen wilt blijven verven, om een zo natuurlijk mogelijk product te gebruiken en een final wash shampoo te gebruiken. 

   Borstels en kammen kan je beter laten voor wat het is. We horen je al denken, hoe moet ik dan de knopen uit met krullen krijgen? Je vingers kunnen dit heel goed, en op je kunt hier veel zorgvuldiger mee omgaan zonder je haren kapot te trekken. Haarbreuk wil je voorkomen en dat doe je op deze manier. 

   Gebruik hydraterende ingrediënten. Krullen zijn van nature droog, daarom is hydrateren zo onwijs belangrijk. Hoeveel je krullen nodig heeft en wanneer ze haar balans weer heeft is het raadzaam om de test te doen. Ook deze vindt je verder in het artikel.

    

   Wat moet ik mijden als ik de krullen verzorg volgens de Curly Girl Methode?

   Om het overzichtelijk te houden en het simpel te maken hebben we een rijtje voor je opgesteld zodat je direct ziet welke producten je het beste kunt mijden. 

   • Shampoo
   • Föhn
   • Kam + borstel
   • Hitte
   • Sulfaten
   • Alcohol
   • Siliconen op oliebasis
   • Minerale oliën en waxen
   • Parfum

   Waarom alleen siliconen op oliebasis? Omdat hierdoor 'build-up' door ontstaat. Er bestaan namelijk ook siliconen op waterbasis, en die kan je zo uitspoelen zonder daar een shampoo voor nodig te hebben. Deze wordt gebruikt door dames die toch föhnen of stijlen op een zo veilig mogelijke manier. 

    

   Wat moet ik juist gebruiken als ik mijn krullen verzorg volgens de Curly Girl Methode?

   Nu je weet wat je moet mijden volgens de Curly Girl Methode, hebben we natuurlijk ook een eenvoudige lijst opgesteld met producten die je juist wel moet gebruiken voor je prachtige krullen. 

   • Milde cleansing ingrediënten   
   • Verwekers - Shea butter, Olijfolie en plantaardige oliën
   • Proteïnes -  tarwe, tarwekiemen of soja
   • Humactants* - panthenol, plantaardige glycerine, sorbitol
   • Moisturizers - amino acids & aloe vera 
   • Styling gel ingrediënten - PVP en PVP/VA (water oplosbaar)

   *Note - humectants is een wateraantrekkende ingrediënt die water ook vasthoudt. Glycerin voorkomt haarbreuk voor diegene die hun krullen nog wel willen borstelen. Het is echter niet voor iedere krul geschikt. o.a. glycerin is afhankelijk van vochtigheid. Hierdoor kunnen je krullen over-moisterized raken en lage vochtigheid kan zorgen voor pluis. Het is dus echt van groot belang om je krullen te begrijpen en weten wat ze nodig hebben :)

    

   Welke natuurlijke oliën kan ik wel gebruiken volgens de Curly Girl Methode?

   Oliën zijn niet per definitie verkeerd voor je krullen, beter gezegd je krullen hebben enorm veel baat bij de juiste oliën! Uit onderzoeken is gebleken dat oliën die rijk zijn aan linolzuur, oliezuur en palmitinezuur een beschermingslaag om je haar heen vormen. Het voordeel hiervan? Dat je krul minder snel breekt als je het kamt of borstelt. Daarnaast zorgen oliën voor een natuurlijke heat protectant als je toch in de weer gaat met een stijltang of een föhn. Avocado olie fungeert bijvoorbeeld als een SPF (tussen de 4 en 10).

    

   Stappenplan: hoe begin ik met de Curly Girl Methode?

   Voordat je daadwerkelijk krulverzorging kan aanschaffen is het van belang dat je weet hoe je krullen in elkaar zitten. Daarom hebben wij een stappenplan voor jou ontwikkeld!

   Wat is mijn krultype en ontdek de poreusheid & elasticiteit van je krullen. Je krultype is niet allesbepalend, maar het is wel handig om te weten wat voor krultype je hebt. Wat belangrijker is om te ontdekken hoe de poreusheid gesteld is. Op basis van deze informatie kan je rekening houden met je routine en krulproducten zodat je krullen nog mooier en stralender wordt. Haarelasticiteit is ook een belangrijk onderdeel, en met een simpele test ben je daar snel achter. Je ontdekt of je krulproducten met proteïne moet aanschaffen of toch juist zonder. 

   Weet je of je laag poreuze krullen hebt of hoog poreuze krullen? Dan kan je verder met de volgende stap.

   Ik heb laag poreuze krullen. Als je laag poreuze krullen hebt dan zijn er een aantal essentiële dingen waar je rekening mee moet houden. Droog je haar snel of niet, neemt het snel producten tot zich of juist weer niet. Door dit soort kenmerken duidelijk te krijgen, wordt het steeds makkelijker om het juiste krulproduct of krulverzorging te vinden voor je krullen. 

   Ik heb hoog poreuze krullen. Als je hoog poreuze krullen hebt dan zijn de kenmerken anders, en vraagt om een totaal andere aanpak dan de laag poreuze krullen. Je ontdekt of je dikkere, rijkere krullencreams nodig hebt of juist luchtige varianten. 

    

   Test hier je haren op porositeit en elasticiteit 

    

   Nu je weet welke type krullen je hebt kan je aan de slag gaan met de Curly Girl Methode.

   Essentiële routinetips voor alle krullenbollen. Ontdek hier welke routine aan te raden zijn en hoe je deze eenvoudig kan toepassen. Nu je weet hoe je krullen in elkaar steken, is het uiteraard een volgende stap om te kijken welke routines kan toepassen in je nieuwe krullen avontuur. 

   Welke krullen crème past het beste bij jouw krultype? Krullen zijn van nature droog, dus ongeacht welk type krul je hebt verzorgen zul je. Hier ontdek je welke krullencream het beste past bij krultype en of je laag of hoog poreuze krullen hebt. 

   Nu heb je de basis van dit avontuur, laten we verder gaan met de tips, tricks en daadwerkelijke krulverzorging!

    

   Hoe zit het nu met wel of niet gebruik van shampoo en de Curly Girl Methode?

   Moet je direct stoppen met shampoo of? Uiteraard hoeft dat niet. Je kan langzaamaan je shampoo gebruik afbouwen, je hoeft niet direct cold turkey te gaan. Echter is de laatste keer wassen wel raadzaam om een shampoo met sulfaten te gebruiken zodat alle build-up uit je krullen zijn. Hoewel de shampoo voor de Final Wash sulfaten moeten bevatten, moeten ze wel vrij zijn van siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Waarom? Deze wil je er juist uit je prachtige krullen wassen! 

   De Final Wash doe je uiteraard maar één keer, maar je ziet dat veel krullenbollen in grote lijnen de CG methode aanhouden maar toch weleens iets gebruiken wat niet CG vriendelijk is. Heb je last van build-up? Dan is de Final Wash shampoo ook ideaal! Hieronder vind je geschikt Final Washes voor je krullen.

   NOTE - Als je krullen hebt die fijn zijn of heb je een lossere krul, dan kan het zo zijn dat helemaal stoppen met shampoos niet voor je werkt. Je krullen worden vettig met de Curly Girl Methode. Dat is waar de "low-poo" shampoo om de hoek komt kijken, ook wel bekend als een sulfaatvrije shampoo. Hoe langer je volgens de Curly Girl Methode werkt, hoe meer je krullen en je hoofdhuid in balans raken. 

    

   Curly Girl methode helpt jou een routine vinden die naadloos aansluit aan jouw krullen en haar speciale wensen en je leefstijl. 

    

   Welke technieken kan ik het beste toevoegen aan mijn krulregime?

   Het draait niet alleen maar om producten die vrij zijn van meuk, zeker niet. Ook methodes zoals scrunchen en SOTC zijn van belang. Verder als je je haren wilt wassen of een producten aan je haren wilt toevoegen doe je het niet op de normale manier, gewoon er even in wrijven/massageren. Wrijven is absoluut niet goed voor je krullen. Wat je dan beter kan doen?

   Masseren en "praying hands" toepassen aan je routine. 

   Ook van belang is het scrunchen (kneden) van je krullen. Vooral als je je conditioner in je haren doet, hang dan ook op de kop. Je haren zullen dan van zichzelf in 'clumps' (secties) gaan vormen, laat deze clumps voor wat het is. Voeg ook de producten toe met de praying method en vervolgens scrunchen. Als je daarmee klaar bent laat je je krullen in secties zitten en ga je ploppen. 

   Er zijn uiteraard nog veel meer methodes, maar om niet helemaal ondersteboven te raken van alle informatie is dit een mooie basis. 

    

   Zijn alle soorten alcohol slecht en moet ik deze vermijden in de Curly Girl Methode?

   Nee, niet alle soorten alcohol zijn schadelijk voor je krullen, het is zelfs zo dat er een aantal soorten ingrediënten zijn die je krullen juist gunstig zijn als je droge krullen hebt of een droge hoofdhuid. Waarom? De goede soorten alcohol zijn een vettig soort alcohol.

    

   De alcohol soorten die je moet mijden volgens de Curly Girl Methode:

   • Alcohol
   • Alcohol denat of SD Alcoholsoorten (dus bijv SD Alcohol 40)
   • Ethanol
   • Isopropyl
   • Porpanol
   • Propyl
   • Witch hazel (hamamelis)

    

   De alcohol soorten die je niet hoeft te mijden volgens de Curly Girl Methode:

   • Behenyl alcohol
   • Benzyl alcohol
   • Cetyl alcohol
   • Cetearyl alcohol
   • Myristyl alcohol
   • Lauryl alcohol
   • Propylene Glycol
   • Stearyl alcohol
   • Isocetyl alcohol
   • Isostearyl alcohol
   • C30-50 Alcohol
   • Lanolin alcohol

   Echter geeft Lorraine Massey wel aan dat na lang gebruik van alcohol je krullen wel kunnen beschadigen. Maak hierin dus de keuze voor jezelf, en ontdek vooral wat voor jou en je prachtige krullen werkt!

    

   Stap 1. Hoevaak was ik mijn krullen volgens de Curly Girl Methode?

   Hoevaak jij je krullen wast hangt ervan af welke krullen jij hebt. Echter geld voor iedere krul, uitspoelen met koud water. Dit om de schubben te sluiten van je krullen, dit bevorderd de glans en gaat pluis tegen.

   Heb je wavy haar oftewel natuurlijk slag? Dan was jij je krullen volgens de Curly Girl Methode 1 keer per week. Echter begin je met een conditioner om je haren te verzorgen en te beschermen zodat de shampoo zo min mogelijk je krullen beschadigen. Let op de je een milde shampoo gebruikt die vrij is van sulfaten. Shampoos die je hiervoor kan gebruiken zijn uiteraard vrij van sulfaten. Je eindigt ook met een conditioner. 

   Heb je krullen die vallen binnen de categorie 3, dan is was jij je krullen één keer in 7 tot 10 dagen volgens de Curly Girl Methode. Daarnaast co-wash je met water en & conditioner.

   Heb je krullen die vallen binnen categorie 4 dan is het raadzaam om je krullen bijna niet te wassen. Tussen co-wash dagen is het raadzaam om je krullen vochtig te maken en gelijk over te gaan naar stap 2. Conditioning van je krullen. 

   *Side note - houd je krullen goed in de gaten, en kijk hoe ze reageren. De één wast zijn of haar krullen 1 maal in de 3 dagen omdat ze daar beter op reageren, en ander bijna niet. De CG methode is een mooie opstart, en ga vanuit daar verder kijken ♡ 

    

   Stap 2. Hoe condition ik mijn krullen met de Curly Girl Methode?

   Waves - Met golvende haren kan je een klein beetje conditioning in je krullen laten zitten. Je spoelt dus niet alles uit. Het is belangrijk dat jij je prachtige krullen verzorgt. Mits je hele fijne waves hebt, dan kan de conditioner er juist voor zorgen dat je wavies verzwaren en dus uitzakken.

   Krullen type 3 - Afhankelijk van je krullen spoel je de conditioner eruit of laat je het juist zitten. Dit heeft te maken met de behoeftes van je krullen. Heb je poreuze krullen dan is het natuurlijk van belang dat je de conditioner niet uitspoelt. Heb je dat niet, dan spoel je de conditioner niet uit. Je wilt namelijk niet je krullen verzwaren zodat de krul eruit zakt. 

   Krullen type 4 - Je krullen hebben intense moisture nodig. Wrap je krullen dan ook voor 15 minuten en zorg voor warmte door o.a. aluminium erom heen te doen en daarover een handdoek. Een goede moisture boost is van belang, je krullen schreeuwen erom. Spoel na 15 minuten alle conditioner eruit, dit doe je om een 'film' om je krullen te voorkomen.

   Als je je conditioner in je krullen doet is het een aanrader om de conditioner er ook in te kammen, op deze manier zorg je ervoor dat alle klitten uit je krullen zijn en de conditioner ook echt goed verspreid wordt door je krullen. 

    

   Stap 3. Hoe droog en stijl ik mijn krullen met de Curly Girl Methode?

   Voordat je je krullen gaat drogen is het raadzaam om een leave-in conditioner in je krullen te doen met zeik nat haar. Natte haren zonder uit te knijpen. De leave-in lockt het vocht als het ware in je krul, gebruik vervolgens een stijlproduct als een gel of mousse en ga vervolgens verder met drogen. 

   Je krullen drogen volgens de Curly Girl Methode houdt in dat je je krullen droogt met gebruik van een microvezel doek of een hydrofiele doek. Heb je dit niet in huis, niks aan de hand! Pak een kantoenen shirt uit je kast om overtollig vocht uit je krullen te verwijderen. Dit doe je door ondersteboven te hangen en de krul er goed in te knijpen. Met of zonder haarproduct, dit hangt af van je type en soort krul. 

   Je krullen te laten drogen aan de lucht is uiteraard de minst schadelijke manier.  Als jij je krullen aan de lucht laat drogen is het absoluut verboden om niet aan je krullen te komen, let it be. Zo kunnen ze in de ideale vorm opdrogen. 

   Waves - Om iets meer krullen te creëren scrunch je krullen droog of zet je krullen vast met een pin/schuifje.

   Krullen type 3 - Als je krullen volledig droog zijn gooi je krullen naar voren en kneed je krullen om volume aan je krullen toe te voegen.

   Krullen type 4 - Lorraine raad dames en heren met deze type krullen om heel simpel de methode 'wash & go' te gaan. Echter stijl je krullen hoe jij dat graag wilt, het is echter wel van belang dat je hitte vermijd en producten gebruikt die Curly Girl Methode Proof zijn. Wat je krullen nodig hebben hangt af van de poreusheid en de elasticiteit van je krullen. 

   Side note - ook voor dit geldt, probeer uit en ontdek. Wellicht dat je alleen een leave-in conditioner in je krul wilt doen, het vervolgens wilt inbinden met een t-shirt (ploppen) en er daarna een stylingsproduct erin wilt doen. Alles is mogelijk.

    

   Stap 4. Hoe slaap ik zodat mijn krullen niet beschadigen en goed blijven zitten?

   Slapen is een ontzettend belangrijk onderdeel van de CG-Method. Het zorgt er niet alleen voor dat je krullen bijna niet beschadigd raken, het zorgt er ook voor dat op de dagen dat je niet wast minder werk hoeft te verrichten. Je krullen blijven namelijk zo goed als in model. Wat enorm bekend is is het slapen op een satijnen kussensloop, echter zijn er veel mensen die dit gewoonweg niet fijn vinden liggen. En dat is begrijpbaar. Er zijn gelukkig meer opties, je kan namelijk een soort van satijnen slaapmuts aanschaffen, of wat heel veel gebeurd is een losse pineappele maken van je krullen met een satijnen scrunchie of gewoon van katoen. De pineappele maak je bovenop je hoofd, zodat je niet op je krullen gaat liggen. 

   Hoe meer intact je krullen blijven in de nacht, hoe minder werk je hoeft te verrichten op refreshdays. 

    

   Stap 5. Hoe zit dat precies met re-fresh days voor je krullen?

   Je merkt wellicht dat de CG Methode niet alleen simpel een aantal producten is en klaar, het is er alles omheen wat uiteindelijk een doorslag zal geven. Waar niet iedere dag krullen gewassen worden, is waar de heerlijke re-fresh dagen komen. Ook hierin zijn er 1001 varianten wat je kan doen, maar om het overzichtelijk te houden komen we met de meest voorkomende tips.

   Als je je krullen wilt re-freshen kan je dit zowel nat als droog doen. Heb je nog een perfect krul? Dan kan je prima af met bijvoorbeeld een leave-in of krulcream in je krullen te doen d.m.v. de praying hands techniek en te scrunchen.

   Gebruik water als je krullen er niet helemaal meer uitzien of dat ze enorm dorstig zijn. Maak je krullen eerst nat en doe dan het product in je krullen. Ook zie je dat veel dames en heren het tegelijk doen. Kijk wat jij het fijnste vindt. Laat je krullen drogen aan de lucht of gebruik een diffuser. 

    

   Waarom gebruik ik eigenlijk een gel/mousse/krulcream voor mijn krullen?

   Als je deze vraag stelt krijg je dik 9 van de 10 keer als antwoord dat het je krullen definieert, en dat klopt. Alleen gebruik je het niet alleen daarom. Je gebruikt een gel of Cream ook om vocht in je krullen te locken, het creëert een soort 'cast' om je krul. Op deze manier kunnen je krullen goed opdrogen, vocht blijft in je krul én je krul blijft in vorm. Als je krullen dan eindelijk zijn opgedroogd kan je de SOTC methode toepassen, ook wel bekend als Scrunch Out The Crunch. Het harde laagje van de gel kneed je uit je krullen, zodat je een prachtige krul overhoud! 

   Een mousse wordt vooral gebruikt voor dames en heren met waves, ook wel slag genoemd. Dit is namelijk een licht product dat je haren niet verzwaard. Mousse wordt veelal gebruikt na het "ploppen". Echter heb je ook dames met krultype 3A/3C die een mousse gebruiken als allerlaatste product in hun regime. 

    

   Waarom zou ik een treatment gebruiken voor mijn krullen?

   Treatments, haarmaskers, Deep Condition..er is van alles maar wanneer gebruik je nu wat. 

   In het heel kort, treatments gebruiken je gemiddeld 1 maal per maand. Kijk of je krullen uitgezakt zijn of als ze extreem droog zijn. Rijstwater of een Olaplex nm.3 is ideaal als je uitgezakte krullen hebt, deze treatment helpt om je overmatig zachte krullen weer te laten herleven. 

   Een Deep Condition gebruik je om de moisture te herstellen van je krullen. 

   Gebruik treatments niet te veel, als je je weg vindt met de juiste producten is de balans van proteïn/moisture ideaal. Je zou dan zelden gebruik te hoeven maken van een treatment. Een treatment is een soort van last rascue om de enorme mis balans te herstellen.

    

   Welke Final Wash Shampoo kan ik het beste gebruiken om te starten met de Curly Girl Methode?

   Wella Invigo Clean Scalp Anti-Dandruff Shampoo 

    

    

   Welke shampoos zonder proteïne zijn Curly Girl Methode Proof?

   Design Essentials Coconut & Monoi Nourishing Shampoo bevat glycerin

   Keracare Curlessence Shampoo bevat glycerin en caprylyl glycol

   Kis Green Curl Shampoo bevat glycerin

   Kis Green Volume Shampoo bevat glycerin en guar hydroxypropyltrimonium chloride

    

   Welke shampoos met proteïne zijn Curly Girl Methode Proof?

   Design Essentials Almond & Avocado Sulfate-free Shampoo bevat hydrolyzed wheat protein

   Keracare Hydrating Detangling Shampoo bevat hydrolyzed wheat protein

   KeraCare 1st Lather Shampoo bevat hydrolyzed wheat protein

   Maria Nila Therapy Revive Shampoo bevat hydrolyzed vegetable protein en glycerine

   CHI Tea tree Oil Shampoo bevat hydrolyzed silk

   CHI Infra Shampoo bevat hydrolyzed keratin, hydrolized silk en hexylene glycol

   Schwarzkopf Mad About Waves High Foam Cleanser bevat hydrolized keratin en propylene glycol

    

   Welke co-wash zonder proteïne is Curly Methode vriendelijk?

   KeraCare Curlessence Moisturizing Co-Wash bevat glycerin, cetrimonium chloride en caprylyl glycol

    

   Welke zilvershampoo met proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   Biosilk Color Therapy Cool Blond Shampoo bevat hydrolyzed silk

    

   Welke zilverconditioner met proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   REF Hair Silver Conditioner bevat hydrolyzed quinoa en glycerin

    

   Welke droogshampoo zonder proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   L'Oreal TecniArt Morning After Dust Droogshampoo

    

   Welke droogshampoos met proteïne zijn Curly Girl Methode vriendelijk?

   Maria Nila Cleansing Powder 60 gr.

   Maria Nila Cleansing Powder 120 gr.

    

   Welke conditioner zonder proteïne zijn Curly Girl Methode Proof?

    

   Maria Nila Eco Therapy Revive Conditioner bevat hydrolyzed vegetable protein en glycerine

   KeracareCurlessence Moisturizing Conditioner bevat glycerin en caprylyl glycol

   Kis Green Curl Conditioner bevat glycerin, polyquaternium-39 en caprylyl glycol

    

   Welke conditioner met proteïne is CG vriendelijk?

   Design Essentials Natural Almond & Avocado Moisturizing & Detangler Conditioner - bevat hydrolyzed wheat protein

   Biosilk Silk Therapy with Coconut Oil - bevat glycerin en silk

    

   Welke Co-Wash is Curly Girl Methode Proof?

   KeraCare Natural Texture Honey Shea Co-Wash bevat glycerin

   KeraCare Curlessence Moisturizing Co-Wash bevat glycerin, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

    

   Welke Leave-ins zonder proteïne zijn Curly Girl Methode vriendelijk?

   Design Essentials Coconut & Monoi Leave-In Nourisherbevat glycerin

   KeraCare Natural Textures Leave-in Conditioner gevat glycerin

   Affinage Miracle Mist Leave-in Treatment 12 Miraculous Effects - bevat cyclopentasiloxane

   KeraCare Curlessence Leave-In Conditioner bevat caprylyl glycol en polyquaternium-37

    

   Welke Leave-in met proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   KIS Kerashield Leave-in bevat hydrolyzed wheat protein, keratin amino acids en propylparaben

    

   Welke gel zonder proteïne is Curly Girl Methode proof?

   Design Essentials Coconut & Monoi Moisturizing Edge Control Glaze bevat glycerine en propylene glycol

   Design Essentials Almond & Avocado Honey Curl Forming Custard bevat silk amino acids

   Keracare Natural Textures Curl Defining Custard  bevat glycerin

   Keracare Curlessence Curling Jelly bevat glycerin, polyquaternium-11 en caprylyl glycol

    

    

   Welke gel met proteïne is Curly Girl Methode proof?

   Design Essentials Almond & Avocado Defining Creme Gel bevat hydrolyzed wheat protein, silk amino acids en wheat amino acids

   Design Essentials Natural Almond & Avocado Honey Curl Forming Custard bevat glycerine en proteïne hydrolyzed silk

    

   Welke stylingsproducten zonder proteïne zijn Curly Girl Methode proof?

   Maria Nila Ocean Spray

   Design Essentials Coconut & Monoi Coconut Water Curl Refresherbevat glycerin en panthenol

   Design Essentials Coconut & Monoi Intens Shine Oil Mist

   Mediceuticals Define Thickening Lotion

   KeraCare Curlessence Healthy Edgesbevat glycerin en caprylyl glycol

   Fudge Curl Revolution Mist bevat glycerin en cetrimonium chloride

   The Insiders Curl Crush Velvetine Styling Cream bevat Cyclopentasiloxane, Polyquaternium, Parfum, Hydroxycitronellal en Hexyl Cinnamal

    

   Welke krullencreme met proteïne is Curly Girl Methode Proof?

   Design Essentials Almond & Avocado Curl Stretching Cream bevat silk amino Acids en keratin amino acids

   Design Essentials Almond & Avocado Twist & Setting Lotionbevat hydrolyzed wheat potein

   Schwarzkopf Osis+ Bouncy Curls -  bevat propelyne glycol, glycerin & panthenol. 

   Keracare Curlessence Curl Activator bevat glycerin en keratin, caprylyl glycol en hydrolyzed keratin

    

   Welke krullencreme zonder proteïne is Curly Girl Methode Proof?

   Maria Nila Curlicue Creme 

   Design Essentials Honey & Shea Edge Tamer bevat glycerin

   Design Essentials Coconut & Monoi Curl Defining Gel bevat glycerin en hydroxypropyltrimonium honey

   TIGI Curls Rock Amplifier bevat cyclomethicone

   TIGI On the Rebound Creme bevat glycerin en propylene glycol

   Mediceuticals Dimension Styling Krullencreme 

    

   Welke mousse met proteïne is Curly Girl Methode Vriendelijk?

   Design Essentials Almond & Avocado Curl Enhancing Mousse bevat proteïne hydrolyzed wheat protein

   SexyHair Curly Curl Power Curl Bounce Mousse - bevat hydrolyzed wheat protein

    

   Welke mousse zonder proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   TIGI Foxy Curls Extreme Curl Mousse bevat PEG-12 Dimethicone wat op waterbasis is (meningen zijn hierover verdeelt)

   Schwarzkopf Mad About Curls Light Whipped Mousse bevat castor oil, die kán hetzelfde reageren als proteïne. 

    

   Welk haarmasker/treatment met proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   Design Essentials Almond & Avocado Daily Moisturizing Lotion bevat hydrolyzed wheat protein

   Maria Nila Eco Therapy Revive Masque bevat hydrolyzed vegetable protein en glycerine

    

   Welk haarmasker/treatment zonder proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   Flow Cosmetic Coconut Milk Creamy Hair Mask bevat glycerin en phytic acid

   Olaplex Hair Perfector no.3  - bevat Polyquaternium-37 wat voor fijne en dunne krullen build-up kàn veroorzaken. Bevat daarnaast humectant propyleen glycol en glycerin.

   Design Essentials Coconut & Monoi Deep Moisture Treatment 

   Keracare Style Essential Oils 120ml

   Keracare Style Essential Oils 240ml

   KeraCare Curlessence Oil Cocktail 

    

    

   Welke olie zonder proteïne is CG vriendelijk?

   Bao-Med Pure Skin Scalp & Hair Oil 

   CHI Tea Tree Oil Soothing Scalp Spray bevat hydrolized silk, propylene glycol en hexylene glycol

    

   Welke heatprotectant met proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   Tigi Superstart Blow Dry Lotion bevat wheat amino acids

    

   Welk Beach Salt Spray is Curly Girl Methode vriendelijk?

   Fudge Prep Salt Spraybevat humactant sorbitol. Ideaal voor wavies(type 2)!

    

   Welke hydraterende water zonder proteïne is Curly Girl Methode vriendelijk?

   KeraCare Curlessence Coco Water bevat glycerin en caprylyl glycol

    

   Welke pure oliën hebben een sealende werking op mijn krullen?

   Nanoil Castor Olie is van koude persing, biologisch en ongeraffineerd 

   Nanoil Jojoba Oil is van koude persing, biologisch en ongeraffineerd

   Nanoil Sweet Almond Oil is van koude persing, biologisch en ongeraffineerd 

    

   Welke pure oliën hebben zowel een hydraterende werking als een sealende werking op mijn krullen?

   Nanoil Avocado Oil is van koude persing, biologisch en ongeraffineerd 

   Nanoil Argan Oil is van koude persing, biologisch en ongeraffineerd 

    

   Dit artikel wordt regelmatig aangevuld zodat de informatie up to date blijft. Mocht je verder nog vragen hebben over de Curly Girl Methode of heb je op - en aanmerkingen dan horen wij dit graag. Stuur een mail naar ons team via [email protected].

    

   Welke accessoires zijn Curly Girl Methode proof?

   The Insiders Curl Crush Anti-Frizz Hair Towel 

    

   Waar kan ik meer informatie vinden zodat ik de beste keuze kan maken voor mijn krullen?

   Zo ga jij om met laag poreuze krullen!

   Zo ga jij om met hoog poreuze krullen!

   Dè tip om je droge haren te herstellen

   Waar moet ik opletten bij het verzorgen van mijn krullen?

    

   Waar kan ik mijn vraag stellen over de Curly Girl Methode?

   Heb je na het lezen van bovenstaande artikel en de andere artikelen waar wij naar verwijzen nog steeds een brandende vraag? Stel je vraag aan ons team en wij zullen je verder helpen in je CG lifestyle! Stuur je  vraag via [email protected], bel ons team tijdens kantooruren of kom gezellig langs bij ons afhaalpunt in Zwolle! 

   *Disclaimer - wij gebruiken CG vriendelijk en proof door elkaar, dit kan wat verwarrend zijn. CG vriendelijk houdt in dat er ingrediënten inzitten die voor de één heel voordelig uitpakt en voor de ander juist niet. De Curly Girl Methode is een avontuur die jij aangaat met je krullen, dat maakt het juist zo leuk! Wat voor de een goed werkt, hoeft dus voor de ander (met dezelfde haareigenschappen) niet te werken… Het blijft een zoektocht en een kwestie van veel uitproberen! 

   • Hannah Visser

    Geplaatst op vrijdag 9 april 2021 14:15

    Hoi Thamara,

    De mousse van Moroccanoil is op dit moment de enige die CG proof is binnen ons assortiment.

    Team Haarspullen

   Toon meer

   News & updates

   Recente artikelen