• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 13 Augustus 2022

   Alles wat je moet weten over natuurlijke deodorant

   Deodorant hebben we allemaal wel in onze kastjes en (sport)tassen liggen. Vaak nemen we deodorants overal naartoe, want stinkend de dag door, dat willen we niet. Maar heb je wel eens stilgestaan bij wat en welke soort deo je gebruikt en wat de effecten hiervan zijn? Dit kan een schadelijk effect hebben op jouw oksels en zweetklieren. Daarom zijn natuurlijke deodorants een nieuwe trend - hot and happening. Maar hoe en wat voor soort deo kan je dan gebruiken zonder dat dit schade oplevert? In deze blog krijg je alle weetjes over deodorant en hoe je dit anders kunt aanpakken!

    

   Wat voor soorten deodorants zijn er?

   De zomer is hier, het weer is prachtig, het is heet… en dat betekent zweten. Maar ook een goede workout kan hier voor zorgen. Zweten kan hartstikke lekker zijn, het is zelfs goed voor je! Dit natuurlijke mechanisme is er zodat je lichaamstemperatuur afkoelt. Maar de nare geurtjes laten we liever achterwege. En daar komt deodorant om de hoek kijken. Maar welke soorten deo’s zijn er eigenlijk?

    

   Anti-transpirant - Dit is de meestvoorkomende deodorant. Deze deodorant maskeert de geurtjes van het zweten. Anti-transparant deodorant elimineert de bacteriën die bij zweet vrijkomen.

    

   Anti-perspirant - Deze deodorant gaat het zweten zelf tegen. Dit wordt vooral gebruikt om het zweet te verminderen. Dit doet de deodorant door de uitgang van de zweetklieren te blokkeren. 

    

   Verschillende types van deodorant

   Hieronder volgen nog een paar soorten deodorant:

   • De spray: sprayflacon waar een geur in zit. Vooral bedoeld om geuren te maskeren. Handig voor tussendoor, om even de zweetgeur weg te krijgen
   • De roll-on: deo’s met een ronde kop, die rolt over de huid. Dit gebruik je vooral voordat je gaat zweten.
   • De stick: lijkt op de rol deo, maar is het niet! Het is een harde stick die je op de oksel smeert Handig, en heeft vaak een lichte frisse geur.
   • De crème: verzorgend voor de huid van de oksels en voorkomt uitdrogingen.
   • De natuurlijke deodorant: 100% natuurlijk en ruikt fantastisch.

    

   Nu je de verschillende vormen van deodorant weet, weten we nog niet wat nu het beste voor onze oksels is. Lees snel verder en ontdek wat de natuurlijk deodorant is.

    

   Wat is een natuurlijke deodorant?

   Onze badkamerkastjes en beautycases lijken steeds groener te worden. Maar toch is er veel weerstand tegen ‘natuurlijke deodorant’. Ze zouden niet efficiënt genoeg zijn. Toch beloven veel merken een langdurige fris gevoel! Maar wat is een natuurlijke deodorant? In deo’s kunnen ook niet-natuurlijke ingrediënten aanwezig zijn. Denk aan triclosan, ftalaten, alcohol, synthetische parfums of drijfgassen. Vaak bedoelen we dan met ‘natuurlijke’ meestal ingrediënten die van plantaardige oorsprong zijn. In dit geval dus een deo die 100% natuurlijk is! Maar is er ook een verschil tussen natuurlijk en aluminiumvrije deodorant?

    

   Is er een verschil tussen een natuurlijke deodorant en een aluminiumvrije deodorant?

   Ja, zeker! Deodorants zorgen er over het algemeen voor om geurtjes te maskeren, maar niet om zweet tegen te gaan. Ze bevatten tientallen stoffen die allemaal een bepaalde functie hebben. Aluminium is hier één van. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de poriën worden afgesloten in de oksel. Dit verstoort het natuurlijke proces van zweten. Of aluminiumvrije deodorants schadelijk is voor mensen is meer onderzoek voor nodig. Dit is het verschil met een natuurlijke deodorant:

    

   In aluminium deodorants zitten aluminiumzouten wat wil zeggen dat er meer kans is op huidirritaties, en je kleding kan verkleuren of aantasten. De natuurlijke deodorant wordt steeds populairder. Meestal kiezen mensen voor deze deodorant vanuit gezondheidsoverwegingen, of milieubewustzijn. De natuurlijke deo is qua vorm en verpakking ook divers, waardoor je bijvoorbeeld niet perse met een spuitbus of roller aan de slag hoeft, maar met een crème! Daarnaast zijn de verpakkingen van de natuurlijk deodorants milieuvriendelijk. 

    

   Wat zijn de voor- en nadelen van een natuurlijke deodorant?

   Nu we weten wat het verschil is van aluminiumvrije en natuurlijke deodorants is het ook interessant om de voor- en nadelen van de natuurlijke deodorant te vertellen. Het is best een opgave om zomaar over te stappen van chemische deo’s waarbij het zweet misschien gaat stinken. En dat is logisch, als mens kiezen we vaak de ‘bekende’ weg. Maar is dit ook de veiligste? Het aanpassen van jouw deo kan een grote impact hebben op je lichaam. En daar moeten we ons hele leven nog mee! Daarnaast zijn de natuurlijke deo’s milieuvriendelijker en is het mogelijk om het te hergebruiken, ‘refill’ ook wel genoemd. Hier voorkom je dat je plastic verpakkingen verspilt. Vriendelijk voor de wereld en goed voor je lijf!

    

   Kan ik zomaar overstappen op een natuurlijke deodorant?

   Als jouw oksels gewend zijn aan deo’s met aluminium, dan zul je merken dat de zweetklieren eerst moeten afkicken van deze ingrediënten. De zweetklieren moeten eerst de ‘troep’ uitscheiden en dit kan gepaard gaan met wat geur. Helaas! Maar niet getreurd, want het is allemaal voor een goed doel! De eerste twee weken na het stoppen van de deodorant die je gebruikt kan het dus zijn dat je zweetgeuren gaat ruiken. Het is even doorzetten, maar hierna raakt de zweetproductie meer in balans. Na een lange termijn zul je ook minder ‘vocht’ oksels hebben. That’s what we want, right? In de tussentijd kun je verfrissingsdoekjes meenemen en met je natuurlijke deo-stick bijsmeren. Yes! Ben je al ready naar de overstap met natuurlijke deodorants? Bekijk ons assortiment!

    

   Welke natuurlijke deodorants heeft Haarspullen in het assortiment?

   Haarspullen heeft verschillende deodorants die jou gelukkig kunnen maken! Zo hebben we het fantastische merk ‘Attitude’ die 100% natuurlijk zijn! Hieronder hebben we een lijstje gemaakt waaruit je jouw favoriet kunt kiezen:

   Make the world better and yourself!

   News & updates

   Recente artikelen