Haarverzorging is ook belangrijk voor mannen!

  • By Sanne
  • Thursday 23 / 05 / 2019 0
Haarverzorging is ook belangrijk voor mannen!

Haarverzorging is niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook zeker voor mannen. De ene man word sneller kaal, de andere sneller grijs en de een heeft meer haar dan de ander. Bij mannen is er dus ook veel verschil, maar haarverzorging is bij ieder haartype belangrijk. Lees verder voor wat tips over het verzorgen van je haar en om het net een extraatje te geven!

Tip 1: Gebruik een goeie shampoo en conditioner!

Onderschat dit niet. Let goed op wat voor shampoo en conditioner je gebruikt. Het is belangrijk dat je een kwalitatief goeie shampoo en conditioner gebruikt. Het is nog beter als deze natuurlijk zijn en niet synthetisch. Gebruik bijvoorbeeld de Reuzel Daily Set deze set bevat een shampoo en een conditioner voor reiniging van het haar en het hydrateren van de hoofdhuid. 

Tip 2: Verzorg niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid!

De hoofdhuid is ook erg belangrijk bij de verzorging van je haar. Het staat namelijk samen met het eindresultaat van je haar. Voorkom bijvoorbeeld schilfers en een droge huid door hydraterende producten te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld na het gebruik van een shampoo de American Crew Daily Conditioner. Deze conditioner versterkt het haar en de hoofdhuid en reinigt het grondig. Hierdoor heeft het haar een goede basis om gezond te blijven, niet vet te worden en tegelijkertijd ook nog vochtig te blijven. 

Tip 3: Was je haar goed maar niet te vaak!

Veel mesen wassen veel te vaak hun haar. Daardoor tast je de kwaliteit van het haar en hoofdhuid aan. Om onzuiverheden te voorkomen kan je het beste 3 keer per week je haar wassen met bijvoorbeeld een Schwarzkopf antiroos shampoo. Deze shampoo versterkt de schoonheid van het haar van binnenuit. De shampoo is verrijkt met pro-vitamine B5 en vitamine B3. De pro-vitamine B5 houdt het vochtgehalte van het haar en de hoofdhuid in balans. Vitamine B3 beschermt en versterkt de hoofdhuid.

Tip 4: Vermijd koud water!

Als je dan 3 keer je haar wast is het belangrijk kom dat met koud water te doen. Koud water zorgt ervoor dat de voedingstoffen vanaf je hoofdhuid niet goed toe gevoerd worden. Gelukkig staat iedereen liever onder een warme douche. hierdoor voorkom je de problemen met voedingstoffen. 

Tip 5: Drogen, Wrijven, Stijlen.

Na het wassen wil je natuurlijk je haar zo snel mogelijk droog om het te stijlen. Veel mannen wrijven ruig hun haar droog, maar door het wrijven kan je haar gaan afbreken en beschadigen. Al is dit de snelste manier, dit kan je beter zo min mogelijk doen. Andere mannen föhnen hun haar liever droog. Hierbij is het belangrijk dat je dit koud doet. Als je dit warm doet kan het je haar goed beschadigen. Het drogen duurt dan wat langer maar je haar blijft langer goed. Na het drogen komt meestal het stijlen. Het is belangrijk dat je niet te veel stylingsproducten gebruikt. Dit heeft ook weer te maken met het voorkomen van beschadigd haar. Probeer je haar met maten te stylen. Gebruik voor het stijlen de producten van Doop of Dapper Dan!

Tip 6: Laat af en toe het haar luchten!

Elke dag wat in je haar smeren is niet goed, dus sla het een keer een dag over. Hierdoor kan je haar weer even goed ademen en blijft het gezond. 

Tip 7: Gezond eten is ook belangrijk!

Een gezonde leefstijl draagt bij aan de gezondheid van je haar. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, zodat je haar niet allen voedingstoffen krijgt van de producten die je gebruikt maar ook de bouwstoffen die in gezond eten zitten. 

Tip 8: Bewegen is belangrijk!

Veel bewegen zorgt voor een betere haargroei. Dit klinkt natuurlijk als onzin maar dat is het niet! Als je veel beweegt blijft je lichaam in een goeie conditie en daardoor blijft je haar ook in een goeie conditie en gaat het beter groeien. 

Dus mannen maak je niet meer druk over je haar met deze tips! Zorg voor je haar zoals je ook voor een vrouw moet zorgen. Ben je benieuwd naar meer haarproducten? Kijk dan in de categorie "mannen"

Leave a comment

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Required fields

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Haarspullen.nl 4.66 / 5 - 4.327 Reviews @ Trusted Shops