• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Tuesday 27 April 2024

      Zo verhelp je droge krullen

      Iedereen met krullen weet de struggle van het verzorgen van krullen. Er zijn zoveel verschillende producten om je krullen te verzorgen en soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Krullend haar heeft vaak de neiging om sneller uit te drogen dan steil haar. Hierdoor kunnen je krullen zonder de juiste verzorging vaak pluizig en niet gedefinieerd eruitzien. Dit is natuurlijk niet de look waar we voor gaan en dus is het belangrijk de juiste verzorging te gebruiken om die droge krullen weer tot leven te krijgen. In deze blog krijg je alles te weten over wat jij moet doen om jouw krullen de verzorging te geven waar ze naar smachten en je jouw prachtige bos krullen kan laten shinen!

       

      Oorzaken van droge krullen

      De oorzaken van droge krullen kunnen aan veel verschillende dingen liggen. Je kan van jezelf al een lage sebum niveau hebben, wat betekent dat je minder sebum (huidolie) produceert.. Sebum speelt een cruciale rol in het hydrateren en beschermen van zowel je hoofdhuid als je haar. Dit zorgt ervoor dat het soepel en gezond blijft. Een tekort aan sebum kan leiden tot droog haar en het meer vatbaar maken voor breuk. Hiervoor zijn producten die natuurlijke oliën bevatten zoals arganolie, kokosolie of castorolie perfect om dit weer op peil te krijgen! De lijn van Coco&Eve is hier ideaal voor, deze producten zijn verrijkt met natuurlijke producten. Ook zijn hydraterende ingrediënten zoals aloë vera en shea boter nuttig. Producten die rijk zijn aan antioxidanten, vitaminen, en mineralen kunnen ook helpen de gezondheid van je haar te verbeteren en de natuurlijke olieproductie te stimuleren.

      Daarnaast kunnen droge krullen ook komen door het overwassen van je haar, de verkeerde haarproducten gebruiken, overmatig chemische behandelingen of het overslaan van conditioner tijdens het wassen van je haar. Deze factoren kunnen allemaal leiden tot klitten, gespleten haarpunten, dofheid en overmatige pluis. Het is daarom voor onze curly girls extra belangrijk om een goede haar routine te volgen om het beste uit je krullen te halen! 

       

      Top ingrediënten voor hydratatie van krullen

      We hebben het natuurlijk nu de hele tijd over de goede haarverzorging voor je haar, maar waar moet je naar kijken om te weten welke haarverzorging goed is voor je droge krullen? De top ingrediënten waar je op moet letten hebben allemaal diepe hydraterende eigenschappen, denk aan: Sheaboter, kokosolie, aloe vera en arganolie staan hier vooral om bekend. De lijn van Lee Stafford For The Love Of Curlsbevat veel van deze hydraterende ingrediënten en is dus top om je krullen een boost aan hydratatie te geven! 

      Daarnaast is het hydrateren en voeden van de hoofdhuid ook belangrijk om mee te nemen in je speurtocht naar de goede producten, hiervoor is honing een goed ingrediënt. Deze kalmeert de hoofdhuid en is  een natuurlijke bevochtiger die vocht aantrekt en vasthoudt in het haar. Al deze ingrediënten kunnen helpen de vochtbalans van krullend haar te herstellen, waardoor het gezonder, glanzender en minder frizzy wordt!

       

      Stap-voor-stap routine voor het verhelpen van droge krullen

      Nu komen we bij het aller belangrijkste van het verzorgen van je krullen: de haar routine. Een goede haarroutine met de juiste producten doet wonderen voor je haar! Wij hebben de perfecte haarroutine samengesteld om jouw droge krullen weer tot leven te brengen.

      Stap 1: Zachte Reiniging

      Je routine begint bij een zachte reiniging die je krullen niet uitdroogt. Shampoo ́s zijn er om gemaakt om je haar te reinigen van vuiligheid in je haar en oude producten die erin zitten. Hierdoor kunnen shampoo´s redelijk hard zijn voor je haar, bij droge krullen moeten we dat niet hebben. Hiervoor is dus een zachte reiniging belangrijk, deSchwarzkopf Bonacure Moisture Kick Shampoo is hier ideaal voor. Deze shampoo hydrateert het haar diep zonder de natuurlijke oliën te verwijderen die je droge krullen juist nodig hebben!

      Stap 2: Diepe Conditionering

      Nadat je haar is gereinigd is het cruciaal om een diepe conditioner aan te brengen om het vocht in je haar in te sluiten en je krullen goed te voeden. Als je krullen beschadigd zijn en je die extra liefde nodig hebt is de Olaplex No.3 Hair Perfector een goede aanrader. Deze conditioner werkt op een moleculair niveau om beschadigd haar te herstellen en te versterken. Zoek je meer naar een conditioner met voedende ingrediënten dan is de Lee Stafford Argan Oil Nourishing Conditioner een uitstekende keuze. Deze is verrijkt met arganolie en geeft een diepe voeding aan je krullen. 

      Stap 3: Hydrateer en Definieer

      Na het wassen is het tijd om je krullen extra te hydrateren en te definiëren. Een dikke moisturizing cream is dus ideaal om te gebruiken. Dit zorgt voor het verzachte het definiëren van je krullen terwijl het ook intense hydratatie biedt. De Maria Nila Curlicue Curl Cream bestaat uit 100% plantaardige producten en beschermt ook tegen UV-straling. Deze sulfaatvrije crème zorgt ervoor dat je krullen weer helemaal tot leven komen!

      Stap 4: Seal het Voedingsstoffen en Vocht

      Nu je al die vochtingengende en voedende ingrediënten in je haar hebt, wil je ze niet kwijt. Hierdoor kun je dus het beste een haarolie in je haar doen om het te sealen. Dit zorgt ervoor dat al die hydratatie in je haar blijft en je krullen dagen lang  gehydrateerd blijven. Een echte topper hiervoor is de Kérastase Elixir Ultime Huile Original: deze elixer heeft 4 verschillende olies om ervoor te zorgen dat al die hydratatie op zijn plek blijft en voedt het haar nog extra! Het is ook nog hitte beschermend dus je kan het gebruiken als stylingproduct en als finishing touch van je haar routine! 

      Stap 5: Bescherming en Herstel Tijdens de Nacht

      Om je krullen zo lang mogelijk in hun goede staat te houden en te beschermen, overweeg om ´s nachts een satijnen kussensloop te gebruiken. Dit zorgt voor minder wrijving die kan leiden tot klitten en het afbreken van je haar. Ook kun je wekelijks een haarmasker aanbrengen om die extra aandacht te geven aan je haar. Je haar zou je bedanken als je de Kérastase Nutritive Masquintense Richegebruikt. Dit masker geeft diepe hydratatie maar zorgt er ook voor dat je krullen mooi elastisch blijven!

       

      Omarmen je natuurlijke krullen

      Laat het verleden van droge krullen achter je, want met deze waardevolle tips ben je klaar om te stralen met jouw prachtige krullen! Het is tijd om te omarmen wat de natuur je heeft gegeven en er het beste van te maken. Dus, ga ervoor, verzorg je krullen met liefde en zie hoe ze tot leven komen met glans en vitaliteit. Jouw krullen zijn uniek en verdienen alle zorg en aandacht die ze nodig hebben. Geniet van elke krul en laat jouw natuurlijke schoonheid stralen!

      News & updates

      Recente artikelen